7 °C Budapest

Ezekkel a piákkal nyomhatsz be a kínzó meleg ellen, természetesen tüskével

2017. július 3. 10:36

Múlt hét óta nagyot megy az interneten az RTL Klub Híradó által megszólaltatott úr, aki alternatív javaslatot mutatott be a hőhullám elleni védekezésre: három liter sör, tüskével. Most kiszámoltuk, hogy az áruházak akciós újságjai alapján mennyibe is kerül a módszer.

Aki lemaradt volna a múlt héten, vagy csak fel szeretné frissíteni a memóriáját, ezt válaszolta egy úr az RTL Klub hírműsorának arra a kérdésére, hogy miképpen lehet védekezni a hőhullám ellen:

Megnéztük, hogy az áruházláncok akciós újságjainak kínálata alapján mennyibe is kerül az új módszer, azaz mennyibe kerül 3 liter sör és literenként egy feles égetett szesz, ami ugye másfél decinek felel meg:

Tesco

De Helder Mild félliteres sör ára 119 forint, az akciós újságban fellelhető legolcsóbb tömény a Sir Herald London Dry Gin hét decije 2 299 forint. Hat dobozos sör és három feles ára tehát 1 207 forint.

Aldi

Az Aldi újságjában a legolcsóbb dobozos sör (fél liter) 129 forintba kerül, égetett szeszből viszont egy meglehetősen drágát hirdetnek, Remy Martin Cognac VSOP-t, melyből egy üveg (hét deci) 11 990 forint. Ennek megfelelően három liter sör és másfél deci égetett konyak ára 3 343 forint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lidl

A Lidl akciós újságjában a kétliteres kiszerelésű sör 449 forint, az akciós Jim Beam viszki pedig 4 299 forintba kerül. Három liter sör tehát három tüskével 1 595 forintra jön ki.

Az RTL-es úr módszerével kapcsolatban meg kell azonban jegyezni, hogy tudományos alapja nincs sok, így a fenti praktika helyett ajánlatos kerülni a fizikai munkát, árnyékban tartózkodni, sok vizet inni, leégés ellen pedig naptejet használni, illetve a legerősebb UV-sugárzással rendelkező órákban egyáltalán nem menni a napra.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem