8 °C Budapest

Új szakmája van a TV2 sztárjának: kétkezi munkából élne meg

2021. január 24. 16:02

Horváth Boldi úgy látja, érdemes az életben több lábon is állni: a zenész éppen ezért nemrégiben villanyszerelő képesítést  szerzett. Mint mondta, megelégelte, hogy télen tétlenül piheni ki a nyári fellépéseket. A Sztárban Sztár című műsorban is feltűnt énekes olyan szakmát keresett, ahol elég jól lehet keresni, és lehetőleg ne legyen köze a zeneiparhoz. Annyi biztos, ha új szakmájában helyezkedne el, nem lenne üresjárat a melóban.

Érdemes egy embernek több lábon állnia - vallja Horváth Boldi, aki nem elégszik meg a jelen sikereivel, már most szeretné, ha a jövője is biztonságban lenne. A Kelemen Kabátban frontembere, aki a TV2 Sztárban Sztár című műsorűában is feltűnt január végén szerezte meg a bizonyítványát: villanyszerelő szakképesítést kapott. Az is kiderült, nem a Covid-19 volt a fő indok arra, hogy új dologba kezdett.

Az egésznek a kiinduló gondolata az volt, hogy a zenészek úgy élnek, hogy májustól novemberig jól keresnek, utána pedig körülbelül semmit

- mesélte Boldi a Mokkában. Elárulta, megelégelte, hogy télen tétlenül piheni ki a nyári fellépéseket, ezért határozta el, hogy elsajátít egy olyan foglalkozást, amit egész évben űzhet. Arról is beszélt, miért pont a villanyszerelésre esett a választása.

Amennyire a zenében és az alkotói tevékenységemet illetően próbálom hitelesen és az anyagiaktól függetlenül meghozni a döntések nagy részét, úgy itt az egyik fő szempont az volt, hogy egy olyan szakmát válasszak, amivel elég jól lehet keresni. A másik szempont pedig, hogy valami teljesen mást csináljak. Az építőipar talán a legtávolabb van a szórakoztatóipartól.

Leszögezte, hogy jelenleg annyi munkája van zenészként, hogy nehéz lesz beiktatnia az új munkáját a hétköznapjaiba. Pedig a tanulási folyamat nem fejeződött be azzal, hogy megkaparintotta a papírját, rengeteg tapasztalatot kell még szereznie, hogy profi szakembernek hívhassa magát.

Elsősorban azért indultam el ezen az úton is, hogy a hivatásomban mégjobb tudjak lenni, illetve hogy legyen döntési lehetőségem 5-10-20 év múlva is. A poén, hogy a hivatásommal kapcsolatban közben annyi munkám lett, hogy nagyon nehéz lesz a villanyt is èpíteni, de van B opció ezért 100%-ban a szívemből jön minden amit tőlem kaptok tv-ben, streamen vagy a rádióban

- írta a szakmai bizonyítványa mellé az Instagramon Horváth Boldi.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Meló itt is lenne bőven

Nem véletlen tehát, hogy Boldi az építőiparban is el akar helyezkedni: annyi biztos, a villanyszerelőknek nincs olyan üresjárat, mint a zenészek esetében. Augusztusban írt arról a Pénzcentrum, hogy átlagban 119 napot kell várni egy építőipari szakember megkeresése után a munka megkezdésére, az adat a szakemberhiány csökkenésére utal, ugyanis a koronavírus-járvány kitörése előtt még 135 nap volt az átlagos várakozási idő. Egy országos felmérés szerint a leghamarabb a kőművesekre lehet számítani, ők átlagosan 88 nap múlva veszik fel a munkát,

a villanyszerelők viszont csak a megkeresés után átlagosan 130 nappal érkeznek.

A legkevesebbet, 86 napot Tolna megyében kellett várni egy mesterre, Zala megyében a megkeresés után 96 nappal indulhat a munka. Az ország másik végén viszont kétszer ennyit is várni kell: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 165, Békés megyében 145, Vas megyében pedig 134 napot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm