16 °C Budapest

Kőgazdaggá válhatsz te is, ha pontosan követed ezt a 6 lépéses tervet

2017. szeptember 25. 14:35

Sokan csak álmodoznak arról, hogy jelentős vagyont halmoznak fel, arra viszont meglehetősen kevesen gondolnak, hogy ez tervszerűen is összejöhet. Nézzük, mit mond egy amerikai milliomos, aki saját magának hozta össze mesés vagyonát.

A százezer dolláros csekk egy grammnál is kevesebbet nyomott. Ez voltaz első hatjegyű csekk, amit életemben kaptam. 2012-t írtunk és szürreális volt

- vallott Grant Sabatier, a Millenial Money blog alapítója arról, hogy milyen érzés volt életében először nagy pénzt keresni. 2012-ben 100 ezer dollár akkori értéken körülbelül 24,5 millió forint volt. Mutatjuk, hogy jöhet neked is össze.

1. Kapj fizetésemelést, bónuszt vagy állj arrébb magasabb fizuért

Nem tudod elképzelni, hogy egy cégnek mennyire drága új embert találni és betanítani, ráadásul lutri, hogy mennyire fog beválni a pozícióban. Ennek légy tudatában, ha jó vagy a munkádban, akkor kérj nyugodtan fizetésemelést vagy bónuszt.

2. Építs új készségeket, válts karriert

60 nap alatt kitanultam a digitális marketinget a Youtube-on, és egy év alatt 50 ezer dollárról 400 ezerre nőtt a fizetésem

- írja Sabatier, és ha ezt azért nehéz is utánozni, arra jól rávilágít a példa, hogy annyi online kurzus van, ahol ingyen vagy viszonylag olcsón bővítheted a képességeid, mint égen a csillag. Csak bele kell vágni, és gyorsan szakértőjévé válhatsz egy olyan témának, amire rendkívül nagy igény van.

3. Kezdj el fusizni

Ha kitanultál már egy szakmát, akkor ne akaszd szögre a bakancsot délután ötkor. Blogolj, szervezz online kurzust, taníts másokat. Hiába elérhető egyre több tartalom ingyenesen, sokan keresnek szakértőket, akiknek a tudásáért hajlandók is fizetni. Paradox helyzetnek tűnik, pedig nem az: ha van, könnyen eladhatod a tudásod.

4. Ne félj annyi pénzt kérni, amennyit nem szégyellsz

Amikor eladod a tudásodat, vagy a munkahelyed mellett csinálsz egy kis mellékes pénzt, sokan nem mernek elkérni elég pénzt, mivel félnek, hogy elveszítik a munkát. Érdemesebb azonban elemezni, hogy mit vár tőled pontosan az, akinek felkínálod a szolgáltatást, és rendesen elkérni az árát, hogy megkapja.

Sabatier azt írja, mielőtt kézhez kapta a fenti százezres csekket, 12 ezer dollárt kért a legdrágább website-ért, amit készített. Ebben az esetben viszont egy jó nevű ügyvédi iroda volt a megbízó, pontosan tudta, hogy nagyon kell nekik egy új honlap, és azzal is tisztában volt, hogy a nagy ügynökségek, akik szintén ajánlatot adtak a tenderre, ennél nem kérnek majd kevesebbet. Elbukhatta volna a projektet, de kockáztatott és bejött. Fontos azonban látni, hogy nem 19-re húzott lapot, megfelelő információval rendelkezett ahhoz, hogy jó eséllyel megtérüljön a rizikó, amit bevállalt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

5. Csinálj egy céget

Az Atlanti-óceán túloldalán másképp működik a cégjog, ezért ott elég vonzó céget alapítani adózási szempontból, alcsony üzleti volumen esetén is, ám ha van már egy-két állandó megrendelésed, itthon is érdemes lehet kiváltani a vállalkozói igazolványt. Amíg van főállásod, nem kell sok adót fizetni saját magad után, tudsz számlát adni és elindulsz azon az úton, hogy a saját magad ura legyél.

6. Építs hálózatot

Még soha nem volt könnyebb a Google vagy a közösségi média segítségével elérni a potenciális ügyfeleidet, majd tartani velük a kapcsolatot. A legértékesebb kapcsolatokat egyébként elégedett ügyfeleken keresztül tudsz legtöbbször építeni. Ők ugyanis valóban úgy ajánlanak téged egy másik potenciális megbízónak, hogy már fizettek a szolgáltatásodért.

(Millenial Money)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm