2019. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Csalók élnek vissza az OTP nevével: vigyázz, csúnyán lehúzhatnak

  • Portfolio
  • 2019. április 24. szerda 16:15

Adathalász támadásra hívja fel a figyelmet az OTP Bank, csalók ismét a biztonsági frissítés kulcsszóval próbálnak adatot kinyerni az óvatlan ügyfelektől - írja az OTP honlapján. A bank megtette a támadás észlelésekor szokásos óvintézkedéseket - írja a Portfolio.

A bank által közzétett adathalász levelek a más hasonló csalásoknál látottakhoz hasonlóan nyelvtanilag hibás szöveget tartalmaznak, ugyanakkor alkalmasak lehetnek a gyanútlan ügyfelek megtévesztésére.

A levelekben szereplő linkek természetesen nem az OTP oldalára vezetnek, hanem egy nem biztonságos tanúsítványt használó oldalra mutatnak, amelyen keresztül a csalók gyűjtik az adatokat. A bank honlapján két adathalász levelet is megoszt, melyek így szólnak.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Meg fogsz lepődni, meddig nőhetnek még itthon a fizetések
Erdelics Tímea, a LogMeIn új HR igazgatója.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk