Több száz Tescóban bénulhat meg a kiszolgálás: elkerülhetetlen a sztrájk?

2017. szeptember 1. 18:06

Heteken belül munkabeszüntetéssel nyomatékosíthatják a Tesco-dolgozók a bér- és létszám követeléseiket - tudta meg a Népszava. Egyelőre nincs megállapodás a Tesco és a szakszervezetek között.

Szerdán a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) sztrájk bizottságai tárgyalást folytattak a közösen benyújtott hét sztrájkköveteléssel kapcsolatban a Tesco Global Áruházak Zrt. képviselőivel. Közleményükben azt írták, nem tudtak megállapodni egymással a felek. Közeledtek ugyan az álláspontok, de érdemi előrelépés nem történt. Azt írták, legközelebb szeptember 11-én ülnek újra tárgyalóasztalhoz.

A szakszervezetek 15 százalékos létszámemelést akartak, mert óriási a hiány árufeltöltőkből, pultosokból. A cég képviselői felajánlották, hogy közös munkabizottság vizsgálja meg az egyes áruházakban, mekkora a létszámhiány és hogyan lehetne azokat orvosolni.

A Népszava ugyanakkor pénteken azt írta, heteken belül megbénulhat több száz Tesco-üzlet.  A Világgazdaság közben arról számolt be pénteken, hogy a Tesco leghamarabb októberben vagy novemberben dönthet arról, hogy jövő év januárjától megadja-e dolgozóinak a bruttó 196 ezer forintos bért, s ezzel megtartsa-e 15 ezer forintos bérelőnyét a garantált bérminimummal szemben.

A minimálbér az idén 127 500, a garantált bérminimum 161 ezer forintra nőtt, jövőre mindkét összeg tovább emelkedik 138 ezer, illetve 180 500 forintig. Karsai Zoltán, a sztrájkbizottság elnöke, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) SZB-titkára a lapnak azt mondta, az áruházlánc arra hivatkozva nem lépne hamarabb, hogy szeptembertől bruttó 11 ezerrel 176 ezer forintra növeli majdnem minden teljes munkaidős, aktív áruházi és logisztikai központi munkavállaló fizetését.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem