2020. július 12. vasárnap Izabella, Dalma
HR Centrum

Őrület, ennyit kereshetsz most a KFC-ben: rengeteg dolgozót keresnek


Rengetegen veszítették el az állásukat a koronavírus-járvány miatt, főként a turizmusban és a vendéglátásban. Most azonban, az újranyitások idején ismét megindult a toborzás. Az egyik hazai étteremlánc például rengeteg hirdetést adott fel a héten, és az is kiderült, mennyit fizetnek.

A koronavírus-járvány miatti leállások egyik legnagyobb vesztese kétség kívül a turizmus-vendéglátás, hiszen egyik pillanatról a másikra csúszott ki alóluk a talaj. Nem csak a hotelek, szállodák zártak be még a kijárási korlátozások előtt, de a éttermek, kávézók többsége sem fogadhatott vendégeket legalább két hónapig.

A világban különböző mértékben emelkedett a munkanélküliség a koronavírus-járvány kitörése óta, Magyarországon (hivatalosan) 3,8 százalékra emelkedett áprilisban a munkanélküliség, amivel még viszonylag olcsón megúsztuk. A tényleges munkanélküliség viszont jóval magasabb lehet, sokan ugyanis inaktívvá váltak, a korlátozások miatt munkát sem tudtak keresni. Egyelőre a régió többi országában sem látszik a tömeges leépítési hullám, de ez csak idő kérdése - írja a Portfolio.

Valami elindult?

Mostanra azonban úgy tűnik, enyhült a helyzet. A Pénzcentrumon rendszeresen szemlézzük a legfrissebb álláshirdetéseket, folyamatosan figyeljük a piacot, és feltűnt, hogy a hét elején a KFC gyorsétteremlánc rengeteg pozíciót hirdetett meg az ország különböző pontjain.

Szinte folyamatosan keresünk új éttermi munkatársakat csapattag és vezetői pozícióba. Az elmúlt két hónap sajnos kivétel volt, a Covid-19 járvány alatt lecsökkent forgalom nem indokolta, hogy intenzíven toborozzunk.

Jelenleg szegedi, győri és budapesti éttermeinkbe keresünk új munkatársakat. Győrben nyáron új éttermet nyitunk, teljesen új csapatot építünk fel. Szegeden már három egység működik, az éttermi vendéglátás újraindulása óta gyors forgalomnövekedést tapasztalunk.Ennek színvonalas kiszolgálásához a jelenleginél több munkatársra van szükségünk" -mondta el a Pénzcentrumnak Juhász Nándor, a KFC Brand Managere, majd hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan vizsgálják a nyitva tartásuk bővítésének lehetőségét is.

Budapesten az M3 autópálya melletti és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található éttermekbe keresnek új dolgozókat, hiszen

A korlátozási intézkedések lazítása óta az autópályán növekszik a forgalom, a reptéri éttermünket pedig nemrég nyitottuk újra.

Diákokat is várnak, azonban nem kifejezetten nyári munkára, hanem hosszabb távon szeretnének együttműködni velük. Sok egykori diák munkatárs ma már éttermet vezet. 

A kezdő órabér helyszíntől függően 1000 - 1400 forint között alakul

- ám ez a bérezés növekszik, miután a munkatárs elvégezte a kötelező képzéseket és teljesítette az előírt élelmiszerbiztonsági és termékismereti vizsgákat.

1400 orintos órabérrel napi 8 órás munkaidővel, havi 20 nappal számolva 224 ezer forintot lehet keresni ezek szerin. Persze, mint ahogy Juhász Nándor is említette, ez tovább nőhet.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 07. 10. 09:00
6 dolog, ami jól jön a nehéz beszélgetésekhez a csapatban

Vannak azok a beszélgetések egy csapatban, amiktől hidegrázást kapunk. Mert nehéz benne lenni...

perfekt
2020. 07. 10. 08:42
MILYEN OKJ SZÁMÍT A FELVÉTELIN? – VÁLASSZON A KÉPZÉSI KÍNÁLATUNKBÓL!

A ponthatárok kihirdetése után nem minden jelentkező feltétlenül boldog. Ha idén nem jött össze...

ajovomunkahelye
2020. 07. 07. 09:42
Alkalmazkodás a változásokhoz

A koronavírus-járvány iparágtól függetlenül egy dologra biztosan megtanított minden vállalatot:...

vezetoi-coaching
2020. 07. 06. 16:54
Olvasónapló - Nagy Lajos: Budapest Nagykávéház...

Csak ízelítőül, hogy mire számítsunk... 1935. július 3-án késő este a Budapest Nagykávéházban...

hrdoktor
2020. 07. 06. 08:50
Betegségek, amiket a légkondi terjeszthet

A nem megfelelően működtetett klíma többet árt, mint használ: betegségek okozója lehet. De milyen...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk