2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Citisek figyelem! Kiderült, mikor kerültök az Erstéhez


Közzétette a honlapján a Citibank, hogy a lakossági ügyfélszámlák jövő február 4-től átkerülnek az Erste Bankhoz, tehát az ügyfelek ettől a dátumtól kezdve az Erste ügyfelei lesznek. Mutatjuk, melyek a legfontosabb dátumok.

A Citibank az átadás-átvétel időpontján kívül összefoglalta a lakossági ügyfeleknek, hogy melyek a folyamat fontosabb állomásai. Idén novemberben a bank tértévevényes postai küldeményként személyre szabott tájékoztató levelet küld az ügyfeleknek. Majd legközelebb januárban küld újabb tájékoztatást az átadás részletes menetéről, és ugyanebben a hónapban már az Erse is postázza a betéti, vagy hitelkártyát.

A Citi minden ügyfele automatikusan átkerül az Erstéhez, de ezt nem kötelező mindenkinek elfogadnia. Aki nem akar Erstés lenni, az 30 napos felmondási idővel, írásban és díjmentesen felmondhatja a jelenlegi kapcsolatát a Citibankkal. Ezt megteheti levélben postai úton, vagy (írásban) valamelyik Citibank fiókban is. A lényeg az, hogy az írásbeli felmondás beérekezzen a Citihez február 3-ig.

Az átadásra február 3-án 23 óra 59 perckor kerül sok, és a február 4-én kezdődő hétvégén az Erste ügyfelévé válnak a Citisek. 

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked