2017. június 23. péntek Zoltán
Hírek » Karrier

Külföldi munka? Ezek a világ legdrágább városai

Magyarok ezrei hagyták már el az országot és költöztek külföldre a jobb megélhetés reményében. Ám hiába a jó fizetés, sok városban méregdrága a megélhetés. Mutatjuk, melyik városokban kell a legtöbbet költeni.


Az ECA globális tanácsadó cég idén is összeállította azt a rangsort, amely megmutatja, hogy azonos életszínvonal mellett a világ melyik városaiban a legdrágább a megélhetés. Íme, ez a 10 város végzett elől a rangsorban.

  • 10. Szöul, Dél-Korea
  • 9. Peking, Kína
  • 8. Sanghaj, Kína
  • 7. Kinshasa, Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosa
  • 6. Bázel, Svájc
  • 5. Bern, Svájc
  • 4. Genova, Olaszország
  • 3. Zürich, Svájc
  • 2. Luanda, Angola
  • 1. Juba, Dél- Szudán

Miért szeretnének az emberek külföldön dolgozni?

Egyes felmérések szerint a legnagyobb motiváció a külföldi munkában a magasabb fizetés, de gyakori okként szerepel a karrierépítési lehetőség, az új munkatapasztalatok szerzése vagy a nyelvtudás fejlesztése. A munkavállalók leginkább azt értékelnék, ha magukkal vihetnék a családjukat, hiszen a családtól való elszakadás a legnagyobb akadály - ez főleg a 25-44 éves korosztályra érvényes, vagyis azokra, akik leginkább érintettek a családalapításban. További fontos tényező, hogy minden ötödik munkavállaló elvárná, hogy a munkaadója segítse őt a váltás folyamatában, főként a szervezési és adminisztrációs ügyekben.

Kik mennének legszívesebben?

A külföldi munka leginkább a diplomások (54 százalék) számára érdekes, míg az érettségizett munkavállalók 45 százaléka menne el. Az alacsonyabb végzettséggel rendelkezőknek kisebb igényeik vannak a felkínált állást illetően, közel felük bármilyen munkát elvállalna. Ezzel szemben a magasabb végzettségűek hasonló területen dolgoznának más országban is, mint odahaza.

A külföldi munka iránt leginkább az informatika, az építőipar, az ingatlan, az adminisztráció, az ügyféltámogatás, a pénzügy, a bankügy, az egészségügy és a szociális ellátás területén dolgozó munkavállalók érdeklődnek.


Leginkább azok nyitottak a külföldre költözésben, akik otthon is az átlagnál magasabb fizetéssel rendelkeznek. Pozíciószint szerinti összehasonlítás alapján főleg a mérnökök (53 százalék), a középvezetők és menedzserek (54 százalék) valamint a felsővezetők (52 százalék).

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Tízezreket fizethetsz, ha nem cseréled le az útleveled
Már a nyaralás előtt jóval érdemes ezt elintézni.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Mutatjuk, mennyit ér a világ összes pénze

A világ összes pénzéhez képest viszonyítva mutatja a lenti csárt, többek között Bill Gates, az összes Bitcoin és az Apple értékét is. Gondoltad volna, hogy az összes arany többet ér, mint az összes...
 

Csak egyszer van ilyen akció egy évben! Kihagyhatatlan szombati program

Az év legrövidebb éjszakája Szent Iván éjjele, éppen ezért talán nem is érdemes ilyenkor alvással tölteni az időt. Ráadásul ezen az estén, június 24-én lesz a Múzeumok Éjszakája, ami azt jelenti...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

06.22-06.28
Országos

Spar

06.22-06.28
Országos

Lidl

06.22-06.25
Országos

Aldi

06.22-06.28
Országos

Auchan

Gasztro
06.22-07.19
Országos

Auchan

06.22-06.28
Országos

Tesco

06.22-06.28
Országos

Tesco

lakásfelújítás
06.08-06.28
Országos