2019. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
HR Centrum

Lehetetlenné válik az ügyintézés: tömegével mondanak fel a hivatali dolgozók


Márciusban 2500-an mondtak fel a hosszabb munkaidőt, több munkát és kevesebb szabadnapot hozó jogszabályváltozás miatt a hivatalokban. Az állami alkalmazottak kiszolgáltatottsága miatt tovább gyűrűzik a felmondási hullám, egyre nagyobb létszámgondokkal küzdenek az államigazgazgatási szervek. A kormány mégis határozatban csökkentené a hivatalok létszámkeretét.

Kiderült, hogy a felmondási hullám növekedése nem csak a munkaóra és bérfeszültségeknek köszönhető, hanem az alkalmazottak kiszolgáltatottság miatt is mondanak fel egyre többen a hivatalokban - közölte az index.hu. A márciusi felmondások csak növelik a káoszt: 2500-an hagyták ott hivatali állásukat múlt hónapban. Az állam viszont újabb 2477 fővel csökkentené a területi igazgatáshoz tartozó állományt: a titkosított kormányhatározatban az új teljes létszámkeretek alapján több száz fős leépítés várható az érintett kormányzati igazgatási szerveknél.

A fenti számokból kitűnik, hogy önmagában a 2500 fős létszámcsökkenés komoly fennakadásokat okozhat a hivatali ügyintézésben, a kisebb létszámú hivatalokban főként súlyos gondokat fog okozni a munkavégzésben. Ezt pedig csak súlyosbítja majd az a létszámkeret-csökkentés, amelyet - szakmai források szerint - a kormányhatározat tartalmaz. A keretcsökkentés egy része betöltetlen állásokat érint csak, azonban lesznek olyan osztályok, ahonnan dolgozókat küldenek el, miközben máshol munkaerőhiánnyal küzdenek. Hogy hogyan oldják majd meg a felmondások és a keretcsökkentés miatt a jelenlegi és újonnan érkező dolgozók a hivatali feladatok ellátását, csak találgatni lehet, de valószínű, hogy elkerülhetelenek lesznek a fennakadások az ügyintézésben. 

Budapest Főváros Kormányhivatala eddigi teljes létszámkerete 5782 fő volt, ez megegyezik az létszámkerettel, miközben viszont 413-an nem fogadták el kinevezésük módosítását, és felmondtak és további 210 fő döntött egyéb okból a távozás mellett. A fővárosi kormányhivatalban van olyan osztály, ahol 2-en maradtak 20 főből, de olyanról is tudunk, ahol minden dolgozó, a vezetőt is beleértve, felmondott.

Ha az alkalmazottakat lehet is pótolni, a szakértelmet egyik napról a másikra biztosan nem, ezt pedig az állampolgárok is érezni fogják: az ügyintézés lassulni fog, sőt még akár el is lehetetlenülhet. Általánossá válhatnak a fennakadások a hivatali ügyintézésben, hiszen már most is  volt megye, ahol válságértekezlet kellett összehívni, olyan sokan mondtak fel a családi otthonteremtési kedvezmények (csok) odaítélésénél kihagyhatatlan, a támogatásokról döntő lakástámogatási osztályokon. 

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
y2ycoaching
2019. 04. 18. 14:03
HR Revolution - Tényleg válság van a HR-en?

Munkaerőhiány, employer branding, generációk, megtartás, bevonzás, Big Data, automatizálás......

perfekt
2019. 04. 17. 09:02
De minimisz támogatások nyilvántartása

A tavalyi évben már a továbbképzésen is átbeszéltük a támogatásokkal kapcsolatos tudnivalókat...

hrdoktor
2019. 04. 15. 07:46
3 tipp tavaszi fáradtság ellen

Reggelente nehezen kelünk ki az ágyból, ebéd után csak a sziesztán jár az eszünk, délutánonként...

jobangel
2019. 04. 15. 06:00
Üzenem a maximalistáknak: 60%

A maximalizmus tud jó dolog lenni, mert a munkájukra igényes emberekkel elvileg jó dolgozni. De...

coachco
2019. 04. 12. 11:37
A fejlesztés mellékhatásai

Mennyire könnyű másokban megtalálni a vétkest, az okozót, lerázva magunkról minden felelősséget! [...]...

legacykft
2019. 04. 12. 09:00
Agilis coach 2.0: avagy mi minden tud minőségi változást hozni egy agilis coach teljesítményébe?

Sokan még csak az agilis átállás küszöbén vannak, de azok se dőljenek kényelemesen hátra, akik...

vezetoi-coaching
2019. 04. 11. 02:31
Egy kis hasznos beszélgetésről…

Egy személyes történet arról, hogy hogyan lenne jó, hogy ha egy vezető ismerné a munkatársait...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk