2 °C Budapest

Szex, online pornó: sok magyar egyetemista fizeti ebből a tandíját

Pénzcentrum
2014. február 24. 05:33

Több egyetemen, főiskolán nyílt titok, hogy sok lány azért tud méregdrága cuccokban járni, kocsit venni, luxus körülmények között élni, mert erotikus munkásként párhuzamos életvitelt folytat. Hiába igyekeznek titkolni, hogy honnan telik százezres táskára, a havi félmilliós jövedelmet már nehéz elrejteni. A szülők általában nem tudják, vagy nem akarják tudni, honnan a hirtelen jött gazdagság.

Az egyetemi évek finanszírozása anyagilag igen megterhelő lehet a fiatal családjának, még akkor is, ha államilag támogatott képzésre jár. Kollégium, albérlet fizetése, több ezer forintos tankönyvek, jegyzetek, utazás, étkezés, és akkor az egyetemi bulikról és a fesztiválokról még nem is volt szó. Pedig ezek is szerves részét képezik a fiatal huszonévesek életének. Kevesen vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy a szüleik minden költséget tudnának állni az egyetemi éveik alatt helyettük, ezért a többségnek valahogyan pénzt kell szereznie az egyre növekvő igények és kiadások fedezésére.

Hiába vezették be a szabad felhasználású Diákhitel1 mellé az "önköltséges képzés" finanszírozására a kedvezőbb kamatozású Diákhitel2 konstrukcióját, sokan ódzkodnak attól, hogy adóssággal kezdjék el a nagybetűs életet. Többségüket még le is beszélnék otthon, hiszen az elmúlt években sorra bedőlő hiteleket látva a magyar lakosság körében a hitelfelvétel elutasítottsága, a kölcsönök negatív megítélése az elmúlt években jelentősen nőtt.

Mire elég az ösztöndíj vagy a diákmunka?

A Pénzcentrum.hu-nak több nagy, budapesti egyetem tanulója által adott válaszból, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Diákjóléti Bizottságának honlapján elérhető ösztöndíjtáblázat alapján azt mondhatjuk, hogy az átlag juttatás még négyes-ötös átlag mellett sem nagyon éri el a húszezer forintot. Az ország egyik legmagasabb ponthatáros szakján például (BCE - Nemzetközi tanulmányok) 71-en kaptak ösztöndíjat, átlagosan 14 711 forintot. A legmagasabb összeg 17 434 forint volt a 2013/14-es tanév őszi szemeszterére.

Ha tehát az ösztöndíj nem fedezi a megélhetéseket, próbálkozhatnak diákmunkával is a hallgatók. A különböző diákszövetkezetek honlapjain található ajánlatok között leginkább ideiglenes, 1-2 napos fizikai munkát (árupakolás, szórólapozás) találhatunk kb. 620-650 forintos bruttó órabérért. Gyorséttermi munkák esetén feltétel a heti 3-4 nap vállalása, az órabér műszaktól függően bruttó 584 forinttól 1212 forintig változik. Szakmai gyakornoki programot több multinacionális vállalat is hirdet, ők főleg a pénzügyes és mérnök hallgatókat keresnek. A Pénzcentrum.hu kérdésére egy nagy pénzintézet gyakornoka elmondta, hogy bekerülni szinte csak a legnevesebb egyetemek hallgatóinak van lehetősége, és a hirdetésekben olvasható "heti minimum 25-30 óra vagy több elvállalása előnyt jelent" a valóságban azt takarja, hogy a legnagyobb eséllyel az fog indulni, aki bevállalja a heti 40 órát, nappali tagozatos jogviszony mellett. A fizetések természetesen cégenként eltérhetnek, általában a heti elvállalt óraszám függvényében fix összeget kaphatnak, a heti 40 óráért például 80 000 forint jár a fenti bank gyakornokainak havonta.

A szűkös lehetőségekre, a növekvő kiadásokra a megoldást több egyetemista, főiskolás fiatal az erotikus munkában látja. Hogy nem csak szóbeszédről van szó, azt lapunknak több forrás is megerősítette. Nyílt titok, hogy azok közül a lányok közül sokan mivel keresik a pénzt, akik az iskolába egyre drágább, feltűnőbb ruhákban járnak. Nem ritka, hogy valaki, aki egy-két hete még a számláját sem tudta befizetni, következő előadásra már méregdrága luxuscuccokban jelenik meg.


"Keress kevés munkával sok pénzt - szexmentesen!"

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az erotikus munka szót meghallva még ma is sokaknak a főút mentén álldogáló, esetleg külföldre eladott, szegény környezetből származó nők jutnak eszébe. Pedig ma már a lakásából ki sem lépve, szexmentes munkával is meg lehet keresni a havi több százezer forintot. Az internet elterjedésével az erotikus munkák köre is bővült, gondoljunk csak a világ leglátogatottabb honlapjai között számon tartott, magyar tulajdonú LiveJasminre. Az ide beregisztráló lányoknak csupán egy nagy felbontású webkamerára van szükségük, utána pedig saját maguk határozhatják meg nemcsak a saját percdíjaikat (0,98 dollártól, azaz körülbelül 222 forinttól felfele), de azt is, hogy mit és hogyan mutatnak meg a kíváncsi látogatóknak magukból. Természetesen minél "bevállalósabb" a lány, annál többen és többet fogják nézni. A beállítások között kérhető, hogy magyarországi címről ne lehessen elérni a szereplő profilját, így nagy valószínűséggel elkerülhető, hogy ismerősök rátaláljanak az így pénzt kereső fiatalra. A LiveJasminnél sávos rendszer működik, azaz a levont jutalék mértéke attól függ, hogy hány dollárt "termelt" a cégnek. Minél többet, annál kevesebb a levont százalék. Mivel sok mindentől függ a fizetés (melyet kéthetente küldenek), ezért pontos összeget nehéz mondani, de ha valaki heti 4-5 napot dolgozik napi 4-5 órában, akkor 3-400 ezer forintot bőven megkereshet a saját szobájából.

A LiveJasminen kívül rengeteg kisebb-nagyobb webkamerás stúdió apróhirdetése található meg az interneten. Az egyik ilyen vállalkozás heti ötször öt órás munkára napi minimum tizenöt ezer forintos fizetést ígért, ami "teljesítménytől" függően akár a duplája is lehet. Naponta. Ha egy köztes napi 22 ezer forinttal számolunk, az 440 ezer forint havonta. De a minimum 15 ezerrel számolva is megvan 300 ezer forint.

Azok, akik eggyel továbblépnek, általában olyan luxuskörnyezetben, igényesen felszerelt erotikus masszázsszalonokban keresgélnek, ahol nem kell még minden határt túllépni. Egy-egy ilyen szalonban jellemzően 15 ezer forint körüli összeget fizetnek az ügyfelek a fehérneműben masszírozó, extra szolgáltatást (de nem aktust) kínáló lányoknak, melyből 40-50 százalékos levonó után 7 500-9 000 forintos órabérrel számolhatnak. Heti négy nappal és napi 4 vendéggel számolva még 50 százalékos részesedéssel is közel félmilliót, 480 ezer forintot kapnak kézhez a lányok. Ahol 60 százalékot megtarthatnak, ott ez már 576 ezer forintot jelent.

A Pénzcentrum.hu megkeresésére egy névtelenséget kérő, két ilyen szalont üzemeltető forrás azt nyilatkozta, hogy a nála dolgozó lányok közül sokan tandíjra, a jövőjük alapozására keresik meg a pénzt. Elmondása szerint a kereslet az ilyen jellegű szolgáltatásokra állandó, sőt, sokkal magasabb, mint azt az emberek többsége gondolná. Szerinte hiába tesz úgy a többség, mintha ez a jelenség nem létezne.  Attól, hogy a szülők nem akarják észrevenni, hogy a gyerekük több tíz- vagy százezer forintos cuccokban járkál, drága ékszereket és kiegészítőket vesz, "az ő gyerekük biztos sosem tenne ilyet". Pedig az állandó keresleti oldalnak megvan a kínálati oldalon is a párja: folyamatosan jönnek a jelentkezések fiatal, okos, szép lányoktól, akik akár be is költözhetnek a luxuslakásokba. Hogy tényleg rengeteg pénzről van szó, azt maga a szalon tulajdonosa bizonyítja: masszőzként kezdte pár éve, azóta pedig nemcsak két ilyen házat működtet, de már saját lakást és autót is tudott venni. Készpénzből.

Tény, hogy ma már nem csak a legszegényebb, legrászorultabb lányok élnek a testükből. A webkamerás munkáknál is előny több nyelv ismerete (ha nincs operátor), ugyanígy az exkluzív masszázsszalonok árait megfizetni képes közönség is leginkább külföldiekből áll, vagy olyan tehetősebb hazai igényes férfiak látogatják a helyeket, akik elvárják, hogy ennyi pénzért magas színvonalú kiszolgálásban részesüljenek. A leglátogatottabb erotikus hirdetési oldalakat végigfutva pedig azt láthatjuk, hogy a lányok nagy része 19-25 év közötti. Az álláshirdeteseknél pedig sokszor kiemeleik, hogy a rugalmas munkaidőből kifolyólag iskola mellett is megoldható a munka.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem