2020. augusztus 3. hétfő Hermina
HR Centrum

Megtudtuk: ennyit keresnek a magyar diákok a fesztiválokon


Sok fiatal számára nagyon vonzó a fesztiválos diákmunka: ingyen részt vehet a rendezvényen, és ezzel még pénzt is kereshet. Még úgyis többszörös a túljelentkezés ezekre az állásokra, hogy köztudottan sokat kell dolgozni, és csak munkaidő után van lehetősége arra, hogy egy-egy koncerten bulizzanak. Utánajártunk, melyik fesztiválon, mennyit keresnek a diákmelósok.

A nagy nyári zenei fesztiválokat a legtöbb fiatal nagyon szereti, de tény, hogy a belépők, bérletek árai elég húzósak, főleg egy olyan diák számára, akinek a szülei nem finanszírozzák meg gyerekük szórakozását. A fiatalság leleményességét viszont nem lehet megkérdőjelezni, ha saját zsebből nincs is lehetőségük részt venni egy-egy fesztiválon, ma már több alternatíva közül is választhatnak, hogy ne maradjanak le a nyár egyik legnagyobb bulijáról.

Akik csak a fesztiválélményre vágynak, de kicsit aktívabban szeretnének részesei lenni, ugyanakkor nem fontos számukra, hogy ott pénzt keressenek, azok gyakran vállalnak önkéntes munkát egy-egy kitelepülő szervezetnél. Emellett több olyan hazai fesztivál is van, ahol önkéntesként "foglalkoztatják" a diákokat. Ilyen például az Everness Fesztivál, ahol több, mint 200 diák önkénteskedik, az Ördögkatlan, és a Művészetek Völgye is, utóbbin több, mint 300 önkéntes fiatal segít.

De maradjuk a klasszikus értelemben vett fesztiválos diákmunkánál, ahol nem csak részvételi lehetőséggel, hanem pénzzel is honorálják a fiatalok fáradozásait.

Nagyot kaszálnak fesztiválok fiatal munkásai?

Az idei EFOTT-on nagyjából 300 diákmunkás dolgozik majd az információs pultokban, a csomagmegőrzőben, a VIP parkolóban. De lesznek olyanok is, akik HR-adminisztrátor, hostess, színpad koordinátor, pultos, jegypénztáros feladatokat látnak majd el, valamint a dekorációban és az építkezésben, majd a bontásban segítenek.

A diákok bérezése függ a beosztásuktól, és a munkakörüktől, óránként nettó 650-1000 forintot kapnak. Ezen felül fesztiváljegyet, étkezést, és szállást is biztosítanak nekik.

Ahhoz, hogy valaki diákmunkás lehessen az EFOTT-on, a fesztivál honlapján kellett regisztrálnia, szükség volt még érvényes diákigazolványra, vagy iskolalátogatási igazolásra, egy évnél nem régebbi munkaalkalmasságira, érvényes egészségügyi kiskönyvre, és MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezeti tagságra, mivel ők szervezték a fesztivál diákmunkásait. Az idei EFOTT-ra már lezárult a jelentkezés, és jól mutatja a fesztiválos munka népszerűségét, hogy több mint 1000 diák regisztrált.

A Fishing on Orfű is közvetítő céggel dolgozik, rajtuk keresztül jelentkezhettek a diákmunkások. Ezen a fesztiválon az értékmegőrzőben, az információs pultokban, a beléptetésnél, a parkolókban, és a kempingben is találkozhatunk majd dolgozó diákokkal, de adminisztrációs, műszaki, és raktáros feladatokat is ellátnak.

Ők 800-1000 forintos órabért kapnak.

A legnagyobb hazai fesztiválokon, a VOLT-on, a Balaton Soundon és a Szigeten is sok diákmunkás dolgozik, cikkünk megjelenéséig azonban nem küldtek adatokat arról, mennyiért foglalkoztatják a fiatalokat.

A fesztiválok szervezőin kívül több olyan cég is keresi a diákokat, akik kitelepülnek a rendezvényekre. Például pesti belvárosi kávézó, foodtruck, valamint az egyik állásközvetítő portálon ráakadtunk a HelloPay hirdetésére is. Utóbbi értelemszerűen nem pultosokat keres, hanem pénztárosokat, akik a fesztiválkártya feltöltését és visszaváltását végzik majd, és nettó 850 forintos órabért kapnak.

A fesztiválok nagy népszerűségét az is jól mutatja, hogy találtunk olyan diákmunkás álláshirdetést is, ami gyári, betanított munkára keres fiatalokat, a fizetés mellé viszont Sziget Fesztivál belépőket ad. Nem rossz ajánlat a fiataloknak: amit megkeresel a gyárban, azt elköltheted a Szigeten, de a jegy árát már megspóroltad.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Könnyen becsaphatják az ügyfeleket a csalóka kamatok: erre nagyon figyelj oda
Százezreket is el lehet tapsolni egy rossz döntéssel.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 08. 03. 08:29
A saját tőke emelése

A saját tőke emelésére jellemzően két ok miatt kerül sor. Vagy kötelező a tőkeemelés,...

hrdoktor
2020. 08. 03. 05:01
Queen-hatás az irodában: ha sok erős egyéniség van összezárva

Egy átlagos munkahelyen is előfordul, hogy a Queen együtteshez hasonlóan több tehetséges, kreatív...

happyhunter
2020. 08. 02. 19:54
Kutyás kalandok az irodában

Kutyabarát munkahely vagyunk, a Jobsgarden már régóta nyitott arra, hogy az itt dolgozók magukkal...

legacykft
2020. 07. 31. 09:00
A delegálás 5 szintje

Egy tanulságos történet arról, hogy hogyan adhatunk bizalmat vagy áshatjuk alá a motivációt egy...

jobangel
2020. 07. 27. 12:56
Jobangel máshol...

Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben...

vezetoi-coaching
2020. 07. 21. 13:19
“10-et letagadhatnál!”, “50 az új 30”, “70 az új 50”...

Nézzünk egy kicsit ezek mögé... “a letagadhatnál X évet”, ezt én magam is hallottam néha...

laskainelli
2020. 07. 19. 19:38
Bízhatok még benne, ha már egyszer megcsalt?

A tartós párkapcsolatokban gyakran előfordul, hogy a két fél sérüléseket szerez egymástól....

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

08.06-08.12
Országos

Aldi

08.06-08.12
Országos

Auchan

08.06-08.12
Országos

Spar

07.30-08.05
Országos

Interspar

07.30-08.05
Országos

Tesco

07.30-08.05
Országos

Lidl

07.30-08.05
Országos

Aldi

07.30-08.05
Országos