8 °C Budapest

Ők azok, akik biztos dolgoznak a két ünnep között

2017. december 27. 13:00

Az átlag magyar ember kétszer is meggondolja, hogy a családjával vagy a kollégáival a munkahelyén töltse a két ünnep közötti időszakot, no de nem azért mert akkora karrierista, hanem azért mert: A verzió: nincs több szabadnapja, B verzió: jól fog jönni január elejére az a néhány szabad nap, C verzió: mondjuk fizikai munkát végez és nincs választása, D verzió: jobb a munkahelyen, mint otthon.

A Hive Creative rövid online felmérést készített, melyből kiderül, hogy ki dolgozik és ki nem a két ünnep között. A kérdőívet kitöltők több mint fele, pontosan 74,5 százaléka dolgozik a két ünnep között, 19 százaléka nem szakítja meg a karácsonyi szabadságát, 6,5 százaléka pedig a teszt kitöltésének idején még nem döntött arról, hogy hogyan tölti a kérdéses napokat.

A férfiak és a vidék viszi a prímet

A kitöltések alapján inkább a teremtés koronái (77%) dolgoznak az ünnepek között, de nem sokkal maradnak le a hölgyek sem, 73 százalékuk szintén munkával foglalja el magát a szilveszteri készülődés közepette. Ha a különböző típusú munkakörök szempontjából vizsgáljuk a kérdést, a fizikai, vagy fizikai és szellemi munkát egyaránt végző munkavállalók 78 százaléka aktív az ünnepek között, addig a fehérgallérosok alig több mint fele (61%) dolgozik ilyenkor. Ha pozíciói szint felől is körbejárjuk a kérdést, az látszik, hogy nincs különbség, lehetünk alkalmazottak, vezetők, ne adj Isten, ügyvezetők, 74 százalékunk biztosan nem ágyban, párnák közt, hanem íróasztal mögött, monitorok - és álmos kollégák - társaságában múlatja az időt az újév előtti utolsó néhány munkanapon. Mindezt megnézhetjük vidéki és budapesti viszonylatban is, ebben az esetben 1:0 a meccs eredménye, számokkal alátámasztva előbbi 75 százalékos, utóbbi 67 százalékos részvételi arányt tud felmutatni az ünnepközi robotolás témakörében.

Csak még több munkaórát jelent

Meglepő és nem túl mulatságos, hogy az 59-65 év közötti korosztály 79 százaléka és a 48-58 év közöttiek 78 százaléka kénytelen dolgozni az ünnepek között, ami azt jelenti, hogy minél öregebbek vagyunk, annál többet vállalunk. Hogy ennek az az oka, hogy már eleget karácsonyoztunk a családunkkal vagy inkább elnyaraltuk a szabadságunkat, nem derült ki a felmérésből, de úgy tűnik, hogy a fiatalabb generáció valamit jobban tudhat, vagy csak merészebb és be meri vallani magának, hogy néha pihenni is kell. A 26 és 36 év közöttieknél ugyanis ez a szám mindössze 61 százalék, vagyis esetükben a kitöltők alig több mint fele mond le a két ünnep közötti szabadságról a munka javára.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm