Nem vicc: a szülőktől várnak segítséget három iskola felújításához

2018. február 14. 11:00

Szülői összefogást sürgetnek három szekszárdi állami iskolában a vizesblookkok felújításához, nem feltétlenül a szülőktől, de a szülők kapcsolatrendszerén keresztül péládul vállalkozóktól várnak pénzt - írja a Magyar Nemzet.

Három szekszárdi iskolában is olyan rosszak az állapotok az iskolai wc-kben, hogy a szülőkhöz fordultak: segítsenek összeszedni a felújítás költségeinek egy részét. A lap által megszólaltatott szülők non-szensznek tartják a felvetést, az iskolák viszont inkább szülői, tankerületi és önkormányzati összefogási lehetőségként próbálják meg beállítani az ügyet.

Mindhárom iskola állami tulajdonú, ennek ellenére van, amelyik intézmény felújításához az önkormányzat is hozzájárulna.

Cikkünk megjelenése után a Klebelsberg Központ reagált a hírekre; közleményüket alább változtatás nélkül közöljük:

"Csúsztatások jelentek meg a sajtóban egyes szekszárdi iskolákról. Az illetékes tankerületi központ, mint fenntartó folyamatosan figyelemmel kíséri a rá bízott intézmények állapotát, elvégzi a szükséges karbantartási felújítási munkálatokat. A Magyar Nemzetben megjelent cikkel ellentétben a Szekszárdi Tankerületi Központ, egy szülői kezdeményezést karolt fel, szó sem volt arról, hogy pénzt kérnek a szülőktől a nevezett iskolák mosdóinak felújítására. Az iskolák, a tankerületi központ és az önkormányzat háromoldalú összefogásának eredményeként megjelenésükben is megújulhatnak az érintett intézmények higiénikus, rendezett állapotú mosdói. Az iskolai mosdók karbantartása, az elavult infrastruktúra felújítása fenntartói feladat, amelyet folyamatosan végez a tankerületi központ az általa fenntartott intézményekben. A cikkben sugalltakkal ellentétben a fenntartónak nincsenek pénzügyi jellegű elvárásai a szülők felé. Tavaly a Szekszárdi Tankerületi Központ közel 350 millió forintot fordított saját költségvetéséből iskolák karbantartásához, felújításához szükséges anyagbeszerzésre. 2018-tól folyamatosan fognak megújulni az iskolák, pályázati forrásból mintegy 740 millió forint értékben tíz intézményt újít fel a tankerületi központ."

A bortíókép illusztráció.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm