21 °C Budapest

Szomorú látlelet: sokmilliós fizetésért sem akad jelentkező a háziorvosi praxisokra

2018. július 4. 14:02

2017. február 1-je óta betöltetlen, tavaly augusztus 1-je óta pedig tartósan betöltetlen a háziorvosi praxis a Pest megyei Törtelen. A község Facebook-oldalán azt írja, az önkormányzat rendszeresen tárgyal orvosokkal, hogy megoldott legyen a rendelési idő lefedettsége, legalább helyettesítésekkel. "Olyan orvoshiány van a térségünkben, hogy képtelenség tartós megoldást találni" - írják, hozzátéve, folyamatosan hirdetik mindkét körzet orvosi állását, de egyetlen jelentkező sem volt eddig a pályázatokra. Országszerte rengeteg a betöltetlen háziorvosi praxis, és sok háziorvos pedig nyugdíjba vonulás miatt árulja praxisát, de a sok milliós fizetés sem elég vonzó.

Országszerte hatalmas gondot okoz az orvoshiány. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Egészségügyi Szolgáltatási és Szervezési Főosztályának június eleji adatai alapján 320 betöltetlen háziorvosi praxis van.

A Pest megyei Törtel község is nagy erőkkel próbál szakembert keresni, a község hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint az önkormányzat és a polgármester heti rendszerességgel tárgyal orvosokkal, hogy megoldott legyen a rendelési idő lefedettsége, legalább helyettesítésekkel.

Olyan orvoshiány van a térségünkben, hogy képtelenség tartós megoldást találni. Természetesen folyamatosan hirdetjük mindkét körzet orvosi állását, de egyetlen jelentkező sem volt eddig a pályázatokra. Kérjük türelmüket és megértésüket, mert ha nem jól kezeljük ezt a helyzetet az is előfordulhat, hogy egyetlen orvos sem jön majd szívesen a településre. Az együttműködési készség elengedhetetlen ebben a nehéz helyzetben

- írják. Kerestük a törteli polgármesteri hivatalt, hogy megkérdezzük, azok az orvosok, akikkel tárgyalnak, miért nem fogadják el az állást, illetve szerettük volna tudni, hány beteget érint a háziorvoshiány, de cikkünk megjelenéséig még nem válaszoltak kérdéseinkre.

Bajban a betegek, nincs aki ellássa őket

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ honlapján keresgélve több olyan hirdetésbe lehet botlani, amelyben helyettesítő orvost keresnek, ám a bért a legtöbb helyen nem tüntetik fel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy ceglédi felnőtt háziorvosi praxisba rezidenst is felvennének, akinek egy-egy rendelésre, illetve a szabadság idejére kellene helyettesíteni a háziorvost, mindezért pedig nettó 6000 forintos órabért fizetnének neki. Országszerte rengeteg az eladó praxis is, nagyon sok orvos nyugdíjba vonulás miatt árulja praxisát. Találtunk egy hirdetést, amelyben Székesfehérvárhoz közel, egy 1450 fős vegyes háziorvosi praxis működtetési joga eladó, és a hirdető azt is feltüntette, hogy az éves bevétel 16 millió forint. "Jól felszerelt, önkormányzati tulajdonú rendelő, 4 szobás, garázsos összkomfortos kertes szolgálati jellegű bérlakás a rendelővel egy telken rendelkezésre áll" - írja a hirdető, aki azt is megjegyzi, a napi és hétvégi ügyeletben van részvételi lehetőség, azért külön pénz jár.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem