13 °C Budapest

Terror a magyar munkahelyeken: lehet, hogy te is áldozat vagy?

Pénzcentrum
2016. március 24. 05:55

Itthon is rengeteg ember tapasztalta már meg a munkahelyi szexuális zaklatást, ami ráadásul nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is érinti. De vajon mit jelent pontosan, kik az áldozatok, és mit lehet tenni ellene?

Annak ellenére, hogy a legtöbbeknek fogalmuk sincs arról, mit jelent pontosan a mobbing - vagyis a munkahelyi zaklatás -, itthon is sokakat érint a probléma.

Munkahelyi zaklatásról akkor beszélünk, ha a munkahelyen a vezetőség, vagy a kollégák rendszeresen zaklatnak, és lelkileg, vagy komolyabb esetben fizikailag is bántalmaznak egy kiszemelt munkatársat.

A munkahelyi zaklatásnak nagyon sok formája lehet, többek között:

  • egyértelmű zsarolás és/vagy ellenséges légkör
  • rosszindulatú megjegyzések, pletykák
  • szexuális tartalmú utalások, "viccek", beszólások
  • fogdosás, bármilyen bizalmaskodó érintés, bámulás
  • írásos zaklatások (sms, e-mail), szexista viccek körbeküldözgetése
  • félmeztelen, vagy szexuálisnak beállított pózban levő nőkről szóló plakátok a falon,
  • a nők munkahelyi teljesítményének összefüggésbe hozása a szexuális kielégültségre való utalgatással

A munkahelyi zaklatás egyik legkomolyabb formája a szexuális zaklatás. Egy, az Európai Unióban végzett felmérés alapján a nőknek 30-50 százalékát, a férfiaknak pedig körülbelül 10 százalékát éri szexuális zaklatás a munkahelyén.

Többeket érint a munkahelyi szexuális zaklatás, mint gondolnánk

Pontos számokat nagyon nehéz mondani arról, hogy hány embert érinthet a munkahelyi szexuális zaklatás. Ennek két fő oka van: az egyik, hogy sokszor ki sem derülnek az ilyen esetek, a másik pedig, hogy az egyes országok között van némi kulturális különbség a munkahelyi zaklatás fogalmát tekintve. Egy bizonyos magatartás ugyanis az egyik országban teljesen átlagosnak, mindennaposnak tekinthető, míg egy másik országban ugyanez már sértő lenne, és kiverné a biztosítékot. Ez pedig jelentősen megnehezíti a szexuális zaklatással kapcsolatos kutatások és statisztikák készítését.

A fenti ábrán látható felmérés szerint európai átlagban a nők 21 százaléka tapasztalta meg a kutatást megelőző egy évben a szexuális zaklatás bármely formáját. A magyar átlag valamivel jobb lett az európainál, a magyar nőknek ugyanis 18 százaléka válaszolt igennel a kérdésre. A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület szerint azonban az FRA felmérése nem ad teljes, és átfogó képet.

Magyarországra vonatkozóan nem valós, hogy a nőknek csupán 18 százaléka tapasztalja meg a szexuális zaklatás bármely formáját évente, miközben Dániában ez az arány 37 százalék. Aligha feltételezhetjük, hogy ott a magyar férfiaknál híresen nagyobb zaklatók élnek. Ha pedig nem ez a helyzet, akkor a magyar nők szexuális zaklatás-értelmezésében lehet a különbség elrejtve

 - mondta el a Pénzcentrumnak Wirth Judit a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesülettől.

A témával kapcsolatban megkerestük a Rendőrséget is, hogy hány ilyen jellegű jogi esetet regisztráltak Magyarországon az utóbbi években.

Ezek alapján az iskolai, munkahelyi zaklatásban érintettek száma 2012-ben és 2015-ben volt a legmagasabb: évi 231 és 213 esetet regisztráltak ezekben az években. Bíróságokon egyébként nagyon ritkák az ilyen esetek, az Egyenlő Bánásmód Hatóság honlapján a zaklatással kapcsolatos jogesetek száma 2012-ben és 2013-ban kettő volt, az azt követő években pedig egy sem.

Ebből is látszik, hogy az esetek jelentős része titokban marad, csak egy töredéke kerül a felszínre. Kivizsgálásra még kisebb arányban kerül sor, míg a szexuális zaklatás ügyekben hozott elmarasztalások száma ennél is csekélyebb.

Akár súlyos következményekkel is járhat

Bár magával a témával nem foglalkozunk eleget, a legtöbb eset felszínre sem kerül, és a felmérések sem teljesen pontosak, nem szabad figyelmen kívül hagyni a probléma súlyosságát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szexuális zaklatás ugyanis súlyos pszichikai, fizikai és társadalmi hatással járhat.

Komoly esetekben a szexuális visszaélések utáni traumákhoz hasonlóan felléphet önvád, öngyűlölet, depresszió, szorongás, félelem, rettegés, düh, vagy akár öngyilkossági késztetések.

Ráadásul a következmények a munkáltatókat is érintik: komoly gazdasági veszteséget okozhat ugyanis, ha egy jól képzett munkaerő emiatt hagyja ott a munkahelyet.

Mit tehetünk ellene?

Magyarországon az egyenlő bánásmód követelményét és a hátrányos megkülönböztetés tilalmát többek között az az Alkotmány, az Egészségügyi törvény, a Büntető és a Polgári törvénykönyv, valamint a Munka törvénykönyve is előírja. Ugyanakkor továbbra sincs olyan jogszabály, amely nevesítené a szexuális zaklatást. A hatékony munkahelyi szabályzatok és eljárások, a jogorvoslati lehetőségek és a tudatosság hiánya tovább nehezíti a helyzetet.

Ha a szóbeli, vagy írásbeli figyelmeztetés hatástalan, akkor érdemes lehet egy magasabb beosztású, vagy illetékes személlyel beszélni a problémáról. Emellett  - mivel a zaklatók szinte soha nem egyetlen személyt zaklatnak - van esély arra, hogy sikerül szövetségest, de legalább "sorstársat" találni, akikkel közösen is fel lehet lépni a zaklató ellen.

Ha ez sem elég, abban az esetben érdemes lehet az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, vagy ügyvédhez fordulni a bizonyítékokkal, és a munkahelyhez benyújtott írásos panasz másolatával.

Az egyenlő bánásmód megsértése miatt indított eljárásokban a panaszosnak kell valószínűsítenie, hogy hátrány érte. A hátrány valószínűsítése körében részletesen ismertetni kell a történteket. A panasznak tehát nem általánosságokat, nem a sérelmezett magatartás minősítését kell tartalmaznia (pl. "állandóak az emberi méltóságomat súlyosan sértő megnyilvánulások"), hanem a konkrét eseményeket, a konkrét magatartást kell ismertetnie (ki, mikor, hol, mit tett, mit mondott, ki volt még jelen stb.), még akkor is, ha ennek felidézése, leírása a kérelmező számára kellemetlen

  - olvasható az Egyenlő Bánásmód Hatóság tájékoztató füzetében.

Akinek személyiségi jogát megsértették - így az is, akit munkahelyi zaklatás ért - a bírósághoz is fordulhat jogorvoslatért.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem