2021. január 26. kedd Vanda, Paula
HR Centrum

Rossz hírünk van: mégsem emeli a kormány a családi pótlékot


Ismét megerősítették a Pénzcentrum értesülését: Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az ATV-ben arról beszélt, nem tervezi a családi pótlék emelését jövőre a kormány. Hatékonyabbnak tartják a munkához kötött támogatásokat.


Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az ATV-ben arról beszélt, nem tervezi a családi pótlék emelését jövőre a kormány, mert hatékonyabbnak tartja a munkához kötött támogatásokat. Ez azért figyelemre méltó, mert alig néhány napja számoltunk be róla, hogy készül a nemzeti demográfiai program, aminek célja, hogy ösztönözzék a gyerekvállalást.

A Portfolio néhány hete írt arról, hogy a kormány már két olvasatban tárgyalta a demográfiai programot, aminek része a meglévő alanyi jogon járó támogatások bővítése és újak bevezetése. Most ennek mondott ellent Novák Katalin. Hogy mit is jelent pontosan az, hogy a kormány hatékonyabbnak tartja a munkához kötött támogatásokat az alanyi jogon járóknál, azt nem fejtette ki az államtitkár.

Ezzel ismét megerősítést nyert a Péncentrum korábbi értesülése. Február végén az EMMI a következő választ küldte a Pénzcentrum megkeresésére:

nem a családi pótlékot, hanem a hasonlóan univerzális jellegű családtámogatási intézkedéseinket bővítjük tovább a jövőben is (ilyen például az ingyenes tankönyv).

E szerint tehát a családi pótlék összege marad a 2008-ban kőbe vésett szinten. A gyermekek után alanyi jogon jár a családi pótlék (azaz hivatalos nevén: nevelési támogatás, ha a gyerek még nem jár iskolába; illetve beiskolázási támogatás, ha már iskolás), de két - életkorhoz kötődő - kitétel köti a támogatás kiutalását:

  • Óvodás korúaknál az a feltétel, hogy a gyerek nem hiányozhat többet 20 napnál (természetesen igazolatlanul).
  • Iskolás korúaknál pedig 50 órában határozták meg az igazolatlan hiányzások maximumát.

Az egy vagy több, egészséges gyermeket nevelő családok most ennyi családi pótlékot kapnak: (az összegek természetesen gyermekenként értendők)

 

 

 

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2021. 01. 25. 07:33
A szankciótörvényről - I.

A vállalkozások és a magánszemélyek szempontjából egyaránt lényeges jogszabályi változásokkal...

hrdoktor
2021. 01. 25. 06:45
Koronavírus: így enyhítsünk a szorongás új formáján

Természetes jelenség, hogy a COVID-19 járvány során aggódunk saját és szeretteink egészségéért....

coachco
2021. 01. 24. 15:10
Kiírni magunkból a családot

Az alcím friss könyvélményemre utal. És arra, amin sokat gondolkodom mostanában. Miért is annyira...

vezetoi-coaching
2021. 01. 24. 09:46
Széljegyzet egy bejegyzéshez... és a “mit lehetne tenni” örök kérdéséhez...

Oberfrank Zoltán blog-posztjához (“Miért vesznek fel a cégek munkatársakat”) a  Linkedin terjedelmi...

legacykft
2021. 01. 22. 20:00
4 érv a sokszínű csapatok mellett

Az nem kérdés, hogy a diverzitás témaköre mára már nagy népszerűségnek örvend a csapatok...

hrbonbon
2020. 12. 24. 00:05
Adventi ajándék egypercesek - 24. nap

2020-12-21 00:05 "„Ahogy a visszajelzéseknek, úgy az érdemek elismerésének is nagy szerepe van...

ajovomunkahelye
2020. 12. 18. 13:56
Globális Covid felmérés és Legjobb Munkahelyek Program a Liferaynél

2016-ban az egyik kereskedelmi tévé híradójában látta meg először a Liferay cég vezetése...

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked