2020. augusztus 8. szombat László

Citisek figyelem! Kiderült, mikor kerültök az Erstéhez


Közzétette a honlapján a Citibank, hogy a lakossági ügyfélszámlák jövő február 4-től átkerülnek az Erste Bankhoz, tehát az ügyfelek ettől a dátumtól kezdve az Erste ügyfelei lesznek. Mutatjuk, melyek a legfontosabb dátumok.

A Citibank az átadás-átvétel időpontján kívül összefoglalta a lakossági ügyfeleknek, hogy melyek a folyamat fontosabb állomásai. Idén novemberben a bank tértévevényes postai küldeményként személyre szabott tájékoztató levelet küld az ügyfeleknek. Majd legközelebb januárban küld újabb tájékoztatást az átadás részletes menetéről, és ugyanebben a hónapban már az Erse is postázza a betéti, vagy hitelkártyát.

A Citi minden ügyfele automatikusan átkerül az Erstéhez, de ezt nem kötelező mindenkinek elfogadnia. Aki nem akar Erstés lenni, az 30 napos felmondási idővel, írásban és díjmentesen felmondhatja a jelenlegi kapcsolatát a Citibankkal. Ezt megteheti levélben postai úton, vagy (írásban) valamelyik Citibank fiókban is. A lényeg az, hogy az írásbeli felmondás beérekezzen a Citihez február 3-ig.

Az átadásra február 3-án 23 óra 59 perckor kerül sok, és a február 4-én kezdődő hétvégén az Erste ügyfelévé válnak a Citisek. 

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.