13 °C Budapest

Temérdek sofőrt keresnek: B-s jogsi is elég a 448 ezres álomfizetéshez

2018. április 1. 16:59

Rengeteg rövidebb-hosszabb anyag jelenik meg a Pénzcentrumon minden héten. Összeszedtük a legérdekesebb és legolvasottabb anyagainkat a múlt hétről, hogy akkor is el tudd olvasni őket, ha esetleg hét közben lemaradtál volna róluk. A cikket a címekre kattintva érheted el.

Rengeteg sofőrt keresnek: 448 ezer forintos fizetés, B-s jogsi is elég

Akár 448 ezer forintos bruttó bért ígérve toboroz buszsofőröket a BKV. Az állásra ráadásul csekély jelentkezési feltételeket állapítottak meg, így például kötelező idegennyelv használatról egyáltalán nincs benne szó, sőt alapfokú végzettség is bőven elegendő a munkakör betöltéséhez.

Üzent a magyar munkavállalóknak az OTP: az él túl, aki tud alkalmazkodni

"Nem az él túl, aki a legerősebb vagy a leggyorsabb, hanem az, aki a leggyorsabban tud alkalmazkodni" - vallja Bertalan Imre. Az OTP Bank HR vezetőjével többek között a digitalizáció nyomán átalakulóban lévő fiókhálózat munkaerő-piaci kihívásairól; illetve az új platformokon működő toborzási, felvételi-, illetve beillesztési folyamatokról beszélgettünk. Interjú

Brutális drágulás jöhet a magyar boltokban: luxus lesz a vaníliafagyi?

Aggódhatnak a vanília szerelmesei: miután tavaly hatalmas vihar söpört végig Madagaszkáron, a világ legnagyobb vaníliatermelőjén, odalett a termés nagy része. A vanília ára az egekbe szökött, és nem tudni, hoz-e változást az idei év. A szüret júniusban kezdődik, de valószínűsíthető, hogy az árfolyam jelentősen nem fog változni: tavaly volt, hogy kilogrammonként 600 dollárt kellett érte fizetni.

Lerohanták az Erstét az ügyfelek: vajon mit keresnek ennyien?

Sikeresnek értékelte a tavalyi évét az Erste Lakástakarék, hiszen a betéti oldalon 41 százalékkal növekedett az újonnan értékesített termékek volumene. Ezzel a piaci átlag felett sikerült teljesítenie a lakástakaréknak.

Veszélyben az OTP ügyfelei: ez a csalók legújabb módszere

Az OTP Bankra hivatkozva próbálnak ismeretlenek adathalászlevélben személyes adatokat megszerezni netbanki belépéshez. A csalók egy állítólagos biztonsági frissítésre hivatkozva kérnek el kényes információkat.

Brutális drágulás a boltokban: mutatjuk, mi kerül 988 százalékkal többe

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nem vicc, van olyan termék Magyarországon, amiért átlagosan 988 százalékkal fizethetünk ma többet, mint 1997-ben. Mutatjuk, mi került fel a 20 év alatt legnagyobb áremelkedést produkáló termékek és szolgáltatások toplistájára.

Veszélyes táplálkozási divat terjed: minden boltban van, rengetegen veszik

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a speciális étrendbe is beilleszthető, illetve bio- és reformélelmiszerek. A boltok polcai dugig vannak a glutén- és laktózmentes élelmiszerekkel, bőven akad választék cukormentes termékekből is, ezek ára viszont általában jóval magasabb, mint a hagyományos árucikkeké. De vajon tényleg érdemes lemondani a szénhidrátról vagy a gluténról? Biztos, hogy jobban járunk az egészségesebbnek kikáltott élelmiszerekkel? Megéri pénzt költeni ezekre?

Brutális bírság jöhet: idén már ezért is fizethet, akinek családi háza, lakása van

Átalakítás, szigetelés, festés - itt a tavasz, kezdődnek a lakásfelújítási munkálatok. Nagyon oda kell viszont figyelni, ha nem vigyázunk, akár 250 ezres bírságot is kaphatunk. Hogy mire kell figyelni a munkálatok során? Arra, hogy az ablak- és erkélybeugrókba épített fecskefészkeket le ne verjük.

Búcsúzz el a bankodtól: ezzel a trükkel tízezreket spórolhat neked a főnököd

Talán kevesen tudják, hogy a bankok rendelkeznek munkavállalói számlacsomagokkal is: egy-egy, velük szerződésben lévő cég alkalmazottainak kínálnak a normál számláknál kedvezőbb feltételekkel rendelkező számlacsomagokat. Egy mindenki számára kedvező megoldásról van szó: jó a banknak, hiszen újabb ügyfeleket szerezhet; jó a cégnek, hiszen az olcsóbb bankolást afféle béren kívüli juttatásként is felfoghatjuk; és jó az alkalmazottnak is, hiszen jobb feltételek mellett vezethet számlát.

Kertes ház 1 millió 300 ezerért? Nem álom: így válhat valósággá

Miközben a fővárosban és környékén egyre drágulnak a lakások, házak és az építési telkek, addig vidéken a budapesti árak töredékéért lehet ingatlanhoz jutni. Nem csoda, hogy sokan döntenek úgy, hogy hátrahagyva a város zaját egy kisebb faluban, esetleg egy tanyán kezdenek új életet. 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem