2017. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Szomorú történet: háztartásbeliként sínylődik a magyar színészlegenda

Két éve rákot diagnosztizáltak nála, idén már egyetlen színház programjában sem kapott helyet Galkó Balázs. Elmondása szerint ez nem a betegsége, hanem a politikai nézetei miatt van így. Most háztartásbeli, és két kisgyermekét neveli.

Galkó Balázs lassan gyógyul súlyos betegségéből, A színésznél két évvel ezelőtt diagnosztizáltak nyelvgyökrákot, sugárkezeléseket kapott, többször feküdt kórházban, és lassan a munkáit is elveszítette. Az őszi színházi évadban sehol sem lehet találkozni a nevével. A 68 éves színész szerint ennek a politikai véleménye az oka.

Nincsenek felkéréseim. Félnek tőlem a színi igazgatók, így ugyan a Rádió Bézsben van egy műsorom, de az időm nagy részét a gyerekeimmel töltöm. Köszönöm szépen, ennek ellenére jól vagyok"

- mondta a színész a Borsnak. Galkónak két felnőtt és két kisgyermeke van, utóbbiak nevelésében alaposan kiveszi a részét, elmondása szerint most ők jelentik számára a munkát.

A gyerekeimet mindennap el kell vinnem az iskolába, délutánonként értük megyek, aztán különböző szakkörökre, edzésekre hordom őket, és főzök nekik. Nekem most az ő nevelésük a munkám"

- mondta Galkó.

Férfi, mint háztartásbeli?

Nem mindennapi Magyarországon, hogy az apa háztartásbeli legyen, nehezen emészti ezt meg a társadalom. Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának felmérése szerint itthon még mindig domináns az a kép, hogy a nőknek kell alapvetően a házimunkával és otthonteremtéssel foglalkozniuk, a férfi pedig a családfenntartó.

Ez a kép viszont gyakran nagy problémákat okoz, mert mi történik, ha a többet keres, mint a férje? Vannak olyanok, akik megsebzettnek vélt férfiasságukat úgy gyógyítják, hogy még kevesebb házimunkát végeznek, mint általában, mutatva, ki is az úr a háznál.

A tradicionális, azaz hagyományos családmodell követői között a nő hiába került fő kenyérkereső szerepbe, nem viselkedett családfőként. Elfogadta, sőt volt, hogy el is várta, hogy a férfi besegítsen a házimunkába, de azért nagy változás nem következett be abban, hogy önmaga végezze el a munkák oroszlánrészét. Olyan esetek is vannak, amikor egymás igényeit felmérve, igazi társként viselkednek a párok egy-egy megváltozott élethelyzetben. Úgy tűnik, a színész családjában ez a nézet dominál, és nem csinál hiúsági kérdést abból, ki a családfenntartó, inkább próbálja ő is kivenni a részét a munkából.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ennyivel keresnek többet a szakik külföldön, mint itthon

Valószínű, hogy senkinek sem kell magyarázni, mekkora hiány van ma itthon a jó szakemberekből. Sőt, nem csak a jókból, hanem egyáltalán a szakikból. Nagyon sokan külföldön próbálnak szerencsét...
 

Filléres mosogatószer, ami jobb, mint a bolti

Az olcsó mosogatószerek többsége nem jó minőségű, de már fillérekből, otthon is lehet szuper mosogatószert készíteni. Csak négy összetevő kell hozzá, néhány perc, és egy flakon, amibe aztán...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos