2020. április 9. csütörtök Erhard
HR Centrum

Nem minden a magas fizetés: ez még a pénznél is fontosabb a magyar dolgozóknak


Elég kevés magyar dolgozhat otthonról az Eurostat adatai szerint: kevesebb mint a dolgozók két százaléka végezhet munkát otthonról. Hollandiában ehhez képest aranyélet van: az alkalmazottak 14 százaléka dolgozik otthonról, vagy legalábbis nem kell az irodába bejárnia. Az is kiderült, hogy Magyarországon több nő dolgozik otthonról, mint férfi. A home office jelentőségére már a cégek is rájöttek, egyes helyeken már külön rendszert is dolgoztak ki rá.

Az uniós munkavállalók 5,2 százaléka dolgozott otthonról 2018-ban az Eurostat adatai szerint, ami stagnálást mutat, de a jelentés szerint 10 év alatt jócskán, 5,8-ról 8,3 százalékra emelkedett azok aránya, akik időnként home office-ban dolgoztak - az uniós statisztikai hivatal a 15-64 éves munkavállalók körében vizsgálódott. Szinte egészen hihetetlen, de például Hollandiában a foglalkoztatottak mintegy 14 százaléka otthonról dolgozott 2018-ban, de Finnországban is 13,3 százalékos az arány.

Magyarországon már nem ilyen rózsás a helyzet, csupán a munkavállalók 2,3 százaléka dolgozott otthonról. Ehhez képest Ausztriában majdnem ötszörös az arány (10%), de a cseheknél is 4 százalékos, a szlovákoknál pedig 3,6. Ugyanakkor még mindig jobban állunk ebben a tekintetben, mint Horvátország (1,4%), sőt, a románoknál és a bolgároknál még az egy százalékot sem éri el a home office-oló dolgozók aránya (0,4 illetve 0,3 százalék).

Az Eurostat megjegyzi, hogy jellemzően az egyéni vállalkozók dolgoznak otthonról: az unióban náluk 18,5 százalékos a home office-osok aránya, mialatt a többi munkavállalónál csupán 3. Az is kiderült, hogy több nő dolgozik otthonról, mint férfi: az eltérés nem túl nagy, hiszen előbbieknél 5,5, utóbbiaknál pedig 5 százalékos az otthoni munkavégzők aránya az EU-ban. Ezzel szemben nyolc EU-tagállamban fordított volt a helyzet: például Hollandiában (a férfiak 15,5% -a, szemben a nők 12,3% -ával), Dániában (a férfiak 8,5% -a, a nők 7,0% -a) és Írországban (a férfiak 7,2% -a, a nők 5,7% -a) ez a különbség különösen nagy a férfiak javára.

Magyarországon a mérleg a nők felé billen: náluk 2,6 százalék mondhatja el, hogy otthonról dolgozik, míg a férfiak körében 2 százalékos az arány.

Sokan alacsonyabb fizut is bevállalnák

Egy hazai kutatás is rávilágított: amellett, hogy a megkérdezett munkavállalók közel negyede (24%) hatékony megoldásnak tartja, ha az otthonról történő munkavégzés miatt nem járnak be minden nap, a dolgozók harmada akár a fizetéscsökkentést is vállalná heti egy nap otthoni munkavégzésért cserébe. Minden ötödik munkavállaló pedig már nem is menne olyan céghez, ahol nem biztosított a home office lehetősége.

Ahogy a kutatásból is kitűnik: az otthoni munkavégzés, avagy home office mostanság ingencsak sarkalatos pont az álláskeresőknél - és ennek megfelelően egyre több hazai nagyvállalat is kialakította saját rendszerét erre. Kovács György, a Vodafone Magyarország Zrt. szervezetfejlesztési tanácsadója például azt mondta korábban a Pénzcentrumnak, hogy a home office egyfajta ösztönző, ami nagy könnyebbséget jelenthet a munkavállalónak.

Hiszen sokan egyszerűen nem tudják megszokni az egyterű irodákat: többet és jóval hatékonyabban tudnak dolgozni otthonról. Nem utolsó sorban pedig azt érezhetik, hogy bíznak bennük, ezáltal úgy oszthatják be az idejüket, ahogy ők szeretnék: döntési jogkört és felelősséget kapnak. Mindezek apróságnak tűnhetnek, de fontos alapjait képezik egy cégen belüli általános elégedettségnek és elkötelezettségnek a szakember szerint.

A K&H-nál is külön rendszert dolgoztak ki az atipikus foglalkoztatásra:

Meggyőződésünk, hogy egy munkavállaló akkor végzi a legjobban a munkáját és hozza ki magából a legtöbbet. Ha - az összetartó csapat, a szakértő munkatársi környezet és a szakmai kihívást és fejlődési lehetőséget biztosító feladatok mellett - a munkaidő és a szabadidő, magánélet arányának és beosztásának lehetőségét a lehető legrugalmasabban kezelheti. A K&H ezért évek óta kiemelt figyelmet fordít az atipikus foglalkoztatás, azaz a részmunkaidő és a kötetlen munkarend feltételeinek kialakítására

- mondta el a Pénzcentrumnak Végh József, a K&H HR igazgatója.

A rugalmas munkaidő lehetőséget biztosít arra, hogy a munkavállalók - a családi kötelezettségeikhez is igazodva - maguk oszthatják be munkaidejüket. Ennek egyrészt az a feltétele, hogy a munkakör jellege megengedje ezt a fajta rugalmasságot, másrészt szükség van a megfelelő szabályozási és technikai háttér biztosítására, beleértve a laptopot és a biztonságos adattovábbítás lehetőségét

- hangsúlyozta ki a HR szakértő.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
hrbonbon
2020. 04. 08. 14:42
Zökkenőmentes online átállás némi időzsonglőrködéssel

Cégünk állandó, belsős csapata kis létszámú, működésünkre normál körülmények közt is...

perfekt
2020. 04. 08. 09:14
A nemzeti eljárásrend szabályainak változása 2020. február 1-től

A nemzeti értékhatárokat elérő közbeszerzési eljárások megindításában lényeges változást...

hrdoktor
2020. 04. 08. 07:15
Víz: nem csodaszer, de majdnem

Míg az éhségérzet hamarabb tudatosul bennünk, a szomjúság kevésbé jellegzetes tünetekkel jelentkezik...

vezetoi-coaching
2020. 04. 08. 06:07
A történelmi tudás lehetőségeiről és korlátairól...

Van egy olyan common misconception/sok ember által osztott téves elképzelés, hogy a szemtanú mindent...

becklaura
2020. 04. 07. 10:16
Hogyan győzd le a lustaságod?

Most, hogy többet vagy otthon, több időd van halogatni a dolgokat. „Most, hogy nem kell bejárnom...

schrammelivett
2020. 04. 04. 18:09
Online Mindfulness Tréning

Néha az élet rákényszerít, hogy megálljunk a már – már megszokottá vált rohanásban és befelé...

legacykft
2020. 04. 03. 09:00
Hogyan legyél pálma?

Dél-Amerikában létezik egy olyan pálmafa, amely a talaj erodálására reagálva szépen lassan vándorol...

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

Aldi

02.20-04.23
Országos