11 °C Budapest

5 zseniális tipp, amivel százezreket spórolhatsz az esküvőn

2017. április 2. 13:04

Hiába a menyasszonytánc, az esküvőre manapság könnyen elkölthetünk akár több millió forintot is. A tavasz beköszöntével pedig számos pár áll neki megszervezni a lagzi részleteit. Ezért most nekik mutatunk néhány egyszerű trükköt, amivel akár százezreket spórolhatnak az esküvőn.


1. Az egész esküvőn szükséged van fotósra?

Egy igazán jó fotós hatalmas szeletet szakíthat ki az esküvői költségvetésből. De biztosan az egész napon szükségünk van a profi fotósra? Persze az mindenkinek fontos, hogy készüljenek jó képek, de talán nem lesz szükség több száz fényképre. Sokat spórolhattok akkor, ha nem kértek a fotóstól készülődős képeket és talán a buliban sem kell, hogy végig ott legyen igaz? Amikor nincs ott a fotós, kérjétek meg a családtagokat és a barátokat, hogy készítsenek képet. Ezzel a trükkel súlyos tízezreket vághatok a költségeken.

2. Béreljük a ruhát?

Az esküvői ruha bérlése akár több százezer forintba is kerülhet. Sokan nem gondolnak rá, de ennél jóval olcsóbban juthatunk ruhához, ha egy varrónővel megvarratjuk az általunk megálmodott ruhát. Így nemcsak, hogy új ruha lehet rajtunk a nagy napon, hanem ha jól választunk, akkor visszavásárolhatják tőlünk a ruhánkat, amit így sokkal kevesebbe kerül, mintha bérelnénk.

3. DJ és Ceremóniamester

Bár nem minden pár ragaszkodik ceremóniamesterhez, vagy más néven vőfélyhez. Ha a ti lagzitokon szükségetek van rá, akkor érdemes olyan DJ-t keresnetek, aki egyben elvállalja az irányító szerepét is. A ceremóniamester és a DJ külön-külön akár több százezer forintba is kerülhet. Ha azonban a kettő együtt megoldható, akkor az egyiket szinte nem is kell kifizetnetek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

4. Spórolj a személyzettel

A lagzi helyszínén érdemes elrejtenünk néhány kedves jelet vagy üzenetet. Az italpult mellé például érdemes lehet elhelyezni egy "tölts magadnak egy italt" feliratot. Így a vendégek tudni fogják, mi a dolguk anélkül, hogy erre külön személyzetet kellene hívni.

5. A fotósarok

Nagy divat manapság egy polaroid gépet bérelni a lagziba, amivel a vendégek magukról készíthetnek képeket különböző vicces kellékekkel. Ha nem ragaszkodtok annyira az azonnal kinyomtatott képekhez, akkor vegyetek inkább egy szelfibotot és tegyetek bele egy már nem használt okostelefont. Ezzel ugyanolyan klassz képeket készíthettek és mégis sokkal olcsóbb lesz. Itt se felejtsétek el a leírást, hogyan és milyen képeket készítsenek a vendégek.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem