2017. december 16. szombat Etelka, Aletta

Mutatjuk, mennyit kaszálhatnak a köztévén A Dal új zsűritagjai

Megvan a Dal2018 új zsűrije, a négy tagból kettőt azonban lecserélt a köztévé. Ráadásul a műsorvezetőktől is megváltak. Mutatjuk, mennyit buknak a szélnek eresztett tagok.

Négyfős, hírességekből álló zsűri dönt arról, hogy melyik magyar énekes juthat ki a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválra. A napokban robbant a hír: két új tag érkezik a bírákhoz, méghozzá Zséda és Caramel helyére. Idén Mező Misi, Schell Judit, Both Miklós és Frenreisz Károly értékeli majd az előadókat. A műsor amúgy január 20-án indul a Dunán, hat héten át tart majd, a döntő február 24-én lesz. Tatár Csilla és Harsányi Levente is kimaradnak az idei Dalból, helyettük Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd Freddie vezeti majd a műsort.

Tavaly nagy port kavart, hogy nyilvánosságra hozták a zsűritagok fizetését. Akkor Pierrot kapta a legnagyobb gázsit, adásonként 450 ezer forintot. Őt követte Frenreisz Károly és Harsányi Levente műsorvezető nettó 400 ezer forinttal, majd Zséda nettó 350 ezer forintos gázsival. A Napra együttes énekesének, Both Miklósnak fizették a legkevesebbet, 300 ezret adásonként.

Ez azt jelenti, hogy a teljes, hat részből álló műsorért Zséda (hacsak azóta nem emelték meg a gázsiját) legalább 2,1 millió forintot kapott, Harsányi Levente pedig 2,4 millió forintot. És ezek nettó keresetek.

Ezek szerint többet kerestek 6 hét alatt, mint egy átlag magyar egy egész év során. A KSH múlt héten közölt adatai szerint 2016-ban az egy főre jutó éves nettó jövedelem 1 millió 199 ezer forint volt. Egyre nagyobb az aránya a munkajövedelemnek: tavaly a bevételek 70,1 százalékát bérként kapta a lakosság, a társadalmi jövedelmeké pedig a tavalyi 29 százalékról 28,3 százalékra mérséklődött.

Még mindig nagyon sok embert érint a szegénység kockázata, bár csökken az arányuk: a teljes lakosság 25,6 százaléka, 2 millió 465 fő érintett, ami 76 ezer fővel kevesebb, mint tavaly. A teljes lakosságnak a 13,4 százaléka, vagyis 1 millió 293 ezer ember élt tavaly a szegénységi küszöb alatti jövedelemből, tehát 77 680 forintból. Csökkent a munkaszegénység aránya is, a teljes népességnek a 4,9 százalékát érintette csak tavaly, ami 468 ezer főt jelent.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?
A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozást. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 3 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,90%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata (THM 11,73%) sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, az Erste Bank konstrukcióját, illetve a Cetelem, és a Budapest Bank személyi kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Nem kell úgy megijedni, ha hazai repülőre ülsz

A lenti csárton az látszik, hogy Magyarország nagyjából az EU-s átlagot hozza, ha azt vizsgáljuk, hogy az összes, az országban üzemeltetett repülő közül, mekkora a 20 évnél idősebb gépek aránya?...
 

Karácsonyi lapra egy forintot se költs: ezek a tuti módszerek

Horrorárakon lehet kapni a kreatívabb, szebb karácsonyi lapokat a papír-írószer boltokban, úgyhogy itt az ideje otthon készíteni őket, fillérekből. Ehhez mutatok egy videót.  
NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk