2021. március 2. kedd Lujza
HR Centrum

Tömegek várnak ingyenebédre Budán: képek a nyomorsorról

  • Pénzcentrum.hu
  • 2012. december 24. hétfő 12:04

Több száz éhező várakozott ingyenebédre december 22-én az óbudai Faluháznál: az ételosztásról megdöbbentő képeket közölt az Ételt az Életért Alapítvány.


Megdöbbentő képet közölt Facebook-oldalán az Ételt az Életért Alapítvány. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének budapesti központja Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal együttműködésben osztott ételt december 22-én a rászorulóknak. A fotó tanúsága szerint az eseményre több száz hátrányos helyzetű érkezett.


(Fotó: Facebook/Ételt az Életért Alapítvány)

Karácsony alkalmából a meleg étel mellé gazdag élelmiszercsomagot is kaptak a rászorulók. A karácsonyi csomag a háztartásban leginkább használatos tartós élelmiszereket, többfajta gyümölcsöt, zöldséget tartalmazott, a gyerekeket pedig sokféle ajándékkal, számos édességgel, játékokkal, matricával lepték meg.


A szülők ruhaneműk közül is válogathattak. Az ételosztáson különösen sok nagycsaládos jelent meg, és meglepően nagy számban hozták magukkal gyermekeiket is, mivel az ételosztás idejére sincs, akire rábízzák őket. Az esemény 28 önkéntes bevonásával, és számos támogató - kisebb-nagyobb cégek, magánszemélyek - adománya által valósulhatott meg - olvasható az alapítvány közösségi oldalán.

Ételosztás országszerte

Országszerte élelmiszert osztanak a segélyszervezetek munkatársai és önkéntesek a rászorulóknak az ünnepek előtt és után - derül ki az MTI összeállításából.

Ebéddel, teával és egyéb ajándékokkal várja a rászorulókat a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége mások mellett Szalóki Ági énekesnő, Fischer Iván karmester és Falusi Mariann műsorvezető részvételével december 24-25-26-án a budapesti Blaha Lujza téren. A téren naponta mintegy 1300 főt szolgálnak ki, országosan több mint 6 ezer adaggal készülnek e napokra. Óbudán szombaton osztanak ételt: a Vörösvári úton, a Flórián térhez közel eső Faluház előtti területen 12 órától várják a nélkülözőket. A csillaghegyi központ az ünnepek közötti időszakban is folyamatosan nyitva áll a látogatók előtt.

A krisnások december 22-én Egerben és Somogyvámoson, 23-24-én Debrecenben és Kecskeméten, 28-án Szolnokon, 29-én pedig Szegeden osztanak ételt alkalmanként több száz főnek.

Ételosztást tart 24-25-26-án délután Nagykanizsa Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata, Nagykanizsa önkormányzata, a nagykanizsai rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Szervezete, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban.

Az Ökumenikus Segélyszervezet vasárnapig naponta mintegy 1000 adag ételt oszt a hajléktalanoknak és a rossz szociális körülmények között élő családoknak Budapest XIII. kerületében, az Országbíró utcai intézménye mögötti téren. Szombaton Kovács Kokó István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, D. Tóth Kriszta, Keresztes Ildikó és Wolf Kati segédkeznek, vasárnap a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei látják vendégül a rászorulókat egy tál meleg étellel.

A segélyszervezet debreceni intézményében december 24-25-26-án 100-100 adag meleg ételt osztanak. A gyulai intézményben december 25-26-án 12 órától, valamint december 31-én 18 órától kapnak melegételt a rászorulók. A népkonyha munkanapokon működik, az intézmény pedig folyamatosan nyitva tart.

Nyíregyházán, Szolnokon, Veszprémben, Várpalotán, Pápán és Budapesten hatvanezer ételadagot oszt a rászorulóknak az év végi ünnepek előtt és alatt a Bige Holding Csoport. Az érintetteket 14 nyíregyházi karitatív szervezet választja ki, s ételjegyet ad a rászorulóknak, akik az éttermet felkeresve helyben fogyasztják, vagy vihetik el onnan az ételt. Több szervezet maga szállítja el az étteremből az ételadományt és a gondozottjai között a telephelyén osztja ki.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 12 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2021. 03. 01. 06:56
ZÁRJUK AZ ÜZLETI ÉVET – CÉLTARTALÉK KÉPZÉS

A céltartalék képzési kötelezettség az összemérés és az óvatosság számviteli alapelvekből...

hrdoktor
2021. 03. 01. 06:19
Így teszi tönkre az ülőmunka a testünket

Egyre többen vannak azok, akik olyan munkakörben dolgoznak, ahol kizárólag ülniük kell. Az Európai...

legacykft
2021. 02. 26. 08:55
A konfliktusok hét bugyra

Ha nem is hét, mint a pokolban, de legalább négy, és ha nem is pokolra kell menni a jó csapatműködésért...

coachco
2021. 02. 24. 20:28
Séta a mádi főutcán 2.

Játsszunk egy kis időutazást, ugorjunk vissze több mint száz évet, és nézzünk be újra a mádi...

hrbonbon
2021. 02. 12. 17:15
Felmérés - tapasztalatok a kiválasztási folyamatok pandémia miatti változásaival kapcsolatban

A válaszokat kommentben várjuk!   A vírushelyzet hatására a kiválasztás milyen módon zajlik?...

ajovomunkahelye
2021. 02. 12. 09:29
A válság egyik hatása: megállt a munkavállalói elkötelezettség csökkenése Magyarországon

A járvány és a gazdasági válság hatása a munkavállalói elkötelezettségben is éreztette hatását:...

vezetoi-coaching
2021. 01. 24. 09:46
Széljegyzet egy bejegyzéshez... és a “mit lehetne tenni” örök kérdéséhez...

Oberfrank Zoltán blog-posztjához (“Miért vesznek fel a cégek munkatársakat”) a  Linkedin terjedelmi...

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked