2019. december 12. csütörtök Gabriella
HR Centrum

Ők a munkaerőhiány igazi áldozatai: mégsem tesznek ellene semmit


Sosem látott mélységű szakadék tátong a különböző generációk között, a legtöbben azonban mégsem tesznek semmit azért, hogy közelebb hozzák egymáshoz a nézőpontokat. A magyar cégek elavult, múlt századi módszerekkel és hozzáállással próbálkoznak a 21. században, ahol már nem csak új problémák és új kihívások várják őket, hanem egy olyan nemzedék is, amelynek alapvetően teljesen más a felfogása a munkáról.

Aki ma Magyarországon dolgozik, vagy akár csak jár-kel a mindennapokban, az egészen biztosan tapasztal egyfajta generációs feszültséget a társadalmon belül. Ez persze nem új keletű probléma, amióta világ a világ, mindig is másképp gondolkodtak a fiatalok és az idősebbek, de talán soha nem volt még olyan kiélezett a helyzet, mint napjainkban, talán még soha nem tátongott ilyen mély szakadék x és z között.

A Portfolio Big Office Day Konferencia 2019 nem csak az irodával, mint a munka terével, az irodafejlesztési trendekkel, de a munkavállalók jóllétével, hangulatával, feszültségeinek lehetséges forrásaival is foglalkozott. Az első szekció egyik legizgalmasabb előadását Steigervald Krisztián, generációkutató, a Parkway 5521 alapítója tartotta.

Mint elmondta, fontos tudni, hogy a most munkába álló legfiatalabb generáció képviselői nagyrészt teljesen más térben, teljesen más környezetben gondolkodnak, mint azok, akik már egy ideje dolgoznak - és ezt a különbséget mindenféleképpen érdemes lenne figyelembe venni a terek megtervezésénél. 

Központi probléma: valami történt az elmúlt években?

Egy nemrég készült, vezérigazgatók körében végzett PWC felmérésből kiderült, hogy a cégek legégetőbb problémája jelenleg a munkaerőhiány: nem csak erősen befolyásolja a mindennapokat, de meg is határozza a hangulatot, és irányt - 95 százalékuk gondolja így. Hiába gondolják a legtöbben, hogy a probléma előbb vagy utóbb megoldódik, a számok nem ezt mutatják: 

jelenleg 6 millió a gazdaságilag aktívak létszáma hazánkban, ez a szám 2060-ra kevesebb, mint 4 millió lesz.

Ez a csökkenés azonban nem egyik pillanatról a másikra megy végbe. A most nyugdíj előtt állók kétszer annyian vannak, mint a munkaerőpiacra készülő z generáció tagja: 

ez azt jelenti, hogy naponta kétszer annyian mennek nyugdíjba, mint ahányan munkába állnak.

Ennek ellenére Steigervald Krisztián tapasztalatai szerin még mindig nem félünk eléggé a jövőtől, még mindig nem hisszük el, hogy ebből baj lehet, még nem szorongunk - holott a szorongás a szakember szerint pszichológia szempontból "szupererőnek" számít. A szorongó embernek magasabb az empátiája, az IQ-ja is: tehát nagyobb eséllyel fog olyan eszközöket találni, amelyek megoldhatják a fennálló problémákat.

Az eddig működő stratégiák, a fiatalítási megoldások ma már nem működnek - ezt minden szereplőnek el kell fogadnia, hiszen nem állnak sorba, nem állnak rendelkezésre olyan magas létszámban a z-sek, mint amekkora igény mutatkozik rájuk. A korábbi önérvényesítési technikák ma már elbuknak, helyette összetett, 21. századi megoldások kellenek. Az előadásból kiderült, hogy a tekintélyelvű vezetés például ma már nem járható út, helyette az elköteleződés menedzsment tud inkább működni: ez annyit jelent, hogy ma már nem az embert kell menedzselni, hanem az elköteleződését: amíg ott van a munkahelyén, addig a lehető leghatékonyabban dolgozzon. Nem titok, a vezetői figyelem az, ami igazán inspirálni tudja a munkavállalót. Fontos tisztában lenni a helyfüggőséggel kapcsolatban azzal is, hogy

a digitális nemzedék, akik a digitális térbe születtek bele, helyfüggetlenek, és időfüggetlenül gondolkodnak,

ellentétben a korábbi, lineárisan gondolkodókkal, akik nem csak hely, de időfüggők is. De ugyanúgy különbséget kell tenni az x-es, háromplatformos (munkahely, otthon, barátok) helyfüggők és a 21 éves mikroplatformosok között, akikszámára a munkahely csak az egyik közösség a 100 közül. Ők nem feltétlenül akarnak barátkozni a munkahelyen, számukra ez nem az a tér. És ők hiába kapnak csocsóasztalt, vagy babzsákot, nem fogják használni. 

Azzal a fontos üzenettel engedte haza hallgatóságát Steigervald Krisztián, hogy

egy jó vezető ma már megérti, hogy nem a szakmai mélysége az, amivel motiválni tud, hanem az emberi minősége.

(Fotó: Stiller Ákos)

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2019. 12. 11. 13:21
Adótanácsadói, adószakértői igazolványok megújítása 2020-ban

A fenti igazolványok, melyeket „ visszavonásig „ jelzéssel kiadott egy kormányrendelet szerint...

hrbonbon
2019. 12. 11. 08:05
Adventi kompetencia naptár - 11. nap

Itt az idő újra. Kezdődik a karácsonyi visszaszámlálás. Milyen hasznosabb ajándékkal kedveskedhetnénk...

coachco
2019. 12. 10. 21:06
Alattunk a föld, belőle nő a fa, felettünk a nagy, szabad ég...

Milyen gyönyörű tud lenni egy fa! Milyen csodás tud lenni az égbolt! Milyen nagy áldás, ha valaki...

hrdoktor
2019. 12. 09. 05:26
Így élje túl a karácsonyi bulit!

Decemberben a legtöbb cég szervez a dolgozóinak karácsonyi, év végi partit, de ennek fogadtatása...

legacykft
2019. 12. 06. 09:00
Hogyan zárd le 2019-et?

Az év utolsó hónapja az értékelés, reflektálás, számvetés, és tervezés időszaka mindannyiunk...

ajovomunkahelye
2019. 12. 02. 10:08
Egyre nagyobb a szakadék a legjobb és az átlagos munkahelyek között

Tovább csökkent a dolgozói elkötelezettség Magyarországon, miközben a Legjobb Munkahelyek egyre...

laskainelli
2019. 11. 27. 09:17
Ha kéred a társad a változásra, de nem hall meg téged

Úgy látom, hogy sok kapcsolat elromlott már mielőtt megköttetett. Elromlott már a szüleinknél...

NÉPSZERŰ
FRISS

CBA

12.19-12.31
Országos

CBA

12.19-12.31
Országos

Kika

12.13-12.15
Országos

Spar

12.12-12.18
Országos

Interspar

12.12-12.18
Országos

Auchan

12.12-12.18
Országos

Tesco

12.12-12.18
Országos

Lidl

12.12-12.18
Országos

  Ajánlatunk