13 °C Budapest

Kitört a botrány a pesti reptéren: utazás előtt ezt jobb, ha tudod

2018. március 18. 17:30

Ezek voltak a 11. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címre.


Kitört a botrány a budapesti reptéren: utazás előtt ezt jobb, ha tudod

Január-február folyamán nagy nyilvánosságot kaptak a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren elkövetett lopások, melyekről a Pénzcentrum is többször beszámolt. A fosztogatók senkit sem kíméltek: áldozataik között voltak külföldi és magyar áldozatok is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a biztosítók éreztek-e bármit a lopásokról szóló hírekből: emelkedett-e a szerződéskötések, esetleg a bejelentett káresemények száma az azóta eltelt időszakban?

Ezt mindenképp intézd el a hosszú hétvége előtt: milliók múlhatnak rajta

2018-ban rekordszámú hosszú hétvégének örvendhetnek a magyarok, akiknek így bőven lesz lehetőségük kisebb-nagyobb utazásokra akár belföldön, akár külföldön. Sokan ezeket az alkalmakat használják ki arra, hogy meglátogassák a környező országok fővárosait. Bár ezek a kirándulások jellemzően csak néhány naposak, ettől függetlenül nem érdemes megfeledkezni arról, hogy komoly anyagi kockázatot vállal az, aki biztosítás nélkül indul külföldre. Ezt szem előtt tartva a Pénzcentrum annak járt utána, hogy mire számíthat az, aki a bankkártyája mellé adott utasbiztosítással hagyja el Magyarországot.

Tömegek sietnek az Aldiba, Lidlbe: mutatjuk, mit keresnek ennyien

Március 15.-vel kezdetét veszi az év első négy napos hosszúhétvégéje, ami bizony az áruházak nyitvatartási rendjét és az akciók kialakítását is felkavarja. Éppen ezért utánajártunk, hogy mikor lesznek nyitva a legnagyobb élelmiszerboltok a 11. hét második felében, továbbá megnéztük azt is, hogy mely termékekhez lehet a legnagyobb árzuhanással hozzájutni.

Kitálalt a főnővér: ezért van ennyi táppénzes Magyarországon?

Ha magunk elé képzelünk egy kórházi szobát akkor több mint valószínű, hogy pizsamában illetve hálóruhában lévő embereket látunk a szemünk előtt. Persze ez nem csak a kórházban lévőkre, hanem az otthon betegeskedőkre is igaz: a beteg emberek többnyire egész nap pizsamában fekszenek, igyekezvén kipihenni a betegséget. Egyes elképzelések szerint azonban ez akár többet is árthat, mint amennyit használ.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

394 ezres kezdő bér a magyar rendőrségnél: még diploma sem kell

Érdekes álláshirdetésre bukkantunk a közösségi médiában. Az Országos Rendőr-főkapitányságra (ORFK) keresnek rendszergazdát, a fizetés pedig bruttó 394 ezer forint, plusz cafeteria. A pozíció betöltéséhez nincs szükség diplomára vagy tapasztalatra, csupán egy OKJ-s vagy állami középfokú szakirányú végzettségre.

Kertes házad, nyaralód van? Vigyázz, csúnya bírságot kaphatsz idén tavasszal

Itt az idei első hosszú hétvége, így sok családnál jut majd idő arra, hogy végre rendbe tegyék otthon vagy a hétvégi háznál a kertet. Ilyenkor pedig rengetegen égetik el a tél során letört ágakat, vagy elszáradt növényeket, de gyakran végzi a tűzrakón a metszés hulladéka is. Nem árt azonban tisztában lenni az új tűzvédelmi szabályokkal; az előírás szerint ugyanis már tilos a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése. Aki a szabályt megszegi, nagyon komoly bírságra is számíthat.

Ezzel te is rommá keresheted magad: legális, 25 százalékot hozhat évente

Sokan értékpapírba, ingatlanba vagy egyszerűen bankbetétbe teszik megtakarításaikat, pedig egy vállalkozás indításával sokkal nagyobb hozamokra is szert lehet tenni, persze nyilván a kockázat is nagyobb. Azonban, ha egy jól bejáratott brand jól működő modelljét vesszük át, csökken a rizikó, leginkább csak olyan alapvető dolgora kell figyelni, hogy forgalmas helyen béreljünk üzlethelyiséget. Van olyan magyar hálózat, ahol 20-25 százalékos hozam várható évente, és még alkalmazottat sem kell felvenni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem