2018. április 26. csütörtök Ervin

Kifeszít a meló? Maradj csendben, senkit sem érdekel!


Manapság szinte divatossá vált kihangsúlyozni, hogy milyen elfoglaltak is vagyunk. Ezt persze sokszor nem alaptalanul tesszük, hiszen az emberek jelentős részének jóval kevesebb szabadideje van az ideálisnál. Ettől függetlenül egyáltalán nem biztos, hogy jót teszünk magunknak azzal, ha állandóan hangsúlyozzuk, hogy időhiányban szenvedünk.

Az emberek jelentős része állandó időhiányban szenved. Ebben nincsen semmi meglepő, hiszen egy normális, 8 órás munkaidő is elviszi az ember napjának jelentős részét, és akkor még nem is beszéltünk az utazásról és az egyéb elintézendő dolgokról. Ettől függetlenül egyáltalán nem biztos, hogy jót teszünk magunknak azzal, ha állandóan hangsúlyozzuk, hogy mennyire elfoglaltak vagyunk.

Úgy tűnhet, hogy csak hencegünk

Könnyen úgy tűnhet, hogy csak hencegünk akkor, ha állandóan tudatjuk környezetünkkel, hogy milyen sok dolgunk van. A másik fél ugyanis ezt úgy is értelmezheti, hogy csupán azt akarjuk tudatni vele, hogy milyen sikeresek vagyunk, hiszen rengeteg a kötelezettségünk, hatalmas a felelősségünk.

Ráadásul, ha valaki a hogylétünk felől érdeklődik, és mi azonnal arról kezdünk beszélni, hogy milyen elfoglaltak vagyunk, akkor könnyen lehet, hogy ezt a másik félreérti, és azt hiszi, hogy nem kívánunk társalogni vele. Érthető, hogy ez könnyen a személyes kapcsolataink rovására mehet. Jobban tesszük, ha elfoglaltságunk ellenére is szakítunk egy kis időt új barátságok megkötésére, a meglévők elmélyítésére.

Senkit sem érdekel, hogy elfoglaltak vagyunk

Mindenki elfoglalt. Ez még senkit sem tesz különlegessé, ráadásul a szakmai előmenetelben sem segít. Sokan próbálnak meg úgy sikeresek lenni a munkahelyükön, hogy állandóan hangsúlyozzák, hogy milyen rengeteg dolguk van. Ez azonban a visszájára fordulhat: okosabb kollégáink könnyen juthatnak arra a következtetésre, hogy mi magunk nem vagyunk képesek hatékonyan beosztani az időnket.

Az elfoglaltság csak hátráltat minket

Könnyen lehet, hogy új lehetőségektől esünk el azért, mert az emberek fejében az a kép alakul ki rólunk, hogy túlságosan elfoglaltak vagyunk. Sokkal sikeresebbek lehetünk, ha ránk gondolnak az emberek akkor, amikor felbukkan egy igazán nagyszerű lehetőség. Érjük el, hogy úgy éljünk az emberek fejében, mint aki időt szakít az igazán fontos dolgokra. Ez a későbbiekben a segítségünkre lehet abban, hogy több és jobb esélyeket is megragadhassunk.


(www.cnbc.com)

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 12,94%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Cofidis, továbbá a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
coachco
2018. 04. 25. 21:12
Ki a virágot szereti...

Ha tényleg ezen múlik, akkor én nagyon jó ember lehetek. Remélem, senki nem tapasztalt mást......

perfekt
2018. 04. 25. 09:03
Ideje felkészülni!

Hamarosan indul az ONLINE SZÁMLÁZÁS!   2018. július 1-jétől már a belföldi alanyok közötti...

jobangel
2018. 04. 25. 06:00
Így készülj fel az állásinterjúra!

Amikor behívnak titeket a rég várt interjúra, akkor kezdődik csak igazán a játék. Sokan kérdeztétek...

laskainelli
2018. 04. 24. 10:39
Amiben a legtöbbször hazudnak a párok egymásnak

Az őszinteség fontos a kapcsolatokban, azonban ritka az a kapcsolat, amelyben a párok el is bírják...

hrdoktor
2018. 04. 23. 12:44
Valóban jó ötlet a munkahelyi szunyókálás?

Hazánkban még biztosan furcsán néznének ránk, ha ebédidő után rádőlnénk az íróasztalon...

happyhunter
2018. 04. 22. 22:14
Vigyázz, kész rajt! Közös sportolás a munkahelyen

Közös élmény, csapatépítés, együttműködés, tapasztalatcsere, egymás motiválása - óriási...

legacykft
2018. 04. 20. 09:00
Nem jönnek a számok, pedig már voltunk értékesítési tréningen

Cégvezetőként, értékesítési vezetőként hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha beíratjuk magunkat...

NÉPSZERŰ
FRISS