2017. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Súlyos kijelentést tett a Jóban Rosszban sztárja: nesze neked genderőrület

Arról számolt be Nagy Adrienn, hogy volt olyan pasija, aki kevesebbet keresett nála, és ez feszültségekhez vezetett a kapcsolatukban. Mutatjuk, mire jutottak a kutatók az ehhez hasonló helyzetekkel kapcsolatban.

Volt amikor nekem olyan párom volt, aki akkor éppen nem úgy keresett mint én, ez egy átmeneti dolog volt, de nyilván ez megmérgezte [a kapcsolatot]

- mondta el Nagy Adrienn a Fem3 csatorna Micsoda Nők! című műsorában.

Mit mond a tudomány?

Vannak férfiak, akik nehezen viselik, ha női partnerük jobban keres náluk, de arra is van példa, akik meg tudnak barátkozni a helyzettel. Kutatók azt figyelték meg ezzel kapcsolatban, hogy azokban a kapcsolatokban a legboldogabbak az emberek, ahol mindketten ugyanazt gondolják a nemi szerepekről.

Huszonkét vizsgált eset közül a kutatók négy megkérdezett esetében azonosítottak egyébként egyenlőségpárti, azaz egalitárius párkapcsolatot. Bár mindannyian más-más szociális közegből származtak, három esetben az első komolyabb párkapcsolat alakult házassággá, míg egy nő már a második házasságában élt, amit a kutatók úgy értelmeztek, hogy egy korábbi hibát próbál kijavítani.

Jellemző, hogy ezekben a kapcsolatokban nem a hagyományos nemi szerepek alapján alakították ki a szabályokat, hanem egymással megbeszélve, az egyéni szükségletek és lehetőségek alapján. Ezekben az esetekben úgy tűnt, hogy már a partnerválasztásnál fontos szempont volt, hogy a másik, házimunkáról és nemi feladatok megoszlásáról alkotott képe semmiképpen ne legyen akadálya a nő karrierjének, különös tekintettel a gyermekvállalás utáni időszakra.

Egy ideális világban egy egyetemi professzor nem keresne rosszabbul, mint egy tiszt a katonaságban. A fő probléma ebben a helyzetben, hogy sokkal többet dolgozik, mint én, míg a fizetésemnek csak egy töredékét kapja meg

- mondta a kutatás során egy családanya, aki civilben katonatiszt. Az is jól látható volt, hogy esetükben az egyén lehetőségei jobban meghatározzák, hogy ki, mit végez el a házimunkából, mint a tradicionális nemi szerepek.

Ő csinálja a mosást, mert több időt tölt otthon és részben be is vásárol (...) valamint ki is takarít, ha napközben épp otthon van és az ideje engedi.

Egy másik, szintén egyenlőségpárti válaszadó arról számolt be, hogy nagyon nehéz dolguk van férjével, mert nem a tradicionális családmodellben élnek. A női barátaik és a környezetükben lakók is furcsa családként tekintenek rájuk, karrieristának és szörnyanyának tartják a nőt.

És a Pénzcentrum olvasók?

Korábban a Pénzcentrum olvasóinak is feltettük a kérdést, hogy szerintük problémákat szül-e egy kapcsolatban, ha a nő többet keres, mint a férfi. A valamennyire csak a szélsőséges választási lehetőségeket kínáló felmérésünk eredménye ez lett:

 

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ennyivel keresnek többet a szakik külföldön, mint itthon

Valószínű, hogy senkinek sem kell magyarázni, mekkora hiány van ma itthon a jó szakemberekből. Sőt, nem csak a jókból, hanem egyáltalán a szakikból. Nagyon sokan külföldön próbálnak szerencsét...
 

Filléres mosogatószer, ami jobb, mint a bolti

Az olcsó mosogatószerek többsége nem jó minőségű, de már fillérekből, otthon is lehet szuper mosogatószert készíteni. Csak négy összetevő kell hozzá, néhány perc, és egy flakon, amibe aztán...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos