2017. augusztus 17. csütörtök Jácint

Sztájkra készülnek a MÁV-nál: csoportos elbocsátásokat terveznek

Sztrájkot tervez a VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet, a MÁV Starttal eddig ugyanis nem sikerült megegyezniük. A cég a munkaerőhiány ellenére csoportos létszámleépítést tervez - írja az Index.

A szakszervezet szeretné megakadályozni a munkaadó által tervezett csoportos létszámleépítést. Ennek keretében nagyjából 50 vasutas elbocsátását tervezik a szakszervezet közleménye szerint, akik többségében hálókocsi kalauzok, étkezőkocsikon szolgálatot teljesítő szakácsok, felszolgálók.

A VDSzSz Szolidaritás a törvényes kereteken belül mindent elkövet azért, hogy tagjai, a vasutas munkavállalók ne kerülhessenek utcára, ne váljanak munkanélkülivé, így családjuk és önmaguk megélhetését ne segélyekből, könyöradományokból lehessen csak ideig-óráig biztosítani"

- áll a közleményben.

A MÁV egyébként munkaerőhiánnyal küzd: nincs elég váltókezelő, tolatásvezető, pénztáros, jegyvizsgáló, járműszerelő, biztosítóberendezési és távközlési műszerész, forgalmi szolgálattevő, mérnök a cégnél, konkrétan 399 embert azonnal fel tudnának venni, viszont úgy tűnik, hogy kalauzból és szakácsból létszámtöbblet van.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Pofonegyszerű megoldás a brutális ingatlanárakra: 40 százalékot spórolhatsz
Erre kell figyelni költözésnél és lakberendezésnél.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

A magyarok már a menekültválságkor is óriási rasszisták voltak

Érdekes csárt jött velünk szembe az interneten: 2015-ben a magyarok kevesebb, mint fele lett volna csak rendben azzal, ha egy feketével járt volna együtt a gyereke. Az EU-s átlag sem különösebben...
 

Nem is gondolnád, mi mindenre jó még a lyukas harisnya

A legtöbben egyből a szemetesbe dobják a lyukas harisnyákat, pedig azt még egy csomó minden másra is lehet használni. Nézzétek meg ezeket a klassz ötleteket.
NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

08.17-08.23
Országos

Interspar

08.17-08.23
Országos

Spar, Interspar

Iskolakezdés
08.17-09.07
Országos

Aldi

08.17-08.23
Országos

Lidl

08.17-08.23
Budapest

Auchan

08.17-08.23
Országos

Auchan

Iskolakezdés
08.10-09.06
Országos

Tesco

Iskolakezdés
08.03-08.23
Országos

  Ajánlatunk