2017. október 18. szerda Lukács

Pikáns részleteket árult el válásáról Sváby András

Sváby Andrásról, az ATV-n visszatért műsorvezetőről már korábban tudni lehetett, hogy 26 év után feleségével úgy döntöttek, külön válnak az útjaik. Az egykori pár szerencsére nincsen rossz viszonyban, a közös vagyonról is sikerült megegyezniük.


A műsorvezető-riporter, Sváby András és egykori felesége 26 év házasság után döntöttek a válás mellett. Ez azonban szerencsére nem rontotta meg a kapcsolatukat és a közös vagyonról is sikerült megegyezniük.

Nem vágjuk ketté a bútorokat, nincs semmi ilyen. Elkezdtük árulni a régi házunkat. Teljesen jól végiggondoltuk a közösen szerzett dolgainkról, hogy kié mi lesz

- mesélte Sváby András a Borsnak adott interjújában.

A műsorvezető jelenleg új párjával és az idén született gyermekével bérel egy lakás Budapesten. Sváby András azonban nem aggódik emiatt, tudja, hogy ez csak egy átmeneti helyzet.

Ez egy átmeneti helyzet. Nyilván szeretnék majd ismét egy saját otthont, hogy venni, vagy építeni, még nem döntöttem el. Ez egy új helyzet nekem is, amit próbálok megoldani. Egy új kapcsolatban vagyok benne, a kisgyermekünk már öt hónapos, de ezeket nem kommunikáljuk. (...) Nagyon jó a kapcsolatom a volt feleségemmel, ami különben nagyon megkeserítené a hétköznapjaimat, ha nem így lenne, hiszen közös gyerekeink vannak, és egy csomó minden összeköt bennünket. Nagy könnyebbség ez, és tiszteljük egymást. A gyerekeimért meg rajongok. A nagyobbik fiam Angliában tanul, hajómérnök lesz, a kisebbik most érettségizett, egy-két évig még nem akarja eldönteni merre tovább, dolgozgat.

- tette hozzá a lapnak a műsorvezető.

Érdemes békében elválni

A válás kemény dió, ahogyan Sváby András példájából is látszik. A vagyonmegosztás mellett azonban a gyerektartásdíj összegéről is érdemes inkább megállapodni a volt párunkkal. Bár azt nem tudjuk, hogy Sávby András fizet-e még gyerektartást, de volt feleségével a jó viszony miatt emiatt egészen biztosan nem fognak pereskedni.

Magyarországon egyébként évente e több ezer gyermektartási pert indítanak. A tartásdíj összege pedig általában a kötelezett fél átlagos jövedelmének a 15-25 százalékát teszi ki. Tehát egy nettó 192 100 forintos átlagkeresettel számolva ez havi szinten 28 815 - 48 025 forint közötti összeget jelent. Viszont ez az összeg sokkal magasabbra is rúghat, ha akár több gyermek után kell tartásdíjat fizetnünk.

A kötelezettel szemben érvényesíthető összes tartási igény a jövedelme felét nem haladhatja meg

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.

Mitől függ a gyerektartás összege?

Természetesen minden eset más, ezért a gyermektartás pereknél a bíróknak az alábbi szempontokat kell figyelembe vennie:

  • a gyermek indokolt szükségletei,
  • mindkét szülő jövedelmi viszonya és vagyoni helyzete,
  • a szülők háztartásában élő más eltartott személyek,
  • a gyermekek saját jövedelme,
  • és a szülőnek jutatott gyermekvédelmi, családtámogatási, társadalombiztosítási és szociális ellátások.
Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Szuperintenzív nyelvtanfolyam? Mese habbal: a gatyád is rámegy a különórákra
Mutatjuk azt is, mennyivel kereshetsz többet, ha beszélsz még egy nyelvet.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Szégyenpadon Magyarország: ott vagyunk a legelhízottabb országok között

Az OECD 2017-es jelentése szerint Magyarország a legelhízottabbak között van a vizsgált országok közül. Az adatokból kitűnik, hogy a 15 évnél idősebb magyar lakosság 30 százaléka elhízott. Csupán...
 

Ne költs erre: készíts otthon fali szerszámtartót

A tavaszt ősszel kell előkészíteni - mondták a régi, tapasztalt gazdák. És valóban, az ősz beköszönte nem jelenti azt, hogy ezután nem találunk munkát a kertben - írta Bálint gazda. Tennivaló...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

10.12-10.18
Országos

Spar

10.12-10.18
Országos

Lidl

10.12-10.18
Országos

Auchan

10.12-10.18
Országos

Aldi

10.12-10.18
Országos

Tesco

10.12-10.18
Országos

Auchan

Borkatalógus
10.05-10.25
Országos

Diego

10.01-10.31
Országos

  Ajánlatunk