2020. augusztus 5. szerda Krisztina

2,2 milliárd forintot spóroltak a friss házasok tavaly

  • MTI
  • 2017. szeptember 14. csütörtök 12:04

Tavaly több mint kétszer annyi első házas vette igénybe a havi ötezer forintos állami nászajándékot, mint egy évvel korábban, derül ki az e-szja bevallások adataiból.


2016-ban az 54 ezer első házas összességében 2,2 milliárd forintot spórolt, 1,7 milliárddal többet, mint 2015-ben - idézi az MTI Tamásné Czinege Csillát, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkárát.

A házasságkötést követő 24 hónapon keresztül a fiatal házasok együttesen havi 5000 forint adókedvezményt kapnak, a kedvezmény azoknak jár, ahol legalább az egyik házastárs első házasságát köti. Önellenőrzéssel egyébként az is megkaphatja - a bevallás beérkezésétől számított 30 napon belül - a havi ötezer forintos állami nászajándékot, aki elfelejtette azt érvényesíteni az szja-bevallásában. Sőt, már az adóelőlegből is lehet érvényesíteni a kedvezményt, így hónapról hónapra jár az ötezer.

A júliusi adóelőlegből mindössze 38 ezren vették igénybe az első házasoknak járó kedvezményt, pedig az MTI-nek nyilatkozó államtitkár szerint rendkívül egyszerű módon hozzá lehet jutni a havi ötezer forintos állami nászajándékhoz, csak le kell adni a munkáltatónak egy nyilatkozatot erről.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS