2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Csalókra figyelmeztet a magyar bank: így húzzák le az ügyfeleket


Hamis levélben vadásznak az MKB Bank ügyfeleire, a személyes adataikra utaznak a csalók - értesült a Pénzcentrum. Mutatjuk, hogyan kerüld ki a csapdájukat.


Egy, az interneten terjedő ún. phishing (adathalász) levélben ismeretlenek próbálnak netbank belépéshez szükséges személyes adatokat kicsalni az MKB Bank ügyfeleitől - értesült a Pénzcentrum.

A jelenlegi az MKB Bank ellen folyó adathalászat részeként előfordulhat, hogy célzottan megkeresik Önt a csalók(e-mail vagy előugró ablak formájában, akár mobil telefonon keresztül). A megkeresés során arra kérhetik, hogy kattintson egy linkre vagy telepítse az MKB mobil szolgáltatását okos telefonjára. A csalók célja ezzel, hogy hozzáférjenek az utalás esetén bekért aláíró jelszóhoz, akár az Ön tudta nélkül

- tájékoztat a bank.


Veszélyre figyelmeztet az MKB Bank

Így kerüld ki a csapdát!

  • Az adathalászok, illetve általában a hamisított internetes oldal ellen az alábbi szabályok betartásával tudsz hatékonyan védekezni:
  • Semmilyen körülmények között ne indítsd el a szolgáltatást e-mail üzenetben kapott linkre kattintva.
  • A pénzintézetek SOHA NEM KÜLDENEK ilyen tartalmú e-mailt ügyfeleiknek. Ha mégis ilyen e-mailt kapsz, az akkor is hamisított (és csalási kísérlet), ha az minden látható részletében a pénzintézettől származó e-mailnek tűnik.
  • A szolgáltatást lehetőleg a böngészőből, mindig a bank honlapjának/nyitólapjának címét beütve használd.
  • Ha bármilyen visszaélési, csalási kísérletre gyanakszol, vagy "adathalász" e-mailt kaptál, értesítsd a bankodat.
  • Gondoskodj arról is, hogy a védelmi programoknak (vírusírtó, tűzfal) mindig a legfrissebb verziója, továbbá a legfrissebb védelmi adatbázisa legyen a számítógépen, ellenkező esetben a számítógép védtelen marad a napi gyakorisággal megjelenő legújabb vírusokkal, illetve támadási módokkal szemben.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked