2 °C Budapest

Vallott a magyar sztárzenekar: ennyi gázsijuk folyt be idén, 2019-hez képest

2020. október 10. 16:03

Van olyan sztárzenekar, amelyik tavalyi gázsijának eddig az 5 százalékát tudta hozni idén, mások úgy gondolják 2020. egyenes mehet a kukába a szakmába. Elmaradt koncertek, lefújt fellépések, az élő eladások határozatlan idejű jegelése. Egyelőre nem látni a végét a magyar zenekarok szemszögéből az új koronavírus-járványnak. 

A Welhello szerint ők sem tudják pontosan, március óta hány bulijuk maradt el, viszont az biztos, hogy 

ebben az évben a tavalyi pénzüknek csupán az 5 százalékát keresték meg

-adta hírül az RTL Klub Fókusz c. műsora. A zenekar beszélt arról is, hogy augusztus közepe óta 8 koncertet adtak és azt mondják, a létszámkorlát miatt ezek sokkal családiasabbak voltak, mint amikor több 10 ezer ember előtt léptek fel. De a több emberrel engedélyezett ülős koncertek megtartásával nem igazán értettek egyet.

A zenekar tagjai beszámoltak arról is, hogy a mostani leállás a háttéremberekre nézve van a legnegatívabb hatással. 

Mi azért csináltunk már a legelején egy ilyen Wellhello alapot, amiből tudtak kivenni pénzt. Nyilván annyira sok pénzt nem tudunk berakni, hogy 34 ember megéljen abból egy évig

 - mondta Fluor, aki korábban arról is beszélt zenésztársával, Diazzal, hogy bár vannak olyan felkérések, amikre csak kettőjüket hívják, ilyesmit ők nem vállalnak, mert ez olyan lenne, mintha hátrahagynák a zenekarukat, amiről szó sem lehet.

A műsorban megszólalt a Neoton is, Csepregi Éva elmondta, a menedzserük az utóbbi időben sokszor lealkudta a helyszíneknél a bérleti díjat, mert ragaszkodtak ahhoz, hogy csak akkor tartsanak meg egy bulit, ha ugyanazt a nagykoncert-feelinget tudják adni a kisebb létszámú eseményeken.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A sztárénekesnő szerint el kell engedni ezt az évet, és megpróbálni alkalmazkodni a kialakult helyzethez. Ehhez a gondolathoz egészen hasonlóra jutott Ganxsta Zolee is, aki a Blikknek elmondta, határozatlan időre zenekar leáll a koncertezéssel.

Egyszerűen nem rentábilis így megszervezni egy koncertet. Nem oszlik fel a Kartel, csak egy ideig nem lépünk fel. Nehezen hoztuk meg a döntést, de ezzel a Coviddal haza lett b..va minden, pedig az egész egy lótúró. Én is átestem a koronavíruson, otthon ültem 10 napig, de már semmi bajom

- mondta el a rapper a lapnak, aki hozzátette nem panaszkodik, mert lesznek más munkái, pénze is marad, de mi zenész, ezért akkor érzi jól magát, ha koncertezhet a bandája. A zenekar ha koncertezni nem is fog, készít új lemezt. Ráadásul Zolee és az együttes gitárosa fognak koncerteket adni, de ott nem Kartel dalok fognak szólni.

Zenész-támogatás

Mint az a nyáron kiderült a magyar zenekarok megsegítésére a kormány úgynevezett raktárkoncert programot indított, melynek során a muzsikusok nézők nélkül adnak egy koncertet, ami felvételre kerül, és fölkerül az internetre. Ezért pedig pénzt kapnak az előadók abból az 5 milliárdos keretből, amit kifejezetten a zenészek megsegítésére hoztak létre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem