2017. augusztus 22. kedd Menyhért, Mirjam

Lerántjuk a leplet: nem is gondolnád, mennyi fizetést adnak a Mekiben

Sokakat izgat a kérdés: mégis mennyit lehet keresni a McDonald's éttermeiben? Megtudtunk a Meki vállalati éttermeiben milyen fizetéseket lehet elérni.

A héten mekis álláshirdetésre bukkantunk, amiből az is kiderült, hogy mennyit keresnek az étteremi dolgozók és milyen plusz juttatásokat kapnak (minimum 162 ezer forint a garantált). A következő napon megkereste szerkesztőségünket a McDonald’s, és ugyan valós adatokat tartalmazott a hirdetés - és ezáltal a cikkünk is, az az egyik budapesti franchise-partner adta fel, és a McDonald’s vállalati éttermeiben ettől eltérőek a juttatások.

Budapesten, a belépést követő nagyjából 2 hónapos tréning után, a kiemelt éttermekben

nettó 140 - 160 ezer forint a munkavállalók kezdőfizetése. Ezekben az éttermekben a diákmunkások bruttó órabére 950 forint, az esti és az éjszakai műszakban pedig 1235 forintot.

A napi egyszeri ingyenes étkezést minden dolgozó megkapja, valamint névre szóló dolgozói McDCardot, amellyel 20 százalékos kedvezményre jogosítja tulajdonosát a Meki éttermekben, illetve 5-20 százalékos kedvezményes vásárlásra a céggel szerződött partnerek üzleteiben.

Az ösztöndíj programunkra sikeresen pályázó diák munkatársakat évi 100 ezer forinttal támogatjuk. Akik hosszútávon kitartanak mellettünk, azoknak a kiemelt évfordulók alkalmával külön jutalom jár, 10 évente pedig ezen felül 4-8 hét extra fizetett szabadságon pihenhetik ki magukat"

- tudta meg a Pénzcentrum a McDonald’s-tól.

Az év végén arról számolt be a Meki, hogy 2016-ban kétszer is emelt a dolgozóinak bérén. A bérfejlesztésnek köszönhetően egy teljes munkaidőben foglalkoztatott új belépő munkatárs kezdő bérként akár havi bruttó 191 ezer forintot is megkereshet, ami két hónap elteltével elérheti a 206 ezer forintot is. Átlagosan fél év munkatapasztalattal már megnyílik az oktatói pozíció, ahol 221 ezer forintos fizetést is kaphat a munkavállaló.

Egy interjúban korábban a vállalat HR igazgatója azt is elmondta, hogy az éttermi vezetőik 90 százaléka éttermi dolgozóként indította karrierjét. Egy kezdő kollégából akár két éven belül étteremvezető-helyettes válhat. Számukra a belső vezetőképzésünk mellé szakirányú OKJ képesítést is biztosítanak. Ebben a pozícióban már 200 ezer forint felett van a teljes nettó juttatás, étteremvezetőként pedig már vállalati autóval is kiegészülhet a juttatási csomag.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ez fájni fog a magyar családoknak: megroggyan a családi kassza
Ezt így vagy úgy, de szeptemberben ki kell fizetni.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezeknek a hiteleknek is búcsút inthetnek a britek a Brexit miatt

A lenti csárt azt mutatja meg, hogy 2016-ban az Európai Befektetési Bank (EIB) mekkora összegű hiteleket nyújtott az egyes tagországoknak, az adott ország lakosságának arányában. Ebben bizony Nagy-Britannia...
 

Ágyneműhuzatot ennél jobb dolgokra nem használhatsz

Természetesen, ha nem számítjuk bele az ágyneműhuzat rendeltetésszerű használatát. Előfordul, hogy az ember ajándékba kap ágyneműhuzatot, vagy átfestette a hálószobát, és már nem passzol hozzá...
NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

08.17-08.23
Országos

Interspar

08.17-08.23
Országos

Spar, Interspar

Iskolakezdés
08.17-09.07
Országos

Aldi

08.17-08.23
Országos

Lidl

08.17-08.23
Budapest

Auchan

08.17-08.23
Országos

Tesco

08.17-08.23
Országos

Auchan

Iskolakezdés
08.10-09.06
Országos