9 °C Budapest

Simán elbukhatod a nyugdíjad: íme a szabály, amit sokan nem ismernek

2018. február 18. 17:30

Ezek voltak a 7. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címre.

Simán elbukhatod a nyugdíjad: a szabály, amit sokan nem ismernek

A Pénzcentrumon immár több alkalommal megválaszoltuk a Google pénzügyekkel kapcsolatos keresési javaslatait, melyek akkor jelennek meg a keresőmező alatt, ha valamilyen pénzzel kapcsolatos szóra vagy szóösszetételre keresünk rá. Most a mennyit lehet szerkezet volt soron.

Így vehetsz fel kártya nélkül pénzt az ATM-ből: itthon is működik

Magyarországra is megérkeztek az érintésmentes ATM-ek, melyekből akár mobiltárcával is fel lehet venni pénzt. Egyelőre néhányat tesztel belőle egy bankautomatákat üzemeltető cég. Mutatjuk, miért jobbak, mint kártyabedugós társaik.

10 év alatt tízszeresére nő a béred: budapesti meló, diploma sem kell hozzá

Magyarországon a közvélemény előtt nagyjából két dolog ismert a légiforgalmi irányítókról. Az egyik, hogy hazai viszonylatban rettentő jól keresnek, a másik pedig, hogy állandó stressznek vannak kitéve. Azt azonban sokan nem tudják, hogy elég rögös út vezet a bombafizetésig, a stressz mellett pedig a felelősség is óriási. Kétrészes cikkben mutatjuk be, hogy mi kell ahhoz, hogy valakiből légiforgalmi irányító váljon, illetve mire számíthat a szükséges tanfolyam elvégzése után. Az első részben Balogh János, a HungaroControl szervezetfejlesztési munkatársa volt segítségünkre.

Ijesztő: 91 ezer magyar melós kerülhet utcára hónapokon belül

Az EU-ban dolgozó alkalmazottak 2,3 százaléka végzett bizonytalan munkát 2016-ban. Ez azt jelenti, hogy e munkavállalók munkaszerződései nem haladták meg a három hónapot. Magyarország egyébként az EU átlag alatti értékkel, 2,2 százalékkal szerepel a listán, ami a mai foglalkoztatási adatok szerint alig több mint 91 ezer dolgozót érint.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Súlyos kór terjed Magyarországon: ott lehet bármelyik forintbankjegyen

Régi közhiedelemnek számít Magyarországon, hogy a készpénz koszos és különböző kórokozók melegágya. Adja tehát magát a kérdés, hogy vajon a napjainkban Magyarországon tomboló influenzajárvány terjesztésében mekkora szerep jut a bankjegyeknek és pénzérméknek? Ennek járt most utána szakértők bevonásával a Pénzcentrum.

Ajándékot kapnak a bukott devizahitelesek: pénz áll a házhoz

Egyáltalán nem számít ritkaságnak, hogy a lakás-takarékpénztárak valamilyen kedvezményt ajánlanak meglévő vagy jövőbeni ügyfeleik számára. A leggyakoribb ilyen akció a számlanyitási díj elengedése. Mivel ez a díjtétel alapvetően a szerződéses összeg 1 százaléka, így adott esetben több tízezer forintot is spórolhatunk egy ilyen lehetőséggel. Az egyik lakás-takarékpénztár is ezt a tételt engedi el új akciója keretében, ám ezt most egy igen speciális ügyfélrétegnek ajánlja fel: azoknak az egykori jelzáloghiteleseknek, akik a Nemzeti Eszközkezelőtől bérlik vissza korábbi ingatlanjukat.

Nem titok többé: így lehet neked is giganyugdíjad

Az utóbbi időszakban egyre nagyobb hangsúlyt kap az öngondoskodás fontossága. Nem véletlenül, hiszen a jelenlegi állás szerint, az állami nyugdíjrendszer néhány évtized múlva már nem lesz képes tisztes megélhetést nyújtani az akkori nyugdíjasoknak. Elengedhetetlen tehát, hogy mindenki saját magának tegyen félre nyugdíjas éveire. Ezt az állam ráadásul különböző formákban támogatja is. Mi most, a három támogatott nyugdíjcélú megtakarítási forma közül, a nyugdíjbiztosítást vesszük górcső alá.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm