9 °C Budapest

Kipakolt Növényi Norbert: tönkre ment, csak emiatt nem vált hajléktalanná

2018. február 25. 14:30

Többször kellett költöznie családjával együtt az elmúlt években Növényi Norbertnek, aki anyagilag teljesen lenullázódott. Mindezt egy büntetőügynek köszönheti, amelyben vádlott lett, ám azt állítja, hogy amivel vádolják, nem követte el.

Az ügyészség szerint egy déligyümölcsök forgalmazásával foglalkozó cég 1995-től tizenöt éven keresztül fiktív számlákkal csalt adót, Növényi Norbert pedig 2007-ben lett a vállalat alkalmazottja, először reklámarcként. Mindenesetre most ő is a vádlottak padján ül, elmondása szerint azzal gyanúsítják, hogy azért mutatott be két embert egymásnak, hogy azok fiktív számlákat gyártsanak. A vádakat az egykori olimpikon tagadja - írja a BEST Magazin

Nyolc éve ezért vonták meg a havi 300 ezer forintos olimpiai járadékomat, így elvitte a bank az otthonunkat. Semmilyen társadalmi szerepet nem vállalhatok, ahogy se filmbe, se tévésorozatba, se színházba sem kapok felkérést. Évek óta megalázottságban élek, anyagilag tönkrementem. Hajléktalan lennék az ügy miatt, ha nem lennének barátaim, akik segítenek

- árulta el a magazinnak.

Nemrég foglalkoztunk vele, hogy milyen jól keresnek azok a magyar sportolók, akik olimpiai érmet vagy helyezést érnek el. Az egyes kimagasló sporteredmények állami jutalmáról szóló 200/2013. (VI. 13.) Kormányrendelet szabályozza ugyanis, mennyi pénzjutalomban részesülnek a díjnyertes versenyzők a nyári és téli olimpiai játékokon.

E szerint akik egyéni sportágak 3-8 fős csapatversenyszámában indulnak, és aranyérmet szereznek, nettó 28 millió forintot kapnak fejenként.

Liu Shaolin Sándor emellett 10 millió forintos jutalomban részesül, hiszen ötödik lett az 1500-as rövidpályás gyorskorcsolya döntőjében, és ötödik lett az olimpia rövid pályás gyorskorcsolya 500 méteres számában is, ez utóbbi szintén 10 millió forintos pénzjutalmat jelent számára. Jászapáti Petra pedig hatodik lett szombaton a rövid pályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyében, ez a helyezés 8 millió forintos pénzjutalommal jár. A Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca női váltó rövid pályás gyorskorcsolyában negyedik helyen végzett a téli olimpián, ők fejenként 12 millió forintos pénzjutalomban részesülnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A pénzjutalmakon felül 35 éves koruk után életjáradékra is jogosultak lesznek az olimpiai bajnokok, mely összeg függ a megszerzett érmek számától, de legalacsonyabb összege az előző évi átlagbér, amely 2018-ban közel háromszázezer forint. Büntetőeljárás esetén ugyanakkor fel kell függeszteni a járandóságot - ez történt Növényi Norbert esetében is - melyet viszont, ha bebizonyosodik a sportoló ártatlansága, kamatostul kap meg visszamenőlegesen.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm