2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly
HR Centrum

Megtaláltuk a világ legjobb gyakornoki állását


Megtaláltuk a tökéletes állást annak, aki egy szombat esti bulin fedezte fel, hogy mihez ért a legjobban, és eldöntötte, hogy a hobbijából szeretne megélni. A kínált munka rendkívül egyszerű: utazni kell és végig kóstolni rengeteg gint. És természetesen fizetés is jár a kitartó munkáért, ráadásul nem is rossz!

Ma már rengeteg érdekes, izgalmas, és a megszokottól teljesen eltérő munkát lehet találni világszerte. Mi most ráakadtunk egy olyanra - arra ne térjünk ki, hogyan találtuk meg - ami, ha nem is lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a világ legjobb gyakornoki állása, a top 10-ben biztos benne van. A neve: gintern.

Létezik egy ILoveGin nevű szervezet, akik havonta találkozót szerveznek, egy amolyan Gin & Tonic klubot, hogy a vendégeknek segítsenek megtalálni, hogy melyik kézműves gin lesz a következő kedvencük. Ehhez segítségük hívnak egy lelkes, gin-kedvelő gyakornokot, vagy, ahogy ők hívják, ginternt. Neki az lesz a dolga, hogy végigkóstolja az új gineket, látogatja a szeszfőzdéket, és segít az új márkák és ízek kidolgozásában. Munkája során ráadásul rengeteget utazhat: mivel az Egyesült Királyság és Európa különböző pontjain kell segíteni a ginfőzdék munkáját. A kínált állás elég rugalmas, otthonról is lehet végezni, de számolni kell természetesen a sok utazással is.

Az elvárás annyi, hogy a jelentkező nagyon szeresse a gint, megtudja különböztetni egymástól a jó minőségűt a silánytól, 18 év feletti legyen, és rendelkezzen jogosítvánnyal. Utóbbi feltétel egy kicsit furcsa, mivel leegyszerűsítve az lesz a munkája, hogy alkoholt igyon, tehát nem ajánlott autóval járnia munkába.

Elsőre talán nem tűnik túl komoly munkának, viszont évi minimum 20 ezer fontot fizetnek érte (ez 370 forintos árfolyamon számolva 7 millió 400 ezer frointot jelent), ami még az Egyesült Királyságban is egész jó fizetésnek számít.

Amúgy ha kicsit szétnézel a világhálón, akkor látni lehet, hogy egyre több olyan állást kínálnak, ami merőben eltér az átlagostól. Néhány évtizede még szinte elképzelhetetlen volt, hogy valaki azzal keressen pénzt, hogy utazgat a világban, élményeket szerez, és megosztja másokkal a tapasztalatait. Ma viszont már van lehetőség arra, hogy efféle hobbikból is megélhessen az ember. És nemcsak, hogy egy fillérbe se kerül neki, még fizetést is kap érte.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Így spórolnak a tanévkezdésen 10 ezreket az élelmes szülők: érdemes kivárni?
Soka úgy gondolják, tesicuccot, őszi cipőt venni most felesleges.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
ajovomunkahelye
2020. 08. 13. 08:50
Erős munkavállalói élménnyel zárjuk a járvány első hullámát

Világszerte elégedett munkavállalók és eltökélt, fejlődni vágyó vállalatok – kimagaslóan...

vezetoi-coaching
2020. 08. 12. 08:55
Útban a Plan C-hez... Az egészség dimenzió egy megközelítése...

Plan C… Mi is az a Plan C? Nos, az élet egésze, nem csak a munka, nem csak a magánélet, hanem...

perfekt
2020. 08. 12. 07:41
Nyugdíjasként közszolgálati jogviszonyban

Az új Tbj. (2019. évi CXXII.) törvény hatályba lépésével valamennyi munkavégzésre irányuló...

coachco
2020. 08. 10. 15:01
Madarat tolláról... egy barátság története

Amikor szaporodnak a baráti társaságban a hatvanas születésnapok, akkor az már komoly. [...] Bővebben!

hrdoktor
2020. 08. 10. 06:33
Hogyan hat a kék fény az alvásunkra?

Az irodai dolgozók gyakorlatilag egész nap valamilyen monitort néznek és munka után is kijelzőről-kijelzőre...

legacykft
2020. 08. 07. 09:00
Döntések bűvkörében

Mit egyek ebédre, rizs vagy tészta? Mit nézzünk a moziban? Melyik jelöltet vegyük fel a két nagyon...

happyhunter
2020. 08. 02. 19:54
Kutyás kalandok az irodában

Kutyabarát munkahely vagyunk, a Jobsgarden már régóta nyitott arra, hogy az itt dolgozók magukkal...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.