2021. március 2. kedd Lujza
HR Centrum

Új szakmája van a TV2 sztárjának: kétkezi munkából élne meg


Horváth Boldi úgy látja, érdemes az életben több lábon is állni: a zenész éppen ezért nemrégiben villanyszerelő képesítést  szerzett. Mint mondta, megelégelte, hogy télen tétlenül piheni ki a nyári fellépéseket. A Sztárban Sztár című műsorban is feltűnt énekes olyan szakmát keresett, ahol elég jól lehet keresni, és lehetőleg ne legyen köze a zeneiparhoz. Annyi biztos, ha új szakmájában helyezkedne el, nem lenne üresjárat a melóban.

Érdemes egy embernek több lábon állnia - vallja Horváth Boldi, aki nem elégszik meg a jelen sikereivel, már most szeretné, ha a jövője is biztonságban lenne. A Kelemen Kabátban frontembere, aki a TV2 Sztárban Sztár című műsorűában is feltűnt január végén szerezte meg a bizonyítványát: villanyszerelő szakképesítést kapott. Az is kiderült, nem a Covid-19 volt a fő indok arra, hogy új dologba kezdett.

Az egésznek a kiinduló gondolata az volt, hogy a zenészek úgy élnek, hogy májustól novemberig jól keresnek, utána pedig körülbelül semmit

- mesélte Boldi a Mokkában. Elárulta, megelégelte, hogy télen tétlenül piheni ki a nyári fellépéseket, ezért határozta el, hogy elsajátít egy olyan foglalkozást, amit egész évben űzhet. Arról is beszélt, miért pont a villanyszerelésre esett a választása.

Amennyire a zenében és az alkotói tevékenységemet illetően próbálom hitelesen és az anyagiaktól függetlenül meghozni a döntések nagy részét, úgy itt az egyik fő szempont az volt, hogy egy olyan szakmát válasszak, amivel elég jól lehet keresni. A másik szempont pedig, hogy valami teljesen mást csináljak. Az építőipar talán a legtávolabb van a szórakoztatóipartól.

Leszögezte, hogy jelenleg annyi munkája van zenészként, hogy nehéz lesz beiktatnia az új munkáját a hétköznapjaiba. Pedig a tanulási folyamat nem fejeződött be azzal, hogy megkaparintotta a papírját, rengeteg tapasztalatot kell még szereznie, hogy profi szakembernek hívhassa magát.

Elsősorban azért indultam el ezen az úton is, hogy a hivatásomban mégjobb tudjak lenni, illetve hogy legyen döntési lehetőségem 5-10-20 év múlva is. A poén, hogy a hivatásommal kapcsolatban közben annyi munkám lett, hogy nagyon nehéz lesz a villanyt is èpíteni, de van B opció ezért 100%-ban a szívemből jön minden amit tőlem kaptok tv-ben, streamen vagy a rádióban

- írta a szakmai bizonyítványa mellé az Instagramon Horváth Boldi.

Meló itt is lenne bőven

Nem véletlen tehát, hogy Boldi az építőiparban is el akar helyezkedni: annyi biztos, a villanyszerelőknek nincs olyan üresjárat, mint a zenészek esetében. Augusztusban írt arról a Pénzcentrum, hogy átlagban 119 napot kell várni egy építőipari szakember megkeresése után a munka megkezdésére, az adat a szakemberhiány csökkenésére utal, ugyanis a koronavírus-járvány kitörése előtt még 135 nap volt az átlagos várakozási idő. Egy országos felmérés szerint a leghamarabb a kőművesekre lehet számítani, ők átlagosan 88 nap múlva veszik fel a munkát,

a villanyszerelők viszont csak a megkeresés után átlagosan 130 nappal érkeznek.

A legkevesebbet, 86 napot Tolna megyében kellett várni egy mesterre, Zala megyében a megkeresés után 96 nappal indulhat a munka. Az ország másik végén viszont kétszer ennyit is várni kell: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 165, Békés megyében 145, Vas megyében pedig 134 napot.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2021. 03. 01. 06:56
ZÁRJUK AZ ÜZLETI ÉVET – CÉLTARTALÉK KÉPZÉS

A céltartalék képzési kötelezettség az összemérés és az óvatosság számviteli alapelvekből...

hrdoktor
2021. 03. 01. 06:19
Így teszi tönkre az ülőmunka a testünket

Egyre többen vannak azok, akik olyan munkakörben dolgoznak, ahol kizárólag ülniük kell. Az Európai...

legacykft
2021. 02. 26. 08:55
A konfliktusok hét bugyra

Ha nem is hét, mint a pokolban, de legalább négy, és ha nem is pokolra kell menni a jó csapatműködésért...

coachco
2021. 02. 24. 20:28
Séta a mádi főutcán 2.

Játsszunk egy kis időutazást, ugorjunk vissze több mint száz évet, és nézzünk be újra a mádi...

hrbonbon
2021. 02. 12. 17:15
Felmérés - tapasztalatok a kiválasztási folyamatok pandémia miatti változásaival kapcsolatban

A válaszokat kommentben várjuk!   A vírushelyzet hatására a kiválasztás milyen módon zajlik?...

ajovomunkahelye
2021. 02. 12. 09:29
A válság egyik hatása: megállt a munkavállalói elkötelezettség csökkenése Magyarországon

A járvány és a gazdasági válság hatása a munkavállalói elkötelezettségben is éreztette hatását:...

vezetoi-coaching
2021. 01. 24. 09:46
Széljegyzet egy bejegyzéshez... és a “mit lehetne tenni” örök kérdéséhez...

Oberfrank Zoltán blog-posztjához (“Miért vesznek fel a cégek munkatársakat”) a  Linkedin terjedelmi...

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked