2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Csalókra figyelmeztet a magyar bank: így húzzák le az ügyfeleket


Hamis levélben vadásznak az MKB Bank ügyfeleire, a személyes adataikra utaznak a csalók - értesült a Pénzcentrum. Mutatjuk, hogyan kerüld ki a csapdájukat.


Egy, az interneten terjedő ún. phishing (adathalász) levélben ismeretlenek próbálnak netbank belépéshez szükséges személyes adatokat kicsalni az MKB Bank ügyfeleitől - értesült a Pénzcentrum.

A jelenlegi az MKB Bank ellen folyó adathalászat részeként előfordulhat, hogy célzottan megkeresik Önt a csalók(e-mail vagy előugró ablak formájában, akár mobil telefonon keresztül). A megkeresés során arra kérhetik, hogy kattintson egy linkre vagy telepítse az MKB mobil szolgáltatását okos telefonjára. A csalók célja ezzel, hogy hozzáférjenek az utalás esetén bekért aláíró jelszóhoz, akár az Ön tudta nélkül

- tájékoztat a bank.


Veszélyre figyelmeztet az MKB Bank

Így kerüld ki a csapdát!

  • Az adathalászok, illetve általában a hamisított internetes oldal ellen az alábbi szabályok betartásával tudsz hatékonyan védekezni:
  • Semmilyen körülmények között ne indítsd el a szolgáltatást e-mail üzenetben kapott linkre kattintva.
  • A pénzintézetek SOHA NEM KÜLDENEK ilyen tartalmú e-mailt ügyfeleiknek. Ha mégis ilyen e-mailt kapsz, az akkor is hamisított (és csalási kísérlet), ha az minden látható részletében a pénzintézettől származó e-mailnek tűnik.
  • A szolgáltatást lehetőleg a böngészőből, mindig a bank honlapjának/nyitólapjának címét beütve használd.
  • Ha bármilyen visszaélési, csalási kísérletre gyanakszol, vagy "adathalász" e-mailt kaptál, értesítsd a bankodat.
  • Gondoskodj arról is, hogy a védelmi programoknak (vírusírtó, tűzfal) mindig a legfrissebb verziója, továbbá a legfrissebb védelmi adatbázisa legyen a számítógépen, ellenkező esetben a számítógép védtelen marad a napi gyakorisággal megjelenő legújabb vírusokkal, illetve támadási módokkal szemben.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.