2020. augusztus 8. szombat László

5 zseniális tipp, amivel százezreket spórolhatsz az esküvőn


Hiába a menyasszonytánc, az esküvőre manapság könnyen elkölthetünk akár több millió forintot is. A tavasz beköszöntével pedig számos pár áll neki megszervezni a lagzi részleteit. Ezért most nekik mutatunk néhány egyszerű trükköt, amivel akár százezreket spórolhatnak az esküvőn.


1. Az egész esküvőn szükséged van fotósra?

Egy igazán jó fotós hatalmas szeletet szakíthat ki az esküvői költségvetésből. De biztosan az egész napon szükségünk van a profi fotósra? Persze az mindenkinek fontos, hogy készüljenek jó képek, de talán nem lesz szükség több száz fényképre. Sokat spórolhattok akkor, ha nem kértek a fotóstól készülődős képeket és talán a buliban sem kell, hogy végig ott legyen igaz? Amikor nincs ott a fotós, kérjétek meg a családtagokat és a barátokat, hogy készítsenek képet. Ezzel a trükkel súlyos tízezreket vághatok a költségeken.

2. Béreljük a ruhát?

Az esküvői ruha bérlése akár több százezer forintba is kerülhet. Sokan nem gondolnak rá, de ennél jóval olcsóbban juthatunk ruhához, ha egy varrónővel megvarratjuk az általunk megálmodott ruhát. Így nemcsak, hogy új ruha lehet rajtunk a nagy napon, hanem ha jól választunk, akkor visszavásárolhatják tőlünk a ruhánkat, amit így sokkal kevesebbe kerül, mintha bérelnénk.

3. DJ és Ceremóniamester

Bár nem minden pár ragaszkodik ceremóniamesterhez, vagy más néven vőfélyhez. Ha a ti lagzitokon szükségetek van rá, akkor érdemes olyan DJ-t keresnetek, aki egyben elvállalja az irányító szerepét is. A ceremóniamester és a DJ külön-külön akár több százezer forintba is kerülhet. Ha azonban a kettő együtt megoldható, akkor az egyiket szinte nem is kell kifizetnetek.

4. Spórolj a személyzettel

A lagzi helyszínén érdemes elrejtenünk néhány kedves jelet vagy üzenetet. Az italpult mellé például érdemes lehet elhelyezni egy "tölts magadnak egy italt" feliratot. Így a vendégek tudni fogják, mi a dolguk anélkül, hogy erre külön személyzetet kellene hívni.

5. A fotósarok

Nagy divat manapság egy polaroid gépet bérelni a lagziba, amivel a vendégek magukról készíthetnek képeket különböző vicces kellékekkel. Ha nem ragaszkodtok annyira az azonnal kinyomtatott képekhez, akkor vegyetek inkább egy szelfibotot és tegyetek bele egy már nem használt okostelefont. Ezzel ugyanolyan klassz képeket készíthettek és mégis sokkal olcsóbb lesz. Itt se felejtsétek el a leírást, hogyan és milyen képeket készítsenek a vendégek.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.