19 °C Budapest

Beindult a licitharc: ezekért a holmikért megy legnagyobb küzdelem karácsony előtt

2020. december 14. 15:01

Óriási licitharcok, igazi órakülönlegességek és egy debreceni art deco lámpa hihetetlen eredménye tette emlékezetessé a BÁV karácsonyi élő, online aukcióját. A közönség nélkül megrendezett árverésen rekordot döntött a megbízások száma. Az érdeklődők a legtöbbet a Rolex órákra licitáltak, de nagy sikernek örvendtek az ékszerek és a lakberendezési tárgyak is. Utóbbi kategóriában egy magyar art deco lámpa volt a legnépszerűbb tétel, amiért a licitálók valóságos árháborút indítottak, és végül tizenháromszoros áron, 1 millió forintért kelt el a női alakot formázó különlegesség.

Az idén aukcióinak 100. évfordulóját ünneplő BÁV karácsonyi árverése a luxus imádóinak és a tudatos pénzügyi befektetőknek egyaránt kedvezett. A december 10-én megrendezett online élő aukció sztárjai a Rolex órák, a brilles ékszerek, illetve a modern magyar kerámiák voltak, de meglepő fordulatokat is hozott az este.

Kezdjük is a legnagyobb meglepetéssel: az este abszolút sztárja a Debreceni Lámpagyárban készült, női alakot formázó art deco asztali lámpa volt. Az aukción résztvevők hihetetlen harcot vívtak ezért a stílusos tárgyért, amely végül a kikiáltási ár több, mint tizenháromszorosáért, 1 millió forintért kelt el. Nagy sikernek örvendtek még a briliánsokkal ékített befektetési ékszerek, ezek keltek el a legmagasabb áron. Egy briliáns karékért végül 3,6 millió forintot fizettek.

Sokan gondoltak a karácsonyra, mert nagyon keresettek voltak az egyszerű, letisztult ékszerkollekciók is.

A hazai aukciósházak közül egyedül a BÁV rendez óraaukciókat, így az órarajongók és lelkes gyűjtők jellemzően nagy létszámban képviseltetik magukat az árveréseken - ez most sem volt másként. Az aukción az idei kínálatból egyértelműen a Rolex órák taroltak. Ennek egyik oka, hogy az alapdarabokon kívül szinte minden Rolex órára várólista van az üzletekben. A jó állapotban lévő ikonikus darabokat pedig sokszor lehetetlenség megszerezni.

Így nem is lehetett kérdés, hogy a James Cameron rendező munkássága előtt tisztelgő Rolex DeepSea Sea-Dweller volt az egyik legnépszerűbb az aukción, ez az óra 5,5 millió forintért talált új gazdára. A Jaeger LeCoultre nem mindennapi, örökmozgó Atmos órája 1,2 millió forintot ért leendő tulajdonosának, míg a De Beers gyémántkereskedő ház kivételes szépségű ékszerórája, közepén egy csiszolatlan gyémánttal 3, 8 millió forintért ékesítheti majd valaki kezét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Érdekesség, hogy nagyon népszerűek voltak a magyar lakberendezési tárgyak az este folyamán, többek közt a modern magyar kerámiák, így Gádor István alkotásai is, míg a festményeknél Nádler István és Barakonyi Zsombor képei érték el a legmagasabb leütési árat.

A karácsonyi árverés, a járványhelyzet ellenére is a megszokott nagy érdeklődés mellett zajlott, a forgalom nem maradt el a korábbi évektől sem. (...) Ez is megerősíti az idei évben tapasztaltakat, hogy a műtárgyak piaca továbbra is stabil értéket képvisel

- értékelt Kovács Ádám, a BÁV Műkereskedelem igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem