9 °C Budapest

Milliókat keresett, pedig évekig nem csinált semmit a munkahelyén

2016. február 13. 14:02

A cádizi önkormányzat egyik köztisztviselője 14 éven át vette fel a fizetését anélkül, hogy valódi munkát végzett volna, és ez csak akkor derült ki, amikor ki akarták tüntetni 20 éves munkaviszonya alkalmából - számolt be a bíróságon végződött ügyről az El Mundo alapján az MTI.

A ma már nyugdíjas, 69 éves mérnök, Joaquín García 1990-től állt Cádiz alkalmazásában, és 1996-tól 2010-ig azzal volt megbízva, hogy az önkormányzat egyik vízügyi cégénél, az Aguas de Cádiznál felügyelje a La Martona szennyvíztelepet. Jorge Blas Fernández, a város volt alpolgármestere elmondta: 2010-ben, amikor ki akarták tüntetni a mérnököt, feltűnt, hogy évek óta nem tudnak semmit a férfiról, hiába kérdezősködtek utána. Eközben Joaquín García minden hónapban felvette a fizetését, évente nettó 27 ezer eurót, azaz 8,3 millió forintot szakítva. És még olcsón megúszta az ügyet: a bíróság csak egyévi fizetésének megfelelő összeget állapított meg büntetésként.

A mérnök ugyanis azzal védekezett, hogy feladata valójában nem is a La Martona, hanem egy másik, a Cádiz-San Fernando telep felügyelete volt, csakhogy mivel az még nem épült fel és nem működött, gyakorlatilag nem volt mit csinálnia. Ennek ellenére

rendszeresen bejárt az irodájába, de nem szólt senkinek a nemlétező munkájáról, mert félt, hogy elküldik, és már nem talál új állást az ő korában.

A férfi azt állítja, megviselte ez a helyzet, még pszichiáter is kezelte. Szerinte szándékosan, politikai okokból bánt el vele az önkormányzat konzervatív néppárti vezetése, mert sógora szocialista politikus.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm