2020. november 28. szombat Stefánia
HR Centrum

Rendkívüli szünetet rendeltek el ezen a két egyetemen: ez áll a háttérben


Két egyetemen, a fővárosi közszolgálatin és a szegedin is a héten szünetet rendelt el a rektor - mától és holnaptól. Az Országgyűlés ma várhatóan megszavazza a szigorításokat, ezután jöhet ki a Közlöny a részletekkel.

Mától a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), holnaptól pedig a Szegedi Tudományegyetemen lesz rektori szünet. A tegnap bejelentett szigorítások tartalmazzák a távoktatást és a kollégiumok bezárását is, úgy néz ki, a két intézmény most egyelőre oktatási szünettel megy elébe ezeknek. Koltay András, az NKE rektora videóüzenetében azt mondta: ez segíti az egyetemet felkészülni a digitális oktatásra, amelyre mint mondta, informatikai infrastrukturális szempontból már készen állnak - összegez a Világgazdaság. Üzenetében arról is beszélt, ha lehetőség van rá, akkor lehet méltányosságból a kollégiumokban maradni.

Hasonlókkal indokolt Rovó László SZTE-rektor is, aki szombatig rendelt el ideiglenes leállást. Mint írták: a magyar állampolgárságú hallgatóknak vasárnapig kell kiköltözniük a kollégiumokból. A doktoranduszok, az önkéntes tevékenységet vagy tanulmányaik mellett munkát végző, illetve szakmai gyakorlaton részt vevő, valamint a hazaköltözéssel veszélyeztetett körülmények közé kerülő hallgatók egyedi kérelmet nyújthatnak be a kollégiumi elhelyezés érdekében. A külföldi állampolgárságú hallgatók részére a kollégiumi lakhatást az SZTE továbbra is biztosítja.

Amint tegnap beszámoltunk róla, a hallgatók egy részének komoly gondot jelenthet, ha ki kell költözniük a kollégiumból, ezért a HÖOK is azt reméli, hogy puhítanak a szabályozáson. Közben az egyik hallgatói szervezet szolidaritási lakhatást kezdett szervezni. Mivel az ellenzék - többnyire a benne foglalt határidő miatt - jelezte, hogy támogatja a szigorításokat, várhatóan ma gyorsított eljárásban fogadhatják el azokat, amelyek után megjelennek a Magyar Közlönyben a részletekkel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos változás a sárga csekkeknél: hamarosan véget érhet egy korszak Magyarországon?
Aki ragaszkodik a csekkes megoldáshoz, az is sokszor már telefonon fizeti be.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

AKI VÁLASZOL...
HRBLOGGER
vezetoi-coaching
2020. 11. 28. 12:45
Siker és kudarc energetikai alapon... kvalitatív hipotézis...

Hipotézis, magyarázó elmélet, nem kell elfogadni, inkább gondolati keret, de helyesen használva...

coachco
2020. 11. 27. 16:39
Nézzünk ki a köd mögül!

Napok óta ül rajtunk a köd. És most nem csak képletesen. "Őszi reggel járok a szabadban,De hiába...

legacykft
2020. 11. 27. 08:52
Teremts kapcsolatot kíváncsisággal!

Az emberek közötti kapcsolatteremtés legkézenfekvőbb és legközvetlenebb módja a beszélgetés....

perfekt
2020. 11. 25. 06:50
Hogyan változott a könyvvizsgálatról szóló törvény?

Az Országgyűlés 2020. november 17-én elfogadta az őszi adócsomagot, mely tartalmazza a Magyar Könyvvizsgálói...

hrdoktor
2020. 11. 23. 04:59
Veszélyes betegséget is jelezhet a horkolás

Sokan gondolják úgy, hogy a horkolás ártalmatlan, inkább zavaró jelenség. Ez azonban nem igaz...

hrbonbon
2020. 11. 09. 18:58
365 üzleti történet közül az egyik a miénk

A napokban jelent meg a 365 üzleti történet című kiadvány, melyben Simonyi Judit ügyvezetőnk...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS