Utolsó esély: itt még vannak állami helyek a felsőoktatásban

Világgazdaság2019. augusztus 7. 09:30

Ma jár le a pótfelvételi jelentkezés határideje: bár a legtöbb intézményben mar betöltötték az állami helyeket, azért néhol még akadnak üresen maradtak, amikre pályázni lehet. Mutatjuk, hova kell jelentkezni!

Bár a legtöbb megmaradt hely a felsőoktatási intézményekben önköltséges, itt-ott még el lehet csípni államilag finanszírozott képzést is azoknak, akik pótfelvételizni szeretnének.

A Világgazdaság azt írja, hogy a legtöbb államilag támogatott, alapszakos képzést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hirdeti, egyebek között katonai logisztika, üzemeltetés, katonai vezető, rendészeti szarka és a víztudományi kar több képzésére. Ezen kívül vannak még helyek a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán és a Debreceni Hittudományi Egyetem kántor szakán is.

Lehet válogatni önköltséges szakok között is, így a Kaposvári Egyetemen az óvodapedagógus képzésben egy szemeszterre 140 ezer forinttól kezdődik a tandíj, a Budapesti Metropolitan Egyetemen 205 ezer forintot kell fizetni a turizmus és vendéglátás képzésért. Jóval drágább az általános orvosképzés díja a Semmelweis Egyetemen, 1,3 millió forintba kerül egy félév.

A pótfelvételi határideje augusztus 7-én éjfélkor jár le, a ponthatárokat előreláthatólag augusztus 26-án hirdetik ki.

Címkék:
hrcentrum, egyetem, felsőoktatás, főiskola, felvételi,