2019. október 20. vasárnap Vendel
HR Centrum

Nem váltották be ígéreteiket a cégek: ennyit nyernek az elmaradt béremelésen

  • 24.hu
  • 2019. augusztus 29. csütörtök 09:32

Csaknem 44 ezer forintot nyerhet év végéig az a munkáltató átlagkerestű dolgozóin, aki a szochó csökkenése után nem emeli a béreket. A minimálbéreseken is a második félévben mintegy 18 ezer forintot spórolhat munkáltatójuk. Az év közi béremelés azonban egyáltalán nem számít általánosnak. 

Mindenkinek járhat 2 százalékos alapbéremelés, amennyiben július 1-jétől 2 százalékkal csökken a munkáltatók által fizetendő szociális hozzájárulás adó - írta még márciusban a Borsodchem a 24.hu-nak. A lap értesülései szerint azonban hiába csökkent a szochó 19,5 százalékról 17,5 százalékra, a vegyipari cég nem tartotta be az ígéretét, ő ugyanis - korántsem egyedül - nem kapta meg júliustól a mindenkinek beígért bruttó 2 százalékos emelést.

A szakszervezetek szerint azok a borsodchemesek, akik kaptak emelést, eleve ritka kivételnek számítanak. A legtöbb munkáltatóknál ugyanis nem jellemző az évközi béremelés, ami az átlagbérrel számolva nettóban csaknem 29 ezer forint pluszt jelenthet az év végéig a dolgozóknak.A Borsodchem és a szakszervezetek elsőre azt a választ adták a kérdésre, hogy teljes körű volt-e a júliusi béremelés, hogy igen. Azonban az olvasói panasz nyomán elismerték, hogy 

nem mindenkire terjedt ki a nyári béremelés.

A cég azt írta, a 2 százalékos alapbéremelést a bérmegállapodásban foglaltak szerint hajtották végre, és az valóban tartalmaz egy - az éves béremelés maximális mértékére meghatározott - korlátot a vezetői szintekre, valamint a beosztott állomány legmagasabb fizetéssel rendelkező munkavállalóira. Tájékoztatásuk szerint azoknak az aránya, akik nem vagy csak részben - a bérmegállapodásban meghatározott határig - részesültek a júliustól hatályos 2 százalékos többletbéremelésből, alig haladja meg a dolgozói létszám 1 százalékát. Ez nagyjából 30 embert jelenthet. A lapnak nyilatkozó olvasó valóban vezető beosztású, de szerinte így is csúsztatott a cég, amikor márciusi nyilatkozatában adócsökkentés esetére mindenkinek megígérte a 2 százalékos emelést.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSz) alelnöke, Székely Tamás azt mondta a 24.hu-nak, náluk a cégek több mint felénél rögzítették a bérmegállapodásban: amennyiben megvalósul a szochocsökkentés, azt béremelésre fogják fordítani a cégek, és erre garanciát is vállaltak. Ez nagyjából 0,9 százalékos emelést jelent nettóban éves szinten.

Szerinte ahol nincs szakszervezet, nincs bérmegállapodás, és ott aligha forgatják bérbe az adócsökkentést a munkáltatók. Viszont azokon a területeken, ahol nagyon fojtogató a munkaerőhiány, kénytelenek lesznek tovább emelni a béreket, és ott nem lesz elég újabb 2 százalék, éves szinten nettóban 0,9 százalék.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László számított arra, hogy nem fog béremelkedéssé válni az adócsökkentés. Két tényezőre alapozta ezt

 

  • az egyik, hogy zömében visszatértek a munkáltatók az őszi bértárgyalásokhoz és az év eleji béremelésekhez (volt idő, amikor az évközi emelés volt a jellemző). Emiatt szerinte a dolgozóknál nem jelenik meg béremelésként a szochocsökkentés, hanem a munkáltatóknál növeli a profitot. Megjelenhet persze a következő évi bérfejlesztésben, de ez féléves csúszást jelent.
  • A másik, hogy egyre több munkáltató köt kétéves bérmegállapodást, de előfordul hároméves is. Azt egy adócsökkentés nem írja felül, így csupán a munkáltatónak jelent könnyebbséget.
  • Ezért is mondja a szakszervezeti szövetség, hogy

 

Ahogy azonban említettük, a munkavállalók nagy részét érintő évközi béremelés egyáltalán nem számít általánosnak. A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, László Zoltán szerint előfelmérésük azt mutatta, hogy a cégek kevesebb mint harmada (32%) fordíthatja részben vagy egészben béremelésre a szociális hozzájárulási adó csökkentését. Közülük volt, aki úgy tervezte, bónuszt csinál a 2 százalékos szochocsökkentésből, amit év végén bizonyos feltételek mellett lesz adható, volt, aki 1 százalékot tervezett csak a munkavállalóknak adni, és voltak, akik a teljes 2 százalékot béremelésre tervezték fordítani. Viszont a felmérésből következően

68 százalék semmilyen formában nem számolt azzal, hogy a dolgozóknak átadna a munkáltatói terhek csökkentéséből.

Ők azt válaszolták, akkora bérfejlesztések voltak az elmúlt időkben, hogy a kétszázalékos köztehercsökkentést most inkább megtartják maguknak. Jellemző volt még, hogy inkább a kisebb vagy közepes méretű vállalatok nem terveztek béremelést a szochocsökkentés miatt, a nagyobbak viszont előzetesen inkább hajlottak rá.

Hogy ténylegesen milyen arányban valósult meg a júliusi béremelés, arról az érdekképviseletnek még nincsenek adatai.

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
laskainelli
2019. 10. 18. 19:51
Hogyan legyél jól egy nehéz élethelyzetben?

Ahogy haladunk előre az időnkben, annál több tapasztalással gazdagodunk. Hol jó, hol rossz periódusban...

legacykft
2019. 10. 18. 09:00
Építsetek szervezeti kultúrát, ne csak lózungokat!

Mindig izgalmas szakmai feladat, amikor vezetői csapatokat kísérünk abban a folyamatban, hogy jövőképüket...

perfekt
2019. 10. 16. 10:27
A számviteli kötelezettség szabályozása hazánkban III.

A tulajdonviszonyok átalakítása, a privatizáció, a gazdálkodás liberalizálása szükségessé...

coachco
2019. 10. 15. 09:43
Kampány után szabadon!

Végre túl vagyunk a választásokon, vissza lehet térni a régi kerékvágásba. Igaz, az nem teljesen...

icoachu
2019. 10. 10. 14:35
Tanulj Te is otthonról! Járj nyitott egyetemre!

Ahogyan egyre rövidebbek és hűvösebbek lesznek a napok, mind jobban esik bekuckózni lakásunk egy...

jobangel
2019. 10. 08. 09:30
Végkielégítésre várva

Mottó: „- Mester, sokat kell még várni, hogy jobbra forduljanak a dolgok? - Hát ha csak várunk...

y2ycoaching
2019. 10. 03. 08:38
Ne nőj úgy, mint a gomba!

Van egy olyan divat a startupok körében, hogy hagyják magukat nőni. Van aki tudatalatt, van aki tudatosan...

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.17-10.23
Országos

Lidl

10.17-10.23
Országos

Interspar

10.17-10.23
Országos

Spar

10.17-10.23
Országos

Auchan

10.17-10.22
Országos

Tesco

10.17-10.22
Országos

Kika

10.16-10.29
Országos

Praktiker

09.02-12.31
Országos