2021. január 26. kedd Vanda, Paula
HR Centrum

Tíz év múlva nem lesz munkád: itt az aggasztó jelentés


15 év múlva már teljesen más lesz a munkavilága, amit egyelőre még csak megjósolni sem lehet. Többször elhangzott már, hogy szakmák szűnnek meg és közben egészen újak születnek majd, de ami ennél jóval fontosabb kérdés, hogy mikét tudunk felkészülni a jövő változásaira. A szakértők szerint elég három dolgot elsajátítani ahhoz, hogy boldoguljunk a jövő munkavilágában is.

Kerekasztal-beszélgetésen keresték erre a választ szakértők, egyetemi és vállalati vezetők. Már az elején leszögezték, hogy az egész Y generációs mítosz, és generáció közötti szakadékok általánosítások és túlzások tömege. Valójában az Y generáció nem pusztán korosztály alapján határolható be, hanem a városokban élő, szellemi munkát végző fiatalokat sorolják ide. Persze vannak olyan aspektusok, amelyek összekötnek egy generációt, de az sokkal meghatározóbb, hogy milyen értékrenddel, neveltetéssel, és lehetőségekkel lépnek a felnőtt életbe a fiatalok. A személyiség fontosabb a kornál - mondta Nemes Orsolya Y generáció kutató.

A mai gyerek a digitális eszközökkel sokkal gyorsabban ismerkednek meg, mint a szüleik, mert bár ők adják a kezükbe az okostelefont, a gyereknek van ideje arra, hogy felfedezze a benne rejlő lehetőségeket. Az online jelenlétük pedig most már néhány hetes korukban elkezdődik, amikor a szülők elkezdenek pancsolós és alvós képeket posztolni róluk a közösségi oldalakon. És később értetlenül állnak az idősebbek, hogy miért oszt meg magáról a gyerek nagyon személyes dolgokat a facebookon. Közben csak a szülői példát követi. 

A magánéletünkkel együtt a társadalmi, az életünk munkával töltött része is megváltozik. Az oktatásnak is az a legfőbb feladata, hogy ezekre a szakmai tudás mellett ezekre a gyors változásokra készítsék fel a fiatalokat. A legfontosabb, hogy felkészítse őket, hogy egész életükben tanulniuk kell, és készségeket fejleszteni 

- mondta dr. Tamás István (ISB).  Felvetése szerint Magyarország ezer éve, és még mindig a feudális rendszer szerint működik. Éppen ezért a feladatot sokkal fontosabbnak tartják a dolgozók, mint a pozíciót, hiszen gyakran azok nem tudás alapján dőlnek el. Az lenne a nagy áttörés, ha olyan menedzsmenteket képeznének, amelyek nem feudális alapokon irányítanának, és egy nyitottabb vállalatvezetés valósulna meg. 

A frissen végzettek 90 százaléka nem a szakmájában helyezkedik el. Somorjai Éva, a Telekom HR-vezetője elmondta, ők már nem szakembereket keresnek, hanem egyéniségeket. A vállalat most épülő székházába a dolgozók 30 százaléka például már nem fog napi szinten bejárni a munkahelyre, ez pedig új vezetési gyakorlatot igényel majd, és a munkavállalók hatékonyságát is új módokon kell majd mérni.

Általánosan elmondható, hogy a mai munkavállalóknak az a vágya, hogy olyan feladatokat végezzenek, amiket szeretnek, jók is benne és meg is fizetik"

 - mondta László Mónika personal branding szakértő. Véleménye szerint kétféle munkavállaló van, aki állásra vágyik, vagy aki karrierre. A kettőt pedig teljesen más dolog motiválja. 

Aki állásra vágyik, annak fontos a munkaidő, a kiszámíthatóság, a biztos munkahely, és a magánéletével való összeegyeztethetőség. Aki viszont karrierben gondolkodik, az nem választja le a munkáját a magánéletéről, hanem része az életének. Szereti a nagyobb szabadságot, a feladat számára a fontos, és kevésbé fontos számára, hogy mikor és hol dolgozik. 

A három kulcsszó

Rab Árpád jövőkutató szerint a jövőben az automatizáció, a kódolás és az információ-gazdálkodás lesz a legfontosabb. Az automatizáció eltünteti az alacsony hozzáadott értékű, monoton munkát, nem fognak tudni elhelyezkedni a képzetlen emberek. 

A kódolás olyan szinten lesz a napi nyelv, mint régen a latin volt. Az információ-gazdálkodás pedig a legfontosabb tényező lesz ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk. Ehhez hozzátartozik az is, hogy aki nem tanul meg tanulni, nem kíváncsi, és nem kreatív, az nem jut hozzá kellő információhoz, és rossz döntések egész sorát hozza majd meg. Ez a jövő, erre kell felkészülnie a ma emberének.

Aki nem kíváncsi, és nem megy utána az információknak, az nem lesz jó munkaerő.

Jelenleg a digitális gondolkodás mentén újra programozza magát az ember, ennek köszönhetően 5-10 év múlva változni is fog, például a reagálás sebességében, a fókuszálás minőségében, hogy mit és mennyi ideig tartanak fontosnak. 

A mai világban sokkal több inger éri az embert, és az agyával ugyan gyorsan fel tudja dolgozni, a lelkével viszont nem. Ezért van ma ennyi lelkileg beteg ember. De természetesen ez is meg fog majd változni. Valójában az jövő iskolájában 4 dologra kell megtanítani a fiatalokat: tanulni, dolgozni, együtt élni másokkal és élni" 

- mondta dr. Tamás István. Hozzátette, a technológia fejlődése arra is jó, hogy lecsökkenti majd a munkaidőt, tehát az embereknek több lesz a szabadidejük, amit szórakozással és tanulással tölthetnek. Véleménye szerint a világ pozitív irányba halad.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2021. 01. 25. 07:33
A szankciótörvényről - I.

A vállalkozások és a magánszemélyek szempontjából egyaránt lényeges jogszabályi változásokkal...

hrdoktor
2021. 01. 25. 06:45
Koronavírus: így enyhítsünk a szorongás új formáján

Természetes jelenség, hogy a COVID-19 járvány során aggódunk saját és szeretteink egészségéért....

coachco
2021. 01. 24. 15:10
Kiírni magunkból a családot

Az alcím friss könyvélményemre utal. És arra, amin sokat gondolkodom mostanában. Miért is annyira...

vezetoi-coaching
2021. 01. 24. 09:46
Széljegyzet egy bejegyzéshez... és a “mit lehetne tenni” örök kérdéséhez...

Oberfrank Zoltán blog-posztjához (“Miért vesznek fel a cégek munkatársakat”) a  Linkedin terjedelmi...

legacykft
2021. 01. 22. 20:00
4 érv a sokszínű csapatok mellett

Az nem kérdés, hogy a diverzitás témaköre mára már nagy népszerűségnek örvend a csapatok...

hrbonbon
2020. 12. 24. 00:05
Adventi ajándék egypercesek - 24. nap

2020-12-21 00:05 "„Ahogy a visszajelzéseknek, úgy az érdemek elismerésének is nagy szerepe van...

ajovomunkahelye
2020. 12. 18. 13:56
Globális Covid felmérés és Legjobb Munkahelyek Program a Liferaynél

2016-ban az egyik kereskedelmi tévé híradójában látta meg először a Liferay cég vezetése...

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked