2021. március 7. vasárnap Tamás
HR Centrum

Új szakmája van a TV2 sztárjának: kétkezi munkából élne meg


Horváth Boldi úgy látja, érdemes az életben több lábon is állni: a zenész éppen ezért nemrégiben villanyszerelő képesítést  szerzett. Mint mondta, megelégelte, hogy télen tétlenül piheni ki a nyári fellépéseket. A Sztárban Sztár című műsorban is feltűnt énekes olyan szakmát keresett, ahol elég jól lehet keresni, és lehetőleg ne legyen köze a zeneiparhoz. Annyi biztos, ha új szakmájában helyezkedne el, nem lenne üresjárat a melóban.

Érdemes egy embernek több lábon állnia - vallja Horváth Boldi, aki nem elégszik meg a jelen sikereivel, már most szeretné, ha a jövője is biztonságban lenne. A Kelemen Kabátban frontembere, aki a TV2 Sztárban Sztár című műsorűában is feltűnt január végén szerezte meg a bizonyítványát: villanyszerelő szakképesítést kapott. Az is kiderült, nem a Covid-19 volt a fő indok arra, hogy új dologba kezdett.

Az egésznek a kiinduló gondolata az volt, hogy a zenészek úgy élnek, hogy májustól novemberig jól keresnek, utána pedig körülbelül semmit

- mesélte Boldi a Mokkában. Elárulta, megelégelte, hogy télen tétlenül piheni ki a nyári fellépéseket, ezért határozta el, hogy elsajátít egy olyan foglalkozást, amit egész évben űzhet. Arról is beszélt, miért pont a villanyszerelésre esett a választása.

Amennyire a zenében és az alkotói tevékenységemet illetően próbálom hitelesen és az anyagiaktól függetlenül meghozni a döntések nagy részét, úgy itt az egyik fő szempont az volt, hogy egy olyan szakmát válasszak, amivel elég jól lehet keresni. A másik szempont pedig, hogy valami teljesen mást csináljak. Az építőipar talán a legtávolabb van a szórakoztatóipartól.

Leszögezte, hogy jelenleg annyi munkája van zenészként, hogy nehéz lesz beiktatnia az új munkáját a hétköznapjaiba. Pedig a tanulási folyamat nem fejeződött be azzal, hogy megkaparintotta a papírját, rengeteg tapasztalatot kell még szereznie, hogy profi szakembernek hívhassa magát.

Elsősorban azért indultam el ezen az úton is, hogy a hivatásomban mégjobb tudjak lenni, illetve hogy legyen döntési lehetőségem 5-10-20 év múlva is. A poén, hogy a hivatásommal kapcsolatban közben annyi munkám lett, hogy nagyon nehéz lesz a villanyt is èpíteni, de van B opció ezért 100%-ban a szívemből jön minden amit tőlem kaptok tv-ben, streamen vagy a rádióban

- írta a szakmai bizonyítványa mellé az Instagramon Horváth Boldi.

Meló itt is lenne bőven

Nem véletlen tehát, hogy Boldi az építőiparban is el akar helyezkedni: annyi biztos, a villanyszerelőknek nincs olyan üresjárat, mint a zenészek esetében. Augusztusban írt arról a Pénzcentrum, hogy átlagban 119 napot kell várni egy építőipari szakember megkeresése után a munka megkezdésére, az adat a szakemberhiány csökkenésére utal, ugyanis a koronavírus-járvány kitörése előtt még 135 nap volt az átlagos várakozási idő. Egy országos felmérés szerint a leghamarabb a kőművesekre lehet számítani, ők átlagosan 88 nap múlva veszik fel a munkát,

a villanyszerelők viszont csak a megkeresés után átlagosan 130 nappal érkeznek.

A legkevesebbet, 86 napot Tolna megyében kellett várni egy mesterre, Zala megyében a megkeresés után 96 nappal indulhat a munka. Az ország másik végén viszont kétszer ennyit is várni kell: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 165, Békés megyében 145, Vas megyében pedig 134 napot.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
hellokarrierista
2021. 03. 06. 14:04
5 kérdés a teljesítményértékeléshez

Itt a március eleje, lassan eljönnek az éves értékelések, performance review-k, 2020-as gólok...

coachco
2021. 03. 05. 14:18
Hogy vagyunk és kik vagyunk a digitális térben?

A fantáziánk határtalan! Vagy néha azért nem ártana határt szabnunk neki? Tudnak-e mások is...

legacykft
2021. 03. 05. 08:55
Új ember a csapatban

Életem emlékezetes pillanatai közé tartozik, mikor kiderült, hogy a hőn áhított munkahelyváltás...

ajovomunkahelye
2021. 03. 04. 14:08
A szeretet és az odafigyelés az EcoFamily alapértékei

Mit jelent számotokra a díj? A Kincentric Legjobb Munkahelyek díj kiemelten fontos számunkra, mivel...

hrbonbon
2021. 03. 03. 14:25
Home office tapasztalatok a felmérés tükrében

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki részt vett a felmérésünkben! Hogyan hatott a pandémia a munkavégzésre...

perfekt
2021. 03. 03. 06:24
ZÁRJUK AZ ÜZLETI ÉVET – ELHATÁROLÁSOK

Az időbeli elhatárolások elszámolása során az összemérés és az időbeli elhatárolás elvét...

hrdoktor
2021. 03. 01. 06:19
Így teszi tönkre az ülőmunka a testünket

Egyre többen vannak azok, akik olyan munkakörben dolgoznak, ahol kizárólag ülniük kell. Az Európai...

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.04-03.10
Országos

Interspar

03.04-03.10
Országos

Spar, Interspar

Tavaszi készülődés
03.04-03.20
Országos

Lidl

03.04-03.10
Országos

Spar

03.04-03.10
Országos

Tesco

03.04-03.10
Országos

Auchan

03.04-03.10
Országos

Auchan

Húsvét
03.04-04.03
Budapest


HR Revolution 2021

Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?