Pár év, és minden munkahely ilyen lehet: örüljünk vagy féljünk?

HelloVidék2019. december 6. 08:15

A jövő leendő munkavállalóit nem csupán a biztos jövedelem motiválja, hanem leginkább a kihívásokat és az izgalmas lehetőségeket keresik. A Brain Bar széleskörű kutatást végzett az Y és Z generáció körében, amelynek eredményei megcáfolják, amit eddig a fiatal munkavállalók preferenciáiról gondoltunk. Adam Smiley Poswolsky generációs szakértő a Brain Bar Career Night eseményén mondta el az igazságot a HelloVidéknek, ők pedig utána megkérdeztek néhány vidéki vállalkozót is az általuk tapasztalt trendekről és tendenciákról.

Vajon mi motiválja leginkább a pályakezdőket és a fiatal dolgozókat? A kihívásokat keresik vagy az anyagi juttatások a mérvadók? Tényleg a home office a jövő irodája? Elsősorban ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Brain Bar Career Night eseményén, ahol Adam Smiley Poswolsky generációs szakértő beszélt az Y és Z generáció körében tapasztalt munkavállalási trendekről.

Bár a jövő munkavállalóit erősen motiválja a biztos jövedelem, mégis legalább ennyire fontosak számukra a kihívások és az izgalmas lehetőségek. Az is egyértelműen látszik, hogy egy jobb ajánlat, jobb pozíció reményében egyértelműen váltanának, és ebben a döntésben már mindhárom indok ugyanolyan hangsúlyosnak tűnik. A teljes munkaidős foglalkoztatottság a két generáció tagjai között általánosan kedvelt elképzelés, az áhított munkahelyen azonban a rugalmasság, az otthoni munkavégzés és a versenyképes fizetés egyaránt megtalálhatók

- mondta el a generációs kérdésekkel foglalkozó szakértő a jövő munkavállalási trendjeire fókuszáló estén.

A Brain Bar jövőfesztivál szervezői egy rövid kérdőív kitöltését kérték 3200 fiataltól, akik 52 százaléka az Y generáció (1981-1996 között születettek), 47 százaléka pedig a Z generáció (1997-2010 között születettek) közül került ki, többségük a felsőoktatásban tanuló magyar diák. Lássuk a kérdőívre adott főbb válaszokat:

Ha érdekelnek a válaszok, ITT tudod elolvasni az egész cikket.

Címkék:
hrcentrum, digitalizáció, munkahely, munka, munkavállalás,