9 °C Budapest

Spórolsz a szabadnapokkal: el is bukhatod mindet

2015. augusztus 7. 11:13

Viszonylag kevés szabadnap jut egy átlagos munkavállalónak egy évben, ezért sokan spórolnak az értékes napokon. Arra azonban vigyázni kell, nehogy végül egyáltalán ne használja fel valaki a napokat, hiszen akkor elvesznek, pénzzé nem lehet őket tenni.

Mielőtt túlzásba vinnénk a szabadnapokkal való spórolást, most szólunk: semmi esély rá, hogy a fel nem használt napokat pénzzé tegyük, vagy más módon kiváltsuk. Kivéve egy esetet.

Szabadságot egyetlen esetben lehet szabályosan megváltani: a munkaviszony megszűnésekor, ha a munkáltató nem adta ki a dolgozónak az időarányosan neki járó szabadságot.

- tájékoztatta a Pénzcentrumot a munkaerő közvetítéssel és kölcsönzéssel foglalkozó Randstad Magyarország.

Minden más esetben szabálytalan, ha a munkáltató nem adja ki a szabadságot, hanem pénzben fizeti azt ki.

Ezért érdemes még gyorsan ezekben a kánikulai napokban szabadságra menni. Már csak azért is, mert az iskola 24 nap múlva elkezdődik, a gyerekek mehetnek vissza tanulni.

Viszont ha valakinek már alig maradt szabadnapja, megtoldhatja majd a soron következő hosszú hétvégét. Augusztus 20-a csütörtökre esik, és a pénteki pihenőnappal kiegészülve már alapból van négy napunk. Így három szabadnap felhasználásával 9 napig a munkahelyünk felé sem kell néznünk.

Arra sem árt figyelni, hogy bár most úgy érezzük, már nem bírjuk a munkát, lehet majd ennél nagyobb szükségünk is a szabadnapjainkra. Például a karácsonyi előkészületeknél. Karácsonyra ezért érdemes hagyni 3 napot, így kivehetjük 24-e előtt a hét első három napját, ha pedig az azt követő hétre is marad szabink, egy igazán hosszú téli szünetet hozhatunk össze.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Sajnos az augusztus 20-i és a karácsonyi hosszú hétvégéken túl már nem lesz ilyen jó dolgunk, az október 23-i ünneppel 3 pihentető nap jár, Mindszentek, november elseje pedig vasárnapra esik.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem