2020. szeptember 20. vasárnap Friderika

Adócsökkentést lengetett be Varga Mihály: mérséklődhet az áfakulcs?


A kormány távlati adóterveiről is beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaságnak adott interjújában. Ezek között megemlítette, hogy szeretnék, ha csökkenne a 27%-os általános áfakulcs is, de csakis hosszú távon.

Az óvatosság nem csak a konzervatív költségvetési politikára jellemző, a magyar kormány a gazdaságvédelmi akciótervvel akar felkészülni a világgazdaság lassulására és a kereskedelmi háborúk eszkalálódására - nyilatkozta a lapnak a miniszter. A pénzügyminiszter szerint az eddig elért eredmények, a befektetőbarát hazai gazdaságpolitika akár fel is értékelheti Magyarországot a bizonytalan piaci környezetben.

A BMW és Mercedes magyarországi üzemeit érintő lépések kapcsán a tárcavezető kiemelte:

nem gondoljuk, hogy egy pillanatnyi gazdasági lassulás komolyabban befolyásolná a beruházási döntéseket az autóiparban.

Azt is hozzátette, hogy az autógyárak cáfolták is a magyarországi beruházások csúszásával kapcsolatos híreket.

Költségvetés és adótervek

A költségvetés tervezés 2020-re is - miként a korábbi években - konzervatív lesz - hangsúlyozta a miniszter, és megjegyezte: nincs változás az adópolitikában sem. Ezt alátámasztva kifejtette, hogy

Úgy döntöttünk, hogy a munkát és jövedelmet terhelő adók csökkenjenek, és a fogyasztási típusú adókon keresztül szedjük be a közösségi kiadásokhoz szükséges bevételeket. Ezen nem kívánunk változtatni, de - ahogy az elmúlt években tettük a csirke, a sertéshús és a tojás esetében - ahol mód van rá, megvizsgáljuk a kedvezményes áfa lehetőségét. Tizenöt javaslat van a Pénzügyminisztériumban, amelyben szakmai szervezetek kérnek kedvezőbb kulcsot.

Emellett viszont hosszú távú terveket is közölt a tárcavezető.

Szeretnénk, hogy hosszú távon az áfa kulcsa általánosan is csökkenjen, de ehhez további erőfeszítések szükségesek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.