2018. október 17. szerda Hedvig
HR Centrum

Mutatjuk, hogy kaszálhatsz nagyot diploma nélkül: ez lenne a megoldás?


Az informatikusok képzésében kínál a friss lehetőséget az IT-munkaerő közvetítésében a Training360 Kft., szeptember 16-ig lehet jelentkezni az ingyenes IT képzésekre, amelyek elvégzése után akár rögtön munkába is állhatnak a résztvevők.

Augusztus 6-áig, vagyis hétfőig lehet még leadni a pótfelvételi jelentkezéseket, azonban érdemes a főiskolai, egyetemi képzések mellett számításba venni más lehetőségeket is. Az előttünk álló években, évtizedekben a hagyományos munkák és így az állások mintegy 40 százaléka szűnhet meg, és a továbbiak is átalakulnak, az informatikai szaktudás viszont kecsegtető jövőképet jelenthet a munkavállalóknak. A programozók, informatikusok iránti igény a munkaerőpiacon a következő 5-10 évben folyamatosan növekedhet, mindez pedig előreláthatóan kedvezően hat a várható fizetésekre is. A Training360 ősszel induló képzései keretében junior fejlesztői és junior alkalmazás üzemeltetői végzettséget, nemzetközi minősítést és új karriert kínálnak, nem csak az egyetemről első körben lemaradóknak, hanem bárkinek, aki affinitást érez az informatikai pálya iránt. A képzések kimondottan a munkaadókra szabottak, egyrészt biztos állást nyújthatnak, valamint megbízható életpálya kezdetét jelenthetik. A Training360 képzése részben állami hozzájárulással valósul meg, ennek is köszönhetően a sikeresen teljesített képzés és vizsgák esetén a résztvevők számára ingyenes az oktatás, a kezdeti időszak után a munkáltatók vonzó jövedelmet adnak és további fejlődési, képzési lehetőségeket biztosítanak. Ideális esetben már akár a képzés megkezdése után 2 hónappal munkába tud állni a résztvevő és innentől kezdve fizetést is kaphat, miközben a képzése mellett a betanítása is már az új munkahelyén zajlik.

Az IT-piacon egyértelműen az a trend, hogy a dolgozók képzése nem befejeződik, hanem elkezdődik a munkába állás pillanatában. Mind a munkavállalónak, mind a munkáltatónak az az érdeke, hogy a belépő, fiatal tehetségek mihamarabb kiteljesedhessenek szakmájukban. A fejlődési lehetőség egyértelműen megtartó erő az Y és Z generáció számára, akiknél nemcsak a fizetés és az ideális munkakörülmények, hanem a fejlődés, előrelépés, lehetősége is fókuszban van. Ez a felelős hozzáállás meghálálja magát a munkáltatónak is, hiszen csökkenti a fluktuációt és motiváltabbak lesznek a munkavállalók, akik így hamarabb tudnak magasabb szaktudást igénylő feladatokat is elvégezni. Ezzel egyértelmű win-win helyzetet lehet teremteni a munkáltató és a munkavállaló között

- emelte ki Nyisztor József, a Training360 Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte

A jelentkezők kiválasztása többlépcsős: felmérik a logikus és analitikus gondolkodást, együttműködést, problémamegoldást és az algoritmizáló készségeket, valamint a középfokú angol nyelvtudást. Az alkalmazás üzemeltetői képzéshez német nyelvtudás (nyelvvizsga nem feltétel) is szükséges, a végzett résztvevők pedig hazánk vezető informatikai vállalatainál, például az IT Services Hungary kötelékében kezdhetik el új karrierjüket. A felvételi folyamata iránt érdeklődőknek érdemes részt venniük a Training360 Nyílt napján, amelyet augusztus 29-én, 17 órai kezdettel tartanak a budapesti képzési központban. E modern munkakörnyezetben készítik fel a jövőbeni résztvevőket a mai munkahelyi feladatokat pontosan szimuláló egyéni és a csoportmunkákkal.

A jelentkezési határidő szeptember 16. a novemberben induló, egész napos képzésekre, amelyekre a digitális világban jártas, nyitott, logikus gondolkodású, legalább középfokú végzettséggel, valamint angol illetve angol és német nyelvismerettel rendelkezőket keresnek.Frissen érettségizettektől a diplomás karrierváltókig számos érdeklődőre számítanak a jelentkezők között, köztük azokra is, akik még nem találták meg a helyüket a munkaerőpiacon vagy az oktatásban, például nem jutottak be egyetemre, vagy kifejezetten ingyenes képzési lehetőséget keresnek.

Kihúzna a bajból 1 000 000 forint?

Padlón vannak a kamatok, most fillérekért vehetsz fel személyi kölcsönt. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum kalkulátora szerint a Cofidisnél 1 millió forintot, 3 éves futamidőre már havi 30 788 forintos törlesztővel hazavihetsz. De nem jársz sokkal rosszabbul a K&H Banknál sem, ahol havi 31 102 forintos törlesztővel kalkulálhatsz, míg a CIB Banknál 31 280 forintos, míg az MKB Banknál 31 292 forintos törlesztőt ígér ugyanez a konstrukció. Érdemes persze megnézni a többi bank ajánlatát is – ehhez keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2018. 10. 17. 09:01
Értékcsökkenés megváltoztatásának szabályai 1. rész

Számviteli törvény alapján: A továbbképzéseken sokan teszik fel az előadóknak azt a kérdést...

laskainelli
2018. 10. 16. 19:31
Hogyan és milyen szokásokat alakítsunk ki a kapcsolat javítása érdekében?

Amikor megkeres valaki, hogy a házassága nem elég gördülékeny, nincs benne tűz, sem szenvedély...

hrdoktor
2018. 10. 15. 07:34
Sok a dolga? Növelje hatékonyságát!

Mindenki ismeri azt az állapotot, amikor az egész napot munkával töltjük ugyan, de a dolgok mégsem...

coachyourself
2018. 10. 14. 10:37
A múltadon rágódsz, a jövőd miatt aggódsz?

Sokszor eszedbe jutott már, mi az amit másképp kellett volna csinálnod, hogy a jelenlegi életed...

schrammelivett
2018. 10. 14. 09:12
Befogadás és elengedés – Az élet ritmusa

    Mit veszünk magunkhoz a világból? Hogyan változtathatunk szokásainkon?  A légzés olyan...

legacykft
2018. 10. 12. 09:00
Működő csapatot akarsz, vagy elég egy kis szórakozás?

Az nem kérdés, hogy a szervezetek sikere egyértelműen összefügg a benne dolgozó csapatok sikerességével...

jobangel
2018. 10. 12. 06:00
Szexista robot választ az álláskeresők közül?

A robotinterjú előnyeiről HR-es körökben halljuk a „hivatalos”, már-már propagandába illő...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk