2021. március 1. hétfő Albin
HR Centrum

Újabb csapás érte Rékasi Károlyt: mi lesz így a színésszel?


Egészségi állapota miatt kiírták a Barátok Közt című sorozatból Rékasi Károlyt, így utolsó pénzkereseti forrását is elveszítette a nemrég motorbalesetet szenvedett színész. Felgyógyulásáig  maximum táppénzre számíthat, ami azonban még a megélhetéshez is kevés.


Hiába igyekezett visszazökkenni a munkába a nemrég súlyos motorbalesetet szenvedett Rékasi, nem javult az állapota, így teljes felgyógyulásáig kénytelen abbahagyni a munkát.

Az élet figyelmeztetett, hogy túlhajtom magam. Teljesítménycentrikus ember vagyok, kell, hogy folyamatosan érjenek kihívások. Állandóan magas fordulatszámon vagyok, így érzem jól magam, és sokszor nehéz elfogadni, hogy lassítani kell

- nyilatkozta a színész a Hot! magazinnak.

A kényszerpihenő azonban anyagilag sem jött jól Rékasinak, akinek nagy kérdés, hogy miből fog megélni teljes felgyógyulásáig. A Barátok Közt fenntartja a munkaviszonyát, így számíthat táppénzre, de - mivel ez meglehetősen csekély összeg - ebből nagyon nehezen fog tudni kijönni.

Kevesen vannak egészen pontosan tisztában azzal, a fizetésük mekkora része jár nekik, ha egy betegség esetén kiesnek a munkából. Ráadásul az összeg számítási módszere is változott, és már nem védett a munkavállaló, amikor táppénzen van, akár ki is rúghatják a távollétében. Ezért a Pénzcentrum megnézte, milyen esetekben jár táppénz, és mekkora összegre számíthatnak, akik rászorulnak.

Mikor jár táppénz?

Amikor egy-egy napra lebetegszünk, és nem tudunk dolgozni menni, az még nem jelenti azt, hogy táppénzre kerültünk, és hogy nem a teljes fizetésünket kapjuk. Egészen addig, amíg el nem használjuk az éves betegszabadságunkat, ami 15 nap, addig nincs levonás. Az ezt követő időszakban már táppénz jár, amit már nem a munkáltatónk finanszíroz, hanem az állam. Addig járhat a táppénz, amíg biztosítva vagyunk, azaz amíg él a társadalombiztosítási számunk, de maximum egy éven keresztül.

A 15 napos betegszabadság fel nem használt napjai ugyanúgy nem vihetők át a következő évre, ahogy a sima szabadnapok sem.

Az is hasonlóság, hogy munkahelyváltás esetén a betegszabadságos napok is attól függően, hol tartunk az évben, arányosan csökkennek. A betegszabadság csak hétköznapokra és fizetett ünnepekre jár, szombatra és vasárnapra nem vehető ki. Viszont a táppénz minden naptári napra jár. Idei változás azonban, hogy a betegszabadságot követő pihenőnap és a heti pihenőnap kivételnek számít, ezekre már nem jár a táppénz.

További kivételes esetek is vannak, ilyenkor a hiányzás első napjától a munkavállaló táppénzre kerül, és nem a betegszabadságos napjait "fogyasztja".

  • üzemi baleset
  • foglalkozásból adódó megbetegedés
  • ha a munkavállaló gyermeke betegsége miatt hiányzik
  • ha várandóssága miatt keresőképtelen
  • vagy ha valamilyen közegészségügyi ok miatt eltiltják a munkától

Mennyit kapunk, ha táppénzen vagyunk?

Táppénzt nem az épp aktuális fizetésünk alapján kapunk. Hanem a táppénzes időszak előtti egy év keresete, biztosítási jogviszonya alapján számolják. Ha ebben az előző egy évben legalább 180 napig fizetve volt utánunk a tb, akkor a jövedelmünk 60 százalékát kaphatjuk meg. De maximum a minimálbér kétszeresének harmincad része járhat, ami 2016-ban 222 ezer forint havonta. Ha a vizsgált 180 napban nincs végig biztosított jogviszony, akkor az épp aktuális minimálbér a számítási alap. A táppénz folyósítása utólag történik.

Míg korábban védettek voltak azok a munkavállalók, akik táppénzt kaptak, idén már ez nincs így.

Akik betegség miatt nem tudnak dolgozni, akár ez idő alatt is elbocsáthatók. Viszont a felmondási időt csak akkor kezdhetik meg, ha meggyógyultak és visszatértek. Így a törvénymódosítással lehetetlenné vált az, hogy valaki táppénzre meneküljön a kirúgás elől.

További részleteket a betegszabadsággal, illetve a táppénzzel kapcsolatban ITT TALÁLSZ!

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2021. 02. 26. 08:55
A konfliktusok hét bugyra

Ha nem is hét, mint a pokolban, de legalább négy, és ha nem is pokolra kell menni a jó csapatműködésért...

perfekt
2021. 02. 25. 07:44
NAV ellenőrzési elvek és terv 2021

A NAV közzétette a 2021. évi ellenőrzési elveket és az ellenőrzési tervet.    Forrás: https://www.nav.gov.hu/nav/adotraffipax

coachco
2021. 02. 24. 20:28
Séta a mádi főutcán 2.

Játsszunk egy kis időutazást, ugorjunk vissze több mint száz évet, és nézzünk be újra a mádi...

hrdoktor
2021. 02. 22. 06:18
Spermagyilkos szokások és foglalkozások

Ma Magyarországon a gyermekre vágyó párok körülbelül 10-15 százaléka küzd meddőségi problémákkal....

hrbonbon
2021. 02. 12. 17:15
Felmérés - tapasztalatok a kiválasztási folyamatok pandémia miatti változásaival kapcsolatban

A válaszokat kommentben várjuk!   A vírushelyzet hatására a kiválasztás milyen módon zajlik?...

ajovomunkahelye
2021. 02. 12. 09:29
A válság egyik hatása: megállt a munkavállalói elkötelezettség csökkenése Magyarországon

A járvány és a gazdasági válság hatása a munkavállalói elkötelezettségben is éreztette hatását:...

vezetoi-coaching
2021. 01. 24. 09:46
Széljegyzet egy bejegyzéshez... és a “mit lehetne tenni” örök kérdéséhez...

Oberfrank Zoltán blog-posztjához (“Miért vesznek fel a cégek munkatársakat”) a  Linkedin terjedelmi...

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked