5 °C Budapest

Kitálalt Demcsák Zsuzsa: ezzel a fusi melóval robbanthat bankot az ex-tévés

2018. december 25. 16:30

Több mint egy éve nincs képernyőn Demcsák Zuszsa. Az ex-tévés most fordításokból, és magánórákból finanszírozza magát és családját, elmondása szerint végre arra koncentrálhat, ami a legfontosabb neki. 

Több mint egy év telt el azóta, hogy Demcsák Zsuzsa elhagyta az ATV-t, és azóta nincs is képernyőn. Az ex-műsorvezető szerint a tévézés utáni életében végre arra koncentrálhat, ami a legfontosabb neki:

Angolt tanítok, fordítok, és persze, ami a legfontosabb, rengeteg időt töltök a gyerekeimmel. Anyaüzemmódba kapcsoltam. (...) A fordítás, hála istennek, fix elfoglaltság és fix bevétel. Ehhez jönnek a tanítványaim, akikkel pénteken, szombaton és vasárnap angolozom, délelőtt tíztől késő délutánig tanítom őket

- mesélte Demcsák Zsuzsa a Story Magazinnak.

Fordítani... ennyiért?

Demcsák kilenc év után, 2017 áprilisában hagyta ott a TV2-t, ahol még álomfizetésért sem tudták ott marasztalni őt. Akkor a műsorvezető családi okokra hivatkozva magyarázta döntését, miszerint a tévé helyett inkább az üzleti életet választja. Nem sokkal ezután azonban az ATV-nél landolt, ahonnan nem sokkal később botrányos körülmények között távozott. A fordítói állás azonban az előző két munkahelyhez képest finoman szólva is pénzügyi érvágás lehet most Demcsáknak. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai közt kutakodva ugyanis rábukkantunk,

a nyelvész, fordító, tolmács átlagos, 2016-os bruttó bérére, ami 320 és 380 ezer forint körül mozog.

Ez pedig, a korábbi tévés gázsik fényében akár milliós kiesést is jelenthet Demcsáknak. Igaz persze, hogy az NFSZ listája korántsem naprakész, hiszen az elmúlt években országosan, ágazatokon átívelően emelkedtek a bérek Magyarországon. 

Bankrobbantó fusi

Ezzel együtt, ahogy azt a lapnak nyilatkozta Demcsák Zsuzsa, a fordítás bár fix megélhetéssel látja el, emellett egy héten három napon át idegen nyelvet is oktat. Az ex-műsorvezető szerint mindezt délelőtt tíztől késő délutáni űzi, ami szünetekkel együtt akár 6-8 órás elfoglaltság is lehet egy nap. 

A Pénzcentrumon korábban már írtunk arról, hogy milyen fusi melókkal keresheti degeszre magát az ember, állandó állása mellett, és bizony a különórák, azon belül is az idegen nyelv oktatása bizony közöttük volt. Ez persze nem is véletlen, legutóbb például szeptemberben számoltunk be arról, hogy a külön órák mekkora költséget jelentenek a családok számára. Egy-egy ilyen magán kurzus ugyanis nem kevés pénzbe kerül.

A legnépszerűbb órák egyértelműen a nyelvórák, ezen belül pedig az angol és a német. Az angol nyelv a teljes magántanár piac több mint felét biztosan lefedi 

 - mondta el a Pénzcentrumnak korábban Akhinszky Norbert, a Tanárbázis.hu oldal üzemeltetőjétől. Az órák ára egyébként elég nagy szórást mutat, függ a tanár képesítésétől, a helyszíntől, a megcélzott diák körtől, a tantárgytól, illetve a tanár saját elképzelésétől.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legolcsóbbak 1 000 forint körül kérnek el 45 percért, az átlag 2 500-3 500 forint 45 percért, de a nagy sikereket ígérő tanároknak akár 10 000 forintnál is többet fizethetünk egy 45 perces óráért. A kevesebb diákkal rendelkező tanárok gyakrabban az alacsonyabb árkategóriában kezdenek, aztán a diákok megjelenése és a naptáruk telítődése folyamán árat emelnek. Így elmondható, hogy az olcsóbb tanár nem feltétlenül takar alacsonyabb színvonalat.

Ha korábbi cikkünkben leírt árakkal számolunk, akkor Demcsák Zsuzsa egy hétvégi napon, délelőtt 10-től késő délutánig simán tarthat hat darab 45 perces órát, 15 perces szünetekkel.

Ezzel, ha mondjuk az átlagos 3 500 forint/órával számolunk egyetlen nap máris kereshetett 21 ezer forintot. Ez három nap alatt 63 ezer forint, ami egy hónapban (4 hét) 252 000 forintos bevételt jelenthet a korábbi tévésnek.

És ez még egy nagyon szerény számítás, hiszen Demcsák Zsuzsáról már csak a neve miatt is feltételezhetjük, hogy népszerűsége (és persze szakértelme miatt is) simán elkérheti az általunk használt összeg többszörösét is, ami a fordításokkal együtt már szép kis summa lehet. 

Ennek ellenére az újság címlapján úgy hozta le Demcsák Zsuzsa sztoriját, hogy a korábbi tévés külföldre akar menni gyermekeivel, ami még akkor is megérni neki, ha kávét szolgálna fel. Új életet akar ugyanis kezdeni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem