13 °C Budapest

Na ezért nem rakja ki a kirakatba a béreket a SPAR Magyarországon

2018. június 24. 17:30

Rengeteg rövidebb-hosszabb anyag jelenik meg hetente a Pénzcentrumon. Ha lemaradtál volna valamelyikről, most szerencséd van, mert összeszedtük neked a hét legolvasottabb, legérdekesebb cikkeit. A cikkeket a címekre kattintva érheted el.

Na ezért nem rakja ki a kirakatba a béreket a SPAR Magyarországon

"Van üzletünk, ahol 8 alkalmazott dolgozik, és van, ahol 140. (...) Ezek más és más felelősségi szintekkel járnak az ott dolgozóknak, és ennek tükröződnie kell valamilyen szinten a jövedelmekben is" - árulta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Szijjné Kállai Ildikó arra a kérdésre, hogy a SPAR miért nem vesz részt a kereskedelmi szektorban tapasztalható bérfejlesztési licitháborúban. A SPAR nemrég kinevezett Személyzetfejlesztési és HR-vezetőjével a kiskereskedelemben (is) fennálló általános munkaerőhiányról; a cégcsoportnál alkalmazott toborzási és beillesztési praktikákról; illetve arról beszélgettünk, hogy kell-e félnie az eladóknak attól, hogy az önkiszolgáló kasszák előbb-utóbb elveszik a munkájukat. Interjú

Új forintérmék jönnek Magyarországon: így fognak kinézni

Három új, ezüst és színesfém emlékérméket bocsájt ki névértéken a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Sorrendben az első a június 22-én megjelenő Egri vár emlékérme lesz, amit rögtön június 23-án követ a Fiumei úti temető, majd a júniusi érmedömpinget a Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulójára kibocsájtott érme zárja.

Titokzatos melóval szakíthatsz milliókat: alig pár százan csinálják itthon

Sokszor hallani a hírekből, hogy a rendőrség akár milliós nyomravezetői díjakat is felajánl bizonyos ügyek kapcsán a használható információkért. Ezek statisztikai sikerességéről azonban az Országos Rendőr-főkapitányság nem vezet listát, ráadásul nagyon szűk azoknak az egyéneknek is a köre, akik törvényes keretek között, akár csak adatgyűjtésre is jogosultak. A rendőrség kötelékén kívül ilyenek lehetnének például a magánnyomozók, őket azonban csak megbízási szerződéssel lehet felbérelni, amit a rendőrség nem tesz meg, így a különböző bűnügyekben csak a sértett családja, illetve hozzátartozói élhetnek ezzel. A magánnyomoztatás ugyanakkor egyáltalán nem tartozik az olcsó szolgáltatások közé, ezenfelül mint minden szakmában, ebben is sok a kókler. 

Kiszámoltuk: ők azok, akik októbertől már nem kapnak lakáshitelt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tovább szigorítja az adósságfék-szabályozást. A szigorítás célja világos: a központi bank ezzel az eszközzel is a fix hitelek felvétele felé szeretné terelni a lakosságot. A kérdés már csak az, hogy mit jelent majd a gyakorlatban a szigorítás?

Meglépte az Aldi: világhírű termék kerül a boltok polcaira

A napokban jelent meg a hír, miszerint a világ egyik legjobbjának választott, sajátmárkás whiskey került az Aldi polcaira. A Pénzcentrum információi szerint azonban Magyarországon helyette egy másik díjnyertes szeszesitaluk lesz elérhető. 

Te is vettél ilyen vizet? A hatóság azt kéri, semmiképp ne idd meg

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették. A forgalmazó - a hatóság jelzése alapján - saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 22.02.2019, a 23.02.2019 és 24.02.2019. minőség-megőrzési idejű tételeket.

Ilyen egyszerűen fosztanak ki az ATM-nél: videón a csalók legújabb módszere

Nyár elején vagyunk, sokaknak még hátra van a jól megérdemelt nyári szabadság. Ebben az időszakban azonban jelentősen megugrik a bankkártyás visszaélések száma, hiszen nyaralás alatt az emberek jobban elengedik magukat, illetve a külföldön nyaralók is egyre gyakrabban használják a plasztikot. Így aztán nem árt áttekinteni, hogy milyen veszélyei vannak a külföldi kártyahasználatnak, illetve mire érdemes odafigyelni?

Itt van az ország pizzatérképe: nem hinnéd, hol, mit esznek a magyarok

Magyarországon normális, hogy egy pizzázó étlapján több tízféle pizza található. Mivel a jelenség széleskörben elterjedt, nem meglepő, hogy magyarok tömegei nem sima paradicsomos-sajtos pizzát esznek, hanem mindenféle oda nem feltétlenül illő dolgot kérnek a tésztalapjukra. De vajon melyik a legnépszerűbb pizza Magyarországon, és van-e különbség ízlés tekintetében a főváros és a vidék között? Többek között erre is választ adunk cikkünkben, melyben a margherita- és hawai pizzák átlagárait is megmutatjuk Budapesten kerületi, vidéken pedig megyeszékhely szintű bontásban.

Durván többet ér a pénzed, ha te is ide mész nyaralni

Tízből hat magyar tervez idén nyaralást, külföldre viszont csak tízből ketten indulnak. Nézzük, hogy változtak az árak az EU-s úti célok esetében, és azt is mutatjuk, mennyivel ér többet a magyarok pénze Törökországban, mint 2017 nyarán.

Kész, vége! Ennyi magyar melós bukhatja jövőre a cafeteriát

Mint arról itt, a Pénzcentrumon is beszámoltunk, a kormány benyújtotta a parlamentnek az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló törvényjavaslatot. A parlament honlapjára kedden délután felkerült törvényjavaslatban foglaltak szerint - többek között - változik a cafeteria-rendszer is. A legfontosabb, munkáltatókat és munkavállalókat érintő tudnivalókról tegnap a Pénzcentrum Facebook-oldalán beszélgettünk élő videóban Fata László cafeteria szakértővel. Mutatjuk annak az exkluzív felmérésnek az eredményeit is, amelyet a szakember készített 446 hazai munkáltató körében arról, hogyan alakítják majd várhatóan át 2019-től a cafeteria rendszerüket, ha elfogadják a benyújtott javaslatot. Interjú.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm